Симон Пестна (Simón Pestana)

Пълно име: Симон Пестанан Осуна (Simón Pestana Osuna)
Дата на раждане: 13 Септември 1963 г.
Зодия: Дева
Месторождение: Каракас, Венецуела

Рейтинг:  7.50  (22 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Всичко започва, когато Симон е на 9 години, когато за първи път посещава театър заедно с баща си. Той има възможността да научи тънкостите на това изкуства, виждайки чилийския актьор Раул Монтенегро (Raúl Montenegro), който с играта си го е накарал да плаче и да се смее. На излизане от театъра, Симон Пестана е убеден, че иска да бъде актьор, започвайки със страстта си - театъра, и по-късно, в телевизията.

Първите му крачки са, когато е на 17 години в Маракайбо, а на 19 години се включва в театралната група на Педро Емилио Кол (Pedro Emilio Coll), който отпуска стипендия и му предоставя възможността да изиграе различни персонажи в пиеси като „Galileo Galilei", „Experiencia Uno" и „El Zorro".

По този начин, Симон Пестана навлиза в света на театъра. Той печели множество награди за своята неповторима игра на сцената.

През 1990 година, Симон Пестана решава да се премести да живее в Каракас. Там той започва работа в детския театър. Тогава прави и първи стъпки като режисьор.

Настъпва момент, когато Симон Пестана решава да опита нещо ново и това нещо е телевизията. Снима се в няколко много успешни теленовели. Първият му голям успех като изпълнител на главната роля е с теленовелата „Чиста кръв" (1995 г.), в която си партнира с Лилибет Морийо (Lilibeth Morillo). Следват още успешни проекти. Успоредно с работата си като актьор в телевизията, Симон Пестана не изоставя и театъра, където се изявява по-често като режисьор.

С успеха на теленовелата „Чиста кръв", Симон Пестана става международно известен. От него се заинтересуват от Аржентина и той живее известно време в Буенос Айрес, където се снима в няколко теленовели. През 1998 година, Симон пътува до Перу, където се снима в теленовелата „Secretos".

Източник: www.homenajenacional.com