Мауро Боксия (Mauro Boccia)

Пълно име: Мауро Боксия Гая (Mauro Boccia Gayá)
Месторождение: Каракас, Венецуела
Височина: 181 см
Цвят на очите: зелен

Рейтинг:  9.50  (6 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Дата на раждане: 7 юли.
 

Зодия: Рак.

Мауро Боксия е венецуелски актьор и музикант. Роден в Каракас, той носи във вените си европейска кръв – майка му е с испански, а баща му – с италиански произход. Мауро споделя, че детските и юношеските му години са били много щастливи, тъй като семейството му е било много задружно.

На 6-годишна възраст започва своето музикално образование, а по-късно влиза в Консерваторията „Lino Gallardo“, за да продължи с това изкуство. Той умее да свири на пиано, китара, мандолина и др.

Връзката му с актьорството е предопределена – негови роднини се занимават с това: две негови братовчедки от години работят във Venevision и това са Делия Лопес и Моника Лопес, а сестра му е театрална актриса. Той често ги е придружавал на работа и от малък познава света на актьорите.

Появява се на малкия екран в младежкия сериал „Jugando a Ganar“, а по-късно става част от екипа на предаването „Club de los Tigritos“, след това и в програмите „El Súper Club de los Tigritos“, „Súper Club“, „El Poder de Géminis“, „Ruge Mania“ и „Hasta el Final“.

Първата му теленовела е „Hechizo de Amor“. След това в Маями участва в снимките на теленовелите „Дивата котка“ и „Тинейджъри“.

След това живее няколко години в Испания и участва в няколко театрални постановки. При завръщането си във Венецуела, той влиза в RCTV и участва в теленовелите „Negra Consentida“ и „Mi Prima Ciela“. През 2009 година влиза във Venevision, за да се превъплъти в ролята на Данте в теленовелата „Съпруг за Естела“. За тази роля се е наложило да наддаде 10 килограма и то за много кратко време. Мауро споделя, че ролята на Данте го е върнала в детските години, когато, също като героя си, е бил много срамежлив и затворен.

В момента е част от музикалната група „Trigono“, която свири класически рок и джаз.

През 2007 година печели наградата „Най-добър млад актьор в телевизията“.

В свободното си време обича да изкачва връх Авила, да играе тенис. Също така обича да бъде със семейството си и по-специално с майка си. Първото нещо, което забелязва в една жена са очите и според собствените му думи, могат да го покорят с един поглед. Вярва в Бог, себе си, любовта, в живота. Описва се като честен и благороден, най- голямото му качество е, че умее да изслушва хората, а като недостатък посочва своето нетърпение. Обича да готви, като сред любимите му ястия са испанските и италианските. 

Източник: www.venevision.net