Доня Сандовал (La Doña (2016))

Първа част

Историята на едно отмъщение...

Алтаграсия не може да забрави как е била изнасилена преди двадесет години и мечтае да накара извършителите да си платят!

Град Мексико... Доня Алтаграсия Сандовал живее заедно със съпруга си Фелипе, сестра си Рехина и племенницата си Исабел. Всяка нощ, богатата бизнесдама си спомня как преди двадесет години заедно със семейството си е преживяла нападение, при което родителите и годеникът ѝ са били убити, а тя е била изнасилена като по този начин е попречила на мъжете да наранят сестра ѝ.

Решена да отмъсти на мъжете, които са разрушили живота ѝ, Алтаграсия събира информация за тях и търси начин да си платят. Освен това тя пази тайна, която също не може да забрави: в резултат от изнасилването е родила дъщеря, за която не иска да знае нищо. Отдала се е на Ласаро – мъж, когото е съблазнила по съвет на леля ѝ Йесения, а след това е изхвърлила и двамата от живота си.

В едно село, далеч от столицата, живее Моника с Ласаро, за когото вярва, че е неин баща. Когато здравословното му състояние се влошава, тя го завежда в столицата, където да го лекуват. Там отсяда в дома на приятелката си Лидия, която живее в сградата на Хайме Агире и където тъкмо се завръща Саул, неговия син адвокат.

Младежът иска да изкара баща си от затвора, където се е оказал след фалшиви обвинения на Алтаграсия. Съдията по делото му – Валерия Пуертас, поставя множество препятствия по пътя му. За негово щастие, неговият приятел Лопесито работи с магистратката.

Една нощ, наети от Сандовал бандити пристигат в ранчото на Агире, за да го разрушат. Саул успява да спре нападението. За нещастие, Ласаро се оказва ранен при тази атака. В болницата, където го приемат за лечение, лекарите откриват най-накрая от какво страда и колко тежко е положението.

От разстояние, Доня наблюдава какво се случва, но друго нещо я притеснява повече: Йесения се появява в живота ѝ отново, за да ѝ разкрие, че Моника е пристигнала в града.

На следващата сутрин, бизнесдамата открива Гилерме – един от мъжете, които са я изнасилили, и го погребва жив, с помощта на Браулио. На него тя му заявява, че сама ще се погрижи за Саул. Няколко дни по-късно тя си определя среща с него в имението си и го посреща гола върху гърба на кон...