Кларибел Медина (Claribel Medina)

Дата на раждане: 16 Декември 1961 г.
Зодия: Стрелец
Месторождение: Сан Хуан, Пуерто Рико
Родители: Петра Сантос (Petra Santos) и Алберто Медина (Alberto Medina)
Семейно положението: разведена
Съпруг/а: Пабло Аларкон (Pablo Alarcón) до 1995 година
Деца: Антонела (1992 г.) и Мария Агостина (1994 г.)

Рейтинг:  8.00  (6 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Кларибел Медина е пуерториканска актриса, която е изградила кариера в Аржентина. Медина работи като актриса, телевизионна водеща и певица.

През 1980 година получава предложение от оперния певец Алекс Васкес (Álex Vázquez), който я наема за роля в музикалната комедия „Pasión y muerte de Nuestro Señor Jesucristo“. Преди да завърши средно образование, тя започва да учи актьорство в университета на Пуерто Рико. По-късно участва в театралната постановка „La verdadera historia de Pedro Navaja“. Дебютира в телевизията с роля в теленовелата „La verdadera Eva“ в родината си. През 1981 година, когато завършва средно образование, Медина за първи път напуска Пуерто Рико и без позволението на родителите си учи актьорство в школата на Елайна Хейкенс (Elaine Heikens) в Ню Йорк, САЩ.

През 1989 година се премества в Буенос Айрес, Аржентина, където се запознава със съпруга си Пабло Аларкон (Pablo Alarcón). Първата й роля в Аржентина е в теленовелата „Apasionada“. След това се ражда първата й дъщеря. Завърща се в телевизията в програмата „El gran casino“.

През 1995 година се развежда, но остава в Аржентина, най-вече заради дъщерите си, които са свикнали с живота си в Аржентина. Въпреки това, тя не забравя родината и често си сътрудничи с продуценти от Пуерто Рико.

Освен като актриса в театъра и телевизията, Медина се изявява като певица и участва в музикална група, в която свири на маракаси.

Източник: en.wikipedia.org/wiki/Claribel_Medina