Мария Антониета де лас Ниевес (María Antonieta de las Nieves)

Пълно име: Мария Антониета Гомес Родригес (María Antonieta Gómez Rodríguez)
Дата на раждане: 22 Декември 1950 г.
Зодия: Козирог
Месторождение: Наярит, Мексико
Семейно положението: омъжена
Съпруг/а: Габриел Фернандес (Gabriel Fernández)
Деца: Вероника и Габриел
Височина: 153 см

Рейтинг:  7.57  (21 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Мария Антониета започва своята артистична кариера на шест-годишна възраст в академията на Андрес Солер. На 29 април 1956 година дебютира в постановка на Teatro Fantastico. На осем-годишна възраст за първи път дублира филм.

В началото на кариерата си, Мария Антониета де лас Ниевес мечта е да стане популярна драматична актриса в Мексико, но ролята й в програмата на Chespirito променя плановете й, превръщайки я в известен персонаж от комедийна телевизионна програма. Тя винаги е искала да бъде звезда. Най-интересно е, че в началото, когато Chespirito й предлага ролята , тя отказва, защото не се приема за комедийна актриса. Ролята й на La Chinlidrina от теленовелата „El Chavo del Ocho" й спечелва международна слава. В Бразилия историята се радва на успех повече от 20 години. През 2003 година, актрисата спечелва делото за името La Chinlidrina, което води с Chespirito.

Мария Антониета де лас Ниевес става много известна циркова артистка не само в Мексико, но и в чужбина. Използва името La Chinlidrina. Актрисата споделя, че циркът за нея е нещо много специално. Когато за първи път й предлагат да изпълни представлението си в един цирк, тя отказва. Но след като размисля, приема и сега не съжалява за взетото преди години решение.

Мария Антониета де лас Ниевес за ролята си в „Сладка тайна"

За 50-те години работа, Мария Антониета смята, че е живяла активно и е много щастлива. След като повече от 30 години тя се радва на популярност на своя персонаж La Chilindrina от комедийния сериал „El chavo del 8", тази популярна мексиканска актриса изненадва зрителите с един напълно различен персонаж в теленовелата „Сладка тайна", който много бързо се превръща в любим на аудиторията.

Защо прие тази работа?

Много ми хареса историята и актьорския състав, но мислих много преди да реша. В продължение на 36 години интерпретирам 8-годишно момиче и изведнъж трябва да бъда 70-годишна старица. Мислех, че след това публиката няма да ме приеме отново в ролята на „La Chilindrina".

Трудно ли ти беше да се превъплътиш в персонажа?

Да, защото на моята възраст трябваше да ми се появят бръчки. Освен това ми се наложи да боядисам косата си. Това доста ме притесни. Първият път, когато ме видя съпруга ми, каза, че ще бъда красива старица. А аз го предупредих, че никога няма да ме види така.

Толкова сладка ли си като персонажа си?

Според съпруга ми, да, но не вярвам, че съм чак толкова. Имам силен характер и ставам опасна, когато трябва да защитавам правата си или семейството си.

Какви други черти те отличават от твоя персонаж?

Винаги съм била щастлива, въпреки че не живее като връстниците си. Като малка, винаги бях заобиколена от по-големи, като девойка - не излизах по купони, защото нямах време. А след това се омъжих и поех големи отговорности. И сега, когато съм на възраст, аз се разхождам с шапчица и пантофки.

Взе ли си почивка след края на снимките?

Въпреки че много ми се иска, не успях, защото трябваше да се присъединя към трупата си, за да заминем на турне с цирка в САЩ.

Какво чувстваш след контакта си с малките деца в публиката?

Въпреки че съм прекарала 28 години в цирка, децата продължават да ми дават живот. Вместо да правят поразии в дома, те ги правят там. Много се забавлявам, а и моите деца си отдъхват от мен.

Колко имаш?

Две деца - Вероника и Габриел. И трима внуци, които искат да ме придружават при пътуванията ми. Аз съм една горда баба. За щастие, имах възможността да бъда добра майка и успоредно с това да развивам кариерата си.

Някой тръгва ли по твоите стъпки?

Децата ми искаха да станат актьори и учиха за това, но не искаха да умрат от глад (смее се) и за това поеха в други посоки. За внуците ми, все още никой не е решил. Освен това имам две племенници, които пеят много добре, но не ги виждам в това поприще...

Какво цениш в живота?

Здравето, защото без него нямаме нищо. Всеки ден благодаря на Бог, че ме е дарил със здраве. Ако трябваше да страдам или да се разочаровам, щях да полагам повече усилия в работата си, но нямаше да престана да живее динамично.

За съпруга си, Мария Антониета казва: „Това е най-хубавото нещо, което ми се е случвало в живота, винаги ми помага!"

Източник: es.wikipedia.org/wiki/María_Antonieta_de_las_Nieves , www.chavodel8.com , gacetadulceparaiso.blogspot.com