Кристиан Мейер (Christian Meier)

Пълно име: Кристиан Мейер Сендер (Christian Meier Zender)
Дата на раждане: 23 Юни 1970 г.
Зодия: Рак
Месторождение: Сан Исидро, Лима, Перу
Семейно положението: разведен
Съпруг/а: Марисол Агире, бракосъчетание - 15 януари 1995 година до 2007 година
Деца: три
Височина: 196 см

Рейтинг:  7.49  (1125 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Той се е родил на разсъмване, в 4:30 или 5:30 сутринта на 23 юни 1970 година в район, който се казва Сан Исидро в столицата на Перу Лима и става най-малкото от всички деца в семейство Мейер. Семейството му включва баща му Антонио Мейер, импресарио, майка му Гладис Сендер, единствената перуанска “Мис Вселена” и по-големи брат и две сестри.

Веднъж, Кристиан попитал майка си защо при раждането му са му дали точно това име и тя отговорила, че по време на бременността й, следила телевизионен сериал, в който главния герой се казвал Кристиан. Той има много щастливо детство. В различни интервюта, които е давал и продължава да дава, Кристиан на въпросите свързани с детството му, актьорът и певец си спомня как е бил обгърнат от любовта и грижите на родителите си или как е играел със сестрите и брат си. През 1975 година, семейство Мейер се премества в Коста Рика, където живеят само една година. Работата се състояла в това, че през тази година, Перу е управлявана от диктатор и родителите на Кристиан са се страхували от гонения.

През 1977 Кристиан постъпва в колежа “Maristas” – църковен колеж, в което са обучавани само момчета. Там той прекарва следващите 10 години от своя живот.

В края на 1987 година пред Кристиан се изправя истинска дилема: дали да се занимава с любимото си занимание – рисуването. Тъй като той не е готов за постъпване в университет, решава да изучава графичен дизайн. След три години той получава професия, но стига до извода, че не иска да се занимава с това цял живот. Приключвайки с кариерата на дизайнер, той започва да търси нещо ново: медицина, психология, рисуване и скулптора, освен това той пробва и музика.

Музиката... тя го е интересувала от самото му детство. На 14 години Кристиан започнал да свири заедно с групата “Arena Hash” и това наистина е било успех.

В света на телевизията той влиза през 1993 година, когато се снима 4 минути в един перуански минисериал, който е бил много популярен по онова време. През 1994 година му поверяват главната роля в сериала “Колибри” – тогава той тъкмо започва да се занимава със солова кариера и своя първи диск, трябвали му пари и той отива на кастинга, където се запознава с бъдещата си съпруга Марисол Агире. След тази теленовела последвали други.

Освен с музика и теленовели, Кристиан започнал да се занимава и с кино. Първите му стъпки в киното са с филма “No se lo digas nadie” (“Не го казвай на никого”), където той играе Гонсало, хомосексуалист, който е неспособен да каже на света за своята хомосексуалност. Това е кратка роля, но с нея все пак оставя следа в киното. Освен в този филм, името на Крисиан се среща и във филмите “La noche es virgin” (“Девствена нощ”), “Los ultimos dias de la prensa” (“Последните дни на пресата”) и “Yo amo a mi mama” (“Обичам майка си”).

Нов перуански проект от “Alomi Producciones”, теленовелата “Luciana y Nicolas”, отбелязва завръщането на екрана на Кристиан Мейер. В главната женска роля е избрана мексиканката Ана де ла Регейра. Хулиан Легаспи играе Ренато, по-малкия завистлив брат на главния герой Николас, а Марта Хулия играе Лорена, годеницата на Николас и централната злодейка в историята. На Омеро Кристалди е поверена ролята на Диего, работещият брат на Лусиана. Татяна Астенго играе секретарката и помощница на Николас. В основата на сюжета е любовен триъгълник. Преуспелият красавец Николас, независимо че е сгоден отдавна с Лорена, страстно се влюбва в Лусиана. А тя, както може да се очаква, не стои със скръстени ръце... Пресата уверява, че между Мейер и неговите две партньорки, Ана и Марта, веднага е възникнала “химия”, която е способна да задържи вниманието на зрителите по време на стотината серии.

След успешните теленовели "Luna, la heredera" и "La tormenta", Кристиан спечелва сърцата не само на зрителите. 

През 2007 година е избран да изиграе ролята на легендарния герой Зоро. Това му носи и признанието на критиците.