Жанет Лер (Jeannette Lehr)

Рейтинг:  8.67  (9 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Жанет Лер е венецуелска актриса и продуцентка, която през последните години живее и работи в САЩ. Артистичното развитие на Жанет наподобява много на теленовелите, в които се снима – за да стане актриса, тя се е сблъсквала с какви ли не препятствия. Баща ѝ е бил против да стане актриса, но въпреки това тя постоянно се е навъртала около камерите. Един ден актрисата, която трябвало да участва в снимките, не дошла и Жанет е била избрана да я замести.

Първата ѝ страст е театъра и въпреки че е учила Социални връзки, тя е била наясно, че ще бъде актриса и нищо друго. В началото участва в радио-новели, по-късно – в дублаж на бразилски теленовели, които са се появили по онова време на латиноамериканския пазар и които са се дублирали само във Венецуела.

В продължение на 20 години работи пред и зад камерите, продуцирайки и играейки. С времето решава да се посвети на това, което най-много ѝ харесва – актьорството.

Във Венецуела се снима в няколко теленовели, сред които са „Las amazonas“, „Carita Pintada“ и др.

В началото на 2000 година, Жанет отива в Маями. През 2003 година подписва договор с Телемундо за участие в теленовелата „Любов или измама“. Следват запомнящите ѝ роли в теленовели като „Втори шанс“, „Вдовицата в бяло“ и „Дявол с ангелско сърце“.

Жанет Лер се снима и в киното. През своята над 30-годишна кариера, актрисата е получила множество награди за ролите, които е изиграла.

Източник: www.esmas.com