Узурпаторката (La usurpadora)

15 серия

Лусиано казва на Паулина, че сега тя е собственичка на състоянието на Паола, която е загинала. Няма да я притесни да му даде някой милион, а сама да остане да живее спокойно, заемайки чуждо място. Паулина му обещава да помисли над въпроса и си тръгва. Лусиано остава, преизпълнен с увереност, че ще вземе много пари, тъй като той е единствения, който знае тайната на мнимата Паола.

Скоро Карлос Даниел има рожден ден и Паулина, знаейки че Хема ще е там, решава да се облече елегантно, както обичайно се е обличала Паола. Самата тя предпочита скромно и делово облекло. Избира червена рокля от гардероба на Паола. С помощта на Лолита тя устройва ефектното си появяване в гостната - Лолита ѝ съобщава, когато всички вече са се събрали. Когато Паулина слиза, ефектът е поразителен, най-вече защото всички са отвикнали да я виждат по този начин напоследък. Лусиано, който е дошъл заедно с Хема, се изненадва от преобразуването на самозванката, а Хема се чувства зле от това, че домакинята изглежда много по-добре от нея и тя бледнее пред Паулина. Това не попречва на Хема при поздравяването на рожденика, да го целуне по устните, но Паулина подражава на държанието на Паола и Хема чувства, че е загубила.

След няколко дни, независимо от проблемите, които има, Паулина решава да посети милионера Дъглас и да му иска пари - 2 милиона долара. Дъглас не иска да я пуска. Тогава Паулина започва да крещи през оградата. Като я вижда, Дъглас забелязва, че прилича на някого, когото познава. Паулина иска от него пари. Казва му, че той трябва да се лекува и да не се крие, да се опитва да помага на другите. Дъглас обещава да си помисли.

В това време Донато, целият в синини и подутини, нанесени му от ревнивия Карлос Даниел, му се обажда и му казва, че съпругата му изневерява. Доказателство за това може да намери в личните ѝ вещи. Карлос Даниел точно това и прави - Паулина я няма в момента. И намира снимка на някакъв млад мъж с надпис на гърба: обичам те, целувам те, вечно ще те чакам. Естествено, Карлос Даниел е разярен и пита влизащата Паулина на кого е тази снимка...