Томи Васкес (Tommy Vásquez)

Пълно име: Томи Даниел Васкес Кастро (Tommy Daniel Vásquez Castro)
Дата на раждане: 3 Февруари 1981 г.
Зодия: Водолей
Месторождение: Богота, Колумбия
Височина: 193 см

Рейтинг:  7.17  (18 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Томи Васкес за артистичната си кариера

На 12-годишна възраст той открива, че актьорството е необходимост в живота и за това той се подготвя, за да бъде най-добрия. Днес той се намира в един от най-добрите моменти в кариерата си.

Как започна Томи Васкес с актьорството?

Винаги съм би свързан, тъй като моят баща е в този бизнес. На 12-годишна възраст му казах, че искам да бъда актьор и за мое щастие, нещо, за което съм му безкрайно благодарен, е че той ме записа да уча, за да мога да превърна желанието си в професия, а той прие моя избор сериозно и го уважава. Учих много, в Академията на Ребека Лопес, в школата на Вики Ернандес. Реализирах своята кариера с учителя Пако Бареро, заедно с Педро Могойон, основахме театрална фондация Tingladoo. Там се научи да сглобявам и да говорят майсторски, докато не ме приеха в телевизията.

Трудно или лесно беше да влезеш в телевизията?

Както всичко, съществуват много или малко подготвени хора, които се явяват на прослушване за някоя роля. Не говорят за тези хора, нямам нищо против тях, но в моя случай, аз се яви на много прослушвания, получих няколко роли, кратки появявания и така успях да покажа своята работа. И така стигнах до там, където съм сега.

Кой момент беше най-важен, който ти помогна да преминеш от водене на програми към игра в новели, а също така и във филми.

Работих в канал City TV и води музикална програма. Много ми харесваше тази работа, забавлявах се и научих много неща. След това ми се обадиха от Canal Caracol за един персонаж в теленовелата „Дора или любовния триъгълник". След тази теленовела започнаха предложения за различни продукции.

Какво те мотивира да основеш театралната компания „Tinglado"?

„Tinglado" беше създадена с идеята да помогне на начинаещите актьори в Колумбия. В родината ми положението е много тежко и за актьорите не е никак леко да се реализират. Ние организирахме различни форуми, срещи с ученици, представяхме различни работи на малки сцени... Това беше много обогатяващ опит.

Какви инструменти използваш при подготовката на персонажите си?

Първото нещо е да бъда откровен, за да науча повече за персонажа, който ще интерпретирам, не да подражавам на другите или нещо по-лошо, за някой, който е познат. Един от основните ми инструменти е наблюдението - наблюдавам играта на известни актьори, опитвам се някой ден да заприличам на тях, но пътят е много дълъг и труден.

Опиши какво означава за теб думата „актьор".

За времето, през което се занимавам с това, разбрах, че Актьорът е много важен човек в обществото, тъй като това е неговата професия и има способността да създава фиктивна реалност, която може да се използва, за да влияе. От друга страна, това е невероятно хоби, с което можеш да се забавляваш и усещането да те разпознават по улиците, да те свързват с персонажа... е неописуемо.

Какво би посъветвал начинаещите в актьорството?

Да уважават това, което правят, да го правят с любов, с посвещение. Това е дълъг път, който трябва да извървят и колкото и да е труден този път, истината е, че този път е изпълнен с радост, жертвоприношения, които с времето помагат да станат по-добри хора.

Източник: www.actuemos.net