Джон Алекс Торо (John Álex Toro)

Месторождение: Перейра, Колумбия
Деца: една дъщеря

Рейтинг:  7.00  (10 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Джон Алекс Торо е роден през 1970 година. Той е колумбийски актьор и педагог. Учил е актьорство в Националната школа по драматични изкуства към университета в Антокия.

Джон Алекс Торо за ролята си в теленовелата „Обрати на съдбата"

Твоят герой има голям успех...

Мисля, че до голяма степен това е така, тъй като публиката се идентифицира с този персонаж и факта, че той има силна необходимост, както и при останалите, да се пребори с ежедневните проблеми. Освен това, всеки от нас иска да спечели от съдбата, като него - всеки иска късметът да се усмихне и за една нощ да разрешат финансовите си проблеми.

Какво има Браян Ферейра от Джон Алекс Торо?

Всичко, от което се нуждае, за да преживее. Темата за ежедневното препитание, без да се знае какво те очаква на следващия ден... В началото на историята Браян е много несъобразителен и до голяма степен разпилян.

В какво се различавате?

Аз не съм толкова мързелив и не искам да забогатея толкова лесно.

Преди да пристигнеш в Богота и да се посветиш на актьорството, какво правеше в Перейра?

Много различни неща. Основно работех като продавач, както в магазини, така и на улицата. Заедно със семейството си продавахме стоки, необходими за бране на кафе. След това, в магазин за играчки. Припечелвах по малко. Но когато опознах театъра, не исках да се връщам, въпреки че имаше моменти, когато парите въобще не ми стигаха, тъй като се занимавах с изкуство.

Какви мисли ти навява Браян?

Чувствам се късметлия. Често се шегувам и въпреки че винаги съм искал да бъда драматичен актьор, имам голям успех и с такъв тип персонажи.

Съществува ли някой Браян, който има връзка с историята?

Израснал съм в обикновен квартал и има приятели, за които се сетих преди да изградя образа на Браян. Друго вдъхновение при изграждането на образа получих от миналото, настоящето и от моите приятели, с които често се събираме да пийнем по нещо или играем футбол. Дори в най-драматичните моменти в живота винаги има някакъв обрат, който променя нещата напълно.

Твоят персонаж е прекалено първичен. Джон Алекс такъв ли е?

Всички сме първични в нашите нужди и импулси. Мисля, че се дължи на еволюцията и трябва да се развива съзнанието. За мен е много важно да поемам отговорност в настоящето, без да мисля за бъдещето. Въпреки че също така мисля, че понякога самоконтрола може да е нерационален, а не е липса на контрол.

Кое е най-важното, когато избираш роля?

Всичко е свързано с личните моменти. Част от успех на Браян е в това, че аз се забавлявах, докато го интерпретирах. С лекота успявам да разсмивам хората. Избирам персонажите си в зависимост от емоционалното състояние, в което се намирам.

Освен с актьорство, какво би искал да правиш?

Една от моите страсти е педагогиката. Да преподавам, да уча другите актьори и знам, че в Колумбия има много малко възможности за това.

Какво не би правил никога?

Пропаганда, която представя идеология или политическа мисъл.

Източник: gacetadulceparaiso.blogspot.com , www.colarte.arts.co