Салвадор Пинеда (Salvador Pineda)

Дата на раждане: 16 Юни 1952 г.
Зодия: Близнаци
Месторождение: Мичоакан, Мексико
Семейно положението: разведен
Деца: син – Аарон Салвадор от връзката му с Майра Алехандра (Mayra Alejandra)

Рейтинг:  7.24  (29 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Повече от тридесет години са минали от дебюта на Салвадор Пинеда в новелата „Rina" (1977 г.). През тези години той успява с еднакъв успех да изгражда образа на злодеи, както и на простодушни мъже, което очарова публиката.

Кариерата на този популярен мексикански актьор започва още в юношеските му години, когато посещава класове по актьорство в Института Андрес Солед. В края на 70-те години започва своите изяви. Истинска слава получава десетилетие по-късно, с незабравими роли в новели като „Colorina", „Soledad", „Tu o nadie" и др.

Освен в Мексико, Салвадор Пинеда се снима и в Аржентина и Пуерто Рико в теленовели като „Marielena", „Guadalupe", „Morelia" и др.

Във всяка страна, където се снима, той създава здрави приятелства. В Аржентина се запознава с актрисата Майра Алехандра, с която има любовна връзка, в резултат на която се ражда сина му.

Успоредно с това, Салвадор Пинеда си създава име в света на киното. Снима се в редица филми

Актьорът споделя, че не харесва ролите на идеални кавалери, нито на прекалено наивни и невинни мъже. Въпреки всичко, той научава по нещо ново от всеки нов герой, който интерпретира. Обича живота на село и се увлича по индийската култура. Признава, че това му помага много в трудни моменти.

Източник: www.novebox.com