Фернандо Вияте (Fernando Villate)

Пълно име: Фернандо Алберто Вияте Хесен (Fernando Alberto Villate Jessen)
Дата на раждане: 13 Декември 1965 г.
Зодия: Стрелец
Месторождение: Сантандер, Колумбия
Родители: Хулио Алберто Вияте (Julio Alberto Villate) и Алия Хесен де Вияте (Alia Jessen de Villate)
Семейно положението: женен
Съпруг/а: Берта Санчес (Bertha Sánchez)
Деца: дъщеря – Мануела Вияте

Рейтинг:  8.00  (6 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Фернандо Вияте е венецуелски актьор, роден в Колумбия. Израснал е в голямо семейство, в което са били пет деца, като той е четвъртия. Актьорът споделя, че всички деца в семейството са били различни, не само по темперамент, но и по външност.

Вияте започва своята артистична кариерата в родината си Колумбия, където учи театър в Escuela Superior de Teatro в Богота, като участва в редица постановки с актьори от тази институция. Става част от театралната група „Alesio Colombia“. Също така работи в Círculo Colombiano de Artistas, което му помага да израсне като актьор и да развие таланта си.

Записва се да учи ветеринарна медицина в Corporación Universitaria De Ciencias Agropecuarias, Колумбия, но бързо се отказва от следването, тъй като усеща, че не това е неговото призвание.

Сред първите му роли в телевизията са в сериала „Te Quiero Pecas“, теленовелите „Caballo Viejo“, „Las Juanas“, „Laura Por Favor“, както и в комедията „Dejémonos De Vainas“.

Във Венецуела реализира десетина новели, сред които „Любов по пълнолуние“, „Женски войни“ и „Лоша отплата“.

Фернандо Вияте не обича да говори за личния си живот, въпреки че не крие, че е щастливо женен и има една дъщеря. Актьорът споделя, че когато не работи, обича да прекарва времето си с любимото си семейство.

В професионален план, Вияте посочва, че да бъде актьор за него това е голяма отговорност, тъй като актьорът е публична фигура, която, в повечето случаи, обикновените хора приемат за пример, който да следват. Фернандо уверява, че никога не би изоставил нещо заради любов, но потвърждава, че всичко, което прави, е мотивирано от това чувство и именно то му помага да постига успехи.

Фернандо се описва като спокоен човек. Обича да бъде в дома си, да готви и да се наслаждава на музиката на Леонардо Фабио (Leonardo Fabio) или на някои от книгите на Габриел Гарсия Маркес (Gabriel García Márquez). Сред любимите му книги са „100 години самота“.

Въпреки че няма определени очаквания за бъдещето, той признава, че много иска да бъде като баща си: „Да бъда един спокоен дядо, да гледам телевизия в дома си, да играя Нинтендо и да ям барбекю“.

Източник: www.venevision.net