Беатриз Сегал (Beatriz Segall)

Пълно име: Беатриз де Толедо Сегал (Beatriz de Toledo Segall)
Дата на раждане: 25 Юли 1926 г.
Зодия: Лъв
Месторождение: Рио де Жанейро, Бразилия
Семейно положението: омъжена
Съпруг/а: Маурисио Сегал (Maurício Segall)
Деца: трима сина – Сержио Толедо, Марио и Пауло

Рейтинг:  10.00  (1 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Беатриз Сегал е бразилска актриса от театъра, киното и телевизията. Била е преподавателка по френски език, когато започва да учи театър през 1950 година. В Париж, където продължава своето образование, тя се запознава с Маурисио Сегал, син на художника Лазар Сегал (Lasar Segall), за когото се омъжва. Когато се раждат децата ѝ, тя се оттегля временно и се връща към професията си през 1964 година.

В началото на 70-те години на XX век, съпругът ѝ е арестуван, защото е бил член на ALN. Тогава Беатриз Сегал преминава през много труден период от живота си.

През цялата си кариера, без значение с какво се занимава, тя винаги се връща в театъра. В киното дебютира през 1950 година във филма „A beleza do diabo“.

Интерпретира едни от най-запомнящите се роли в бразилската телевизия, като Лурдес Мескита в „Água Viva“, Одети Ройтман в теленовелата „Vale Tudo“. Ролята ѝ на Одети Ройтман е призната за най-добре изиграната злодейка за всички времена и бележи нейната телевизионна кариера. След успеха на този персонаж, тя играе предимно отрицателни роли. Въпреки голямата слава на Одети, Беатриз не може да приеме, че никога не е била толкова известна с друг персонаж, независимо дали става дума за театър или кино.

През своята кариера е получила множество награди.

Източник: pt.wikipedia.org/wiki/Beatriz_Segall