Нивея Мария (Nívea Maria)

Пълно име: Нивея Мария Кандидо Граиеб (Nívea Maria Cândido Graieb)
Дата на раждане: 7 Март 1947 г.
Зодия: Риби
Месторождение: Сао Пауло, Бразилия
Семейно положението: разведена
Деца: три - Едсон, Вивиан и Ванеса
Височина: 171 см

Рейтинг:  6.97  (32 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Съдбата на Нивея Мария Кандидо Граиеб спокойно можеше да стане сюжет за някой сериал. Тя е възпитана в атмосфера на пълно послушание към главата на семейството. Бащата на Нивея Мария е бил избрал за любимата си дъщеря кариерата на юрист. Карлос е мечтаел дъщеря му да тръгне по неговите стъпки, ставайки адвокат. Нивея от своя страна дава големи надежди. Тя се учи добре и се изявява добре в хуманитарните науки. На 14 години момичето поставя всичко по места и заявява на родителите си, че ще стане актриса.

Когато през 1964 година решава да се яви на прослушване за роля в някаква теленовела, на Нивея се налага да пази всичко в тайна. Когато получава главната роля в теленовелата “O preco de uma vida” за студиото Rede Tupi и това се разкрива, последва ужасен скандал. Заради строгото отношение на родителите й към нейния избор, Нивея побързва да напусне родното гнездо. Съвсем млада тя се омъжва. Но както често се случва, първата любов не издържа изпитанията на съвместния живот. Не минава година и актрисата се завръща в бащиния дом. След няколко скарвания, бащата все пак се примирява с избора на дъщеря си. След това той много внимателно започва да следи творчеството й. По вече отъпканата пътека минава и втората дъщеря Карла. Въпреки че не е много известна, тя все пак става актриса. Вторият брак на Нивея с Едисон Франа й носи не по-малко разочарование от първия, но актрисата ражда две деца – Едисон и Вивиан, които са с четири години разлика.

Нивея има много необикновена външност. Баща й произлиза от Либия, в лицето й, въпреки че не е толкова подчертано, има и някои арабски черти. Благодарение на това и таланта, актрисата изиграва достатъчно главни роли. Както и множество актриса, тя намира истинската любов на снимачната площадка. Хервал Росано, известен режисьор на теленовели (а в миналото и актьор), бил известен и като покорител на женски сърца. С повечето актриси, с които е снимал, е имал и връзки. Все пак той обръща внимание на Нивея. Тяхната връзка започва по време на снимките на сериала “A Moreninha”. Хервал тогава е на 40 години, не един път женен и има две деца, а Нивея е била на 27 и тя също има жизнен опит. Тя не се предава лесно и не бърза да се хвърли в обятията на красавеца, по-скоро му се надсмивала, знаейки за неговите похождения с други актриси. Но след няколко дни тя получила недвусмислена бележка, в която й предложил сърцето и ръката си. Повече от 29 години Нивея и Хервал живеят заедно. Сватбата им се е състояла през 1975 година. От техния брак се ражда дъщеря им Ванеса. Хервал приема и дъщеря й от предишния й брак Вивиан като своя родна. Съпругът й я снима в повече от 10 свои теленовели.

За своята 40 годишна кариера, актрисата се снима в над 40 теленовели и минисериала, а също така участва и в няколко театрални постановки. Всичките й роли се различават една от друга. За Нивея работата е означавала и означава много, но през 1984 година тя за малко да я изоставя. Прекалено голям шок преживява актрисата след смъртта на майка си. Това е причината тя да не се занимава с любимата си работа около две години. Но режисьорът Роберто Талме успява да я изкара от доброволното й домашно затворничество и я уговаря да се снима в нов минисериал. От 1986 година актрисата води активен творчески живот. Децата й порастват: Едисон става програмист, Вивиан – лекарка, а любимката й Ванеса се готви да става психолог. Тя живее в имението на съпруга си в Рио де Жанейро. Заедно с тях живее и стария й баща.