Лусиано Крус-Коке (Luciano Cruz-Coke)

Пълно име: Лусиано Крус-Коке Карвальо (Luciano Cruz-Coke Carvallo)
Дата на раждане: 1 Юли 1970 г.
Зодия: Рак
Месторождение: Сантяго де Чили, Чили
Родители: Карлос Крус-Коке Оса (Carlos Cruz-Coke Ossa) - университетски преподавател и адвокат, и Лусия Карвальо Ариагада (Lucía Carvallo Arriagada)
Близки: Карлос Крус-Коке Карвальо (Carlos Cruz-Coke Carvallo)
Семейно положението: женен
Съпруг/а: Хавиера Гарсия-Уидобро Анинат (Javiera García-Huidobro Aninat)
Деца: три

Рейтинг:  8.57  (7 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Лусиано Крус-Коке е чилийски актьори и съветник в министерството на културата и изкуствата. Учи в Colegio de los Sagrados Corazones de Manquehue. По-късно учи право в Universidad Finis Terrae, след това учи архитектура и накрая решава да стане актьор. Учи актьорство в The Lee Strasberg Theatre Institute, Ню Йорк, САЩ.

Дипломирал се е в специалност документално кино в Universidad Academia de Humanismo Cristiano и е магистър по политически науки от Universidad de Chile.

В телевизията дебютира в теленовелата „El amor está de moda“ през 1995 година. Повече от 15 години гради кариера като актьор в киното, театъра и телевизията. Той става основател и директор на Teatro Lastarria 90.

След президентските избори през 2009-2010 година открито подкрепя Себастиан Пиньера (Sebastián Piñera), който на 9 февруари 2010 година го назначава като министър на Културата и Изкуставата. На 11 март същата година встъпва в длъжност.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Luciano_Cruz-Coke