Марина Руи Барбоза (Marina Ruy Barbosa)

Пълно име: Марина Соуза Руи Барбоза Неграо (Marina Souza Ruy Barbosa Negrão)
Дата на раждане: 20 Юни 1995 г.
Зодия: Близнаци
Месторождение: Рио де Жанейро, Бразилия
Родители: Пауло Руи Барбоза (aulo Ruy Barbosa)– фотограф, и Джоконда де Соуса (Geoconda de Souza), художничка.
Семейно положението: омъжена.
Съпруг/а: Алешандре Сарнес Неграо (Alexandre Sarnes Negrão) – автомобилен състезател, от 7 октомври 2017 година.

Рейтинг:  10.00  (1 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Марина Руи Барбоза е бразилска актриса и модел. Въпреки приликата в имената с известния бразилски Новелист Бенедито Руи Барбоза, няма никакви роднински връзки с него.

Започва да играе като дете. Първата ѝ роля е тази на Аниня в теленовелата „Começar de Novo“ през 2004 година. Добрата игра в тази новела ѝ осигурява прослушване за ролята на Сабина, основна героиня в новелата „Белисима“ (2005 г.) След това е поканена да изиграе ролята на Изабел в теленовелата „Sete Pecados“ (2007 г.) Следват участия в редица новели и става любимка не само на зрителите, но и на продуцентите.

Успоредно със снимки в телевизията, Марина играе и в театъра.

Освен че печели популярност като актриса, Марино се превръща и в образец в света на модата, като постоянно присъства в класациите на най-елегантните жени в Бразилия. По време на Седмицата на модата в Париж през 2016 година, тя привлича погледите и получава похвали на големи компании. Нейната червена коса е запазената марка на актрисата. Цветът на косата ѝ става модел за много жени по време на излъчването на всяка новела с нейно участие. А популярността сред зрителите може да се забележи и в регистъра с имената на новородените.

Като част от рекламите в медиите, тя също така често е канена да води различни кампании. Винаги е в челните редици, а от 2016 година води класациите за най-голяма знаменитост, а през 2015 година влиза в списъка с Най-великите личности на Бразилия. През 2015 година е третата бразилска знаменитост с най-много излъчени реклами по телевизията, според компания, която следи рекламния пазар.

2016 година е специална за Марина, изпълнена с професионални и лични постижения. Печели награда след награда за нейните роли в телевизията, снимки в реклами, влияние върху жените, която я следват в Интернет, и постиженията в областта на модата. Става Най-добра актриса за ролята ѝ в новелата „Истинска звезда“, както и Човек на Година за 2016 година. През 2017 година блести на червения килим на филмовия фестивала в Кан с рокля на Прада. След сватбата ѝ през октомври 2017 година, Марина е избрана от списанието Вог за Булка на годината, облечена в рокля на Долче и Габана.

В началото на 2017 година, Марина се снима в първата главна роля във филм.

Марина често се включва в кампании за защита на животни и по-специално – изоставени котки. Чести прибира у дома си котета. Харесва ѝ да се грижи за осиновени животни.

Актрисата също така участва и във филантропски кампании, сред които Приятели от детство с Рак, Бразилската асоциация на Линфома и Левкемия. През 2014 година, Марина скъсява косата си с 30 см и я дарява за перука на нуждаещи. През 2016 година ѝ се налага да скъси косата си заради ролята на Изабел в сериала „Justiça“, при което отново дарява косата си за перука.

Във филмографията на актрисата са изброени само телевизионните проекти, в които се е снимала.

Източник: https://pt.wikipedia.org/wiki/Marina_Ruy_Barbosa