Мурило Бенисио (Murilo Benicio)

Пълно име: Мурило Бенисио Рибейро (Murilo Benicio Ribeiro)
Дата на раждане: 13 Юли 1972 г.
Зодия: Рак
Месторождение: Нитерой, Рио де Жанейро, Бразилия
Близки: Марио Сержио – скулптор, Марко Антонио – гастроентеролог, Марсело – музикален продуцент
Семейно положението: разведен
Деца: Антонио (1996 г) от Алесандра Негрини и Пиетро (24 май 2005 г.) от Джована Антонели
Височина: 176 см

Рейтинг:  7.16  (114 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Любима книга: „Дон Кихот“ от Сервантес.

Любими изпълнители: Phill Collins, Talking Heads, Simply Red и U2.

В свободното време: обича да гледа филми в дома си.

Още от много малък Мурило мечтае да стане актьор. Това негово желание е запалено след като гледа филмите на Чарли Чаплин, а е едва на осем години. От тогава не престава да мисли как ще стане актьор...

Когато Мурило навършва 18 години, заминава за Сан Франциско, за да учи. Прекарва три години в САЩ, където учи сценично изкуство. На 21 години се завръща в Бразилия и получава предложение за малка роля, първата му в телевизията, в проект на студиото Globo. След участието му в теленовелата „Irmaos Coragem“ Бенисио е оценен и идват предложения за сериозни роли.

През 1993 година Мурило започва своята професионална кариера като актьор в киното, телевизията и театъра. Негов творчески успех става филмът „Os Matadores“, който много се харесва и на международните критици. Същото се случва и с късометражния филм „Decisao“ (1997).

През 1996 година се жени за актрисата Алесандра Негрини. Бракът им се е смятал за много щастлив. В работата си са спазвали дистанция и не участват заедно в един и същи проект. Ражда им се син – Антонио. Въпреки всичко, те все пак играят заедно. Това става причината за края на тяхната връзка.

През 1997 година по време на снимките на сериала „От обич“ се носят слухове за проблеми в техните отношения, а и също така се говори, че Мурило има любовна връзка с известната актриса Каролина Фераз, която според сценария играе негова сестра.

Мурило е всеотдаен в работата. За ролята си в теленовелата „Meu bem querer“, в желанието си да се превъплъти най-добре в персонажа, който е наркоман, той започва да яде малко и отслабва много. Режисьорите му забраняват да се подлага на такова „мъчение“, притеснени за здравословното му състояние. И така го връщат към нормално хранене. По време на снимките на тази теленовела, Мурило се сдобрява за известно време със съпругата си Алесандра. През 1998 година бракът между Мурило и Алесандра е окончателно приключен. След развода им, синът Антонио остава при Алесандра, но Мурило не пропуска възможност, за да бъде с него. Понякога дори го взема със себе си на снимки.

Актьорът започва да живее заедно с Каролина Фераз, която се разделя със съпруга си – предприемачът Марио Коен (един от ръководителите в „Globo“), от когото има дъщеря Валентина. Двойката Фераз-Бенисио е призната за най-красивата двойка в Бразилия. Тяхната връзка е съпроводена от грандиозни скандали. По време на снимките на филма „Sabor da Paixao“, когато Мурило за първи път се изявява като продуцент, връзката им се разпада. Каролина демонстрира своята любов с различни известни хора пред фотоапаратите, а темпераментният Мурило не скрива своята ревност.

Докато в личния живот на Мурило е пълна бъркотия, в професионалната сфера той се изявява – изпълнява своя отколешна мечта и става режисьор. По същото време получава и голямата бразилска награда Mambembe за ролята му в театралната постановка „Deus“. Актьорските му прояви също са успешно.

По време на снимките на теленовелата „Клонинг“, Мурило започва връзка с Джована Антонела, което прераства в страстен роман.

През 2000 година Мурило приема предложението да се снима в САЩ заедно с Пенелопе Крус във филма „Woman on top“.

Мурило предпочита да играе във филми, въпреки че ролите му в теленовели му носят популярност. Доказателство за това е участието му в теленовелата „Клонинг“. Мурило изиграва три роли – Диого, Лукас и Лео. Известността идва много преди да приключи излъчването на теленовелата в Бразилия. Според думите на Мурило, при пресъздаването на тримата герои, най-трудно му е било с образите на Диого и Лукас. По негови думи, ролята на Лео е била много лесна. Въпреки че е много доволен от участието си в този проект на Globo, след края на снимките Мурило си взема почивка, за да възвърне силите си. „Това беше най-трудната ми работа в телевизията за последните 10 години“ - признава той. След заслужената почивка, Мурило участва в акция за борба с рака заедно с други актьори от теленовелата „Клонинг“. Всички събрани пари те даряват за лечение на болни деца.

Източник: www.imdb.com , www.theclon.narod.ru , allstars.pp.ru