Евелин Сантос (Evelyn Santos)

Рейтинг:  7.94  (63 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Красива, талантлива и професионалистка. Така може да се опише известната колумбиийска актриса Евелин Сантос, която благодарение на своята каризма и игра се появява в света на актьорството, оставяйки своя отпечатък в телевизията с участия в популярни колумбийски теленовели. По-късно, тя се реализира и в чужбина, където показва само най-доброто от себе си.

Как започна с актьорството?

Започнах с една академия за модели и ме поканиха да участвам в конкурс за красота. Никога не бях мислила, че мога да спечеля титлата „Мис Свят Колумбия". Както и да е, по стечение на обстоятелствата, не успях да се явя на конкурса. Тогава реших да уча актьорство, тъй като като ученичка участвах в театралната група към училището, когато бях 10-12-годишна. Започнах да уча при Аня Новички (Ania Nowicki), съпруга на известен режисьор в Колумбия (Павел Новички). Учих при нея дълго време и научих много неща. След това учих при един актьор с богат опит в Колумбия - Раул Санта (Raúl Santa) и при Норман Карин (Norman Karin), който е подготвил много актьори. Един ден ми се обадиха да участва в един епизод на комедията „O Todos en la cama". По-късно се запознах с Рамиро Менесес (Ramiro Meneses) и той ме покани да участвам в известния колумбийски сериал „Vuelo Secreto", който имаше успех в ефир повече от 7 години. После станах член на екипа на RCN при снимките на теленовелата „Las Juanas". Така започна моята артистична кариера - работа и пак работа, тъй като след края една теленовела, започвах друга.

Значи, не ти е било трудно да влезеш в телевизията?

В действителност, не беше трудно. Изглеждаше така, все едно само мен са чакали, когато се запознах с Рамиро Менесес.

Какво изпитваш, когато играеш?

Изпитвам силни емоции всеки път, когато трябва да изграждам и създавам нов персонаж, да участвам в една продукция, без да знам какъв ще е крайния резултат. Когато се справя добре, изпитвам удовлетворение, радост, а когато не се получи добре знам, че мога да се справя по-добре и се уча от своите грешки, за да не ги допускам при следващия персонаж. С всеки следващ персонаж се чувствам реализирана.

Какви средства използваш, когато се подготвяш за своите персонажи?

Зависи от персонажа. Например, за ролята ми в теленовелата „Лицето на другата", трябваше много да се подготвя. Много внимавах в изграждането на образа, защото имам приятели гейове и уважавам много правото на всеки да избира начина на живот, който води. Малко в повече ми дойде образа, тъй като тя е много силна жена, а аз обичам да бъда и да се чувствам жена, желана от мъжете. Трудни ми бяха сцени, при които се налагаше да интимнича с други актриси. Надявам се да не ми се налага да играя много такива роли, защото аз се уважавам като жена, обичам се като жена.

Имаш ли проблеми с колумбийския си акцент?

Акцентът ми се усеща най-вече, когато контактувам със семейството и приятелите си, но когато работя, се старая да не си личи. Производителите в САЩ много държат актьорите да нямат акцент, тъй като там се събират актьори от всякъде - Аржентина, Венецуела, Колумбия, Чили, Куба и др. Имах късмета да работя с Адриана Бараса (Adriana Barraza), която ме научи как да изчистя акцента, който преди това имах и беше доста изявен. Тя ме научи на техники, за да мога да се контролирам и с помощта на Бог, справям се много добре.

Вярваш ли, че красотата ти е помогнала да успееш?

Красотата помага, но не е всичко. Красотата може да ти помогне и пред теб да се отворят много врати, но ако нямаш талант и не си добър актьор, няма да поискат отново да те пуснат.

Източник: www.actuemos.net