Узурпаторката (La usurpadora)

18 серия

Хема заявява на Карлос Даниел, че съпругата му го е разлюбила и сега обича Дъглас Малдонадо. Ако той се съмнява, да попита Паола, но най-вероятно тя ще отрече. Карлос Даниел казва на Хема, че дори това да е истина, той няма да се разведе с нея. Децата много я обичат.

Междувременно, Паулина слуша заплахите на Лусиано. Той иска 2 милиона песо, но Паулина му отговаря, че той няма да получи нищо от нея. Тогава Лусиано я заплашва, че ще разкаже всичко на Карлос Даниел. Паулина му отговаря, че може да прави каквото намери за добре и оставя Лусиано с празни ръце. Лусиано си говори сам - добре, самозванке, сама си си го изпросила.

Скоро Карлос Даниел получава анонимно писмо, в която се споменава, че сигурно Карлос Даниел е забелязал странното държание на съпругата си. Ако иска да разбере подробности, да чака ново писмо, в което ще бъде упоменато мястото и времето на срещата. Карлос Даниел споделя с Паулина за бележката. Тя е изплашена и го моли да не вярва на клевети.

След дълги спорове, кредитът на Дъглас е приет заедно с условието към него. Паулина лично отива при Дъглас, за да му съобщи за решението. После го моли, за да избегнат всякакви интриги, да напусне за около 5 месеца (време, необходимо ѝ за спасяването на фабриката), например да отиде на пътешествие зад граница. Дъглас се съгласява.

Паулина предупреждава Уили и Естефания, че и те трябва да работят във фабриката. Естефания се съгласява, което изненадва всички. Още повече изненадва и Уили, когато отива на пазар и се връща с много покупки. Тя обяснява, че след като трябва да работи във фабриката, е длъжна да изглежда добре. Всъщност тя иска да следи Паола и да види как ще изразходва получения кредит. Уили я пита дали няма да следи и него. Тя любопитства дали прави нещо нередно, че да е необходимо да го следи.

Паулина се опитва да подправи подписа на Паола от кредитната карта, но така и не успява. Позвънява ѝ Лусиано и я пита дали съпругът ѝ е получил анонимното писмо. Паулина потвърждава. Лусиано настоява да се срещнат. След два часа се срещат. Паулина е склонна да му даде 200 000 песо и нищо повече. Лусиано дълго не се съгласява. Паулина настоява, че няма възможност да му даде повече и ако той не е съгласен, няма да получи и тях. Лусиано се съгласява. Преди да му даде парите, Паулина го кара да подпише разписка, че след получаване на парите, няма повече да я безпокои. Лусиано подписва и получава парите и казва, че ще се видят, когато той изхарчи парите.

Родриго решава да замине в провинцията, въпреки молбите на Патрисия. Той ѝ казва, че когато той си намери работа и наеме къща, тя може да отиде при него. Той е планувал да заминат след закриването на фабриката, но както изглежда, това няма да се случи. Освен това там ще командва Паола, а това е повече отколкото може да понесе...

След като изпраща съпруга си, Патрисия отива в дома на Брачо. Отправя се направо към беседката, където разговарят Пиедад и Естефания. Те се опитва да я успокоят. Естефания предлага да се обединят срещу Паола, но Пиедад не е съгласна. В това време пристига Паулина. Естефания процежда, че отговорната за нещастията им пристига. Паулина се присъединява към тях. Като разбира, че Родриго е заминал, тя казва, че той ще се върне и го нарича глупак. Естефания я обвинява, че го обижда, защото не е могла да го подчини. Паулина моли за разрешение от Пиедад да поговори с Патрисия насаме и я отвежда в стаята си.

В стаята на Паола, Патрисия ѝ казва, че Родриго е заминал и тя не знае дали той ще се върне. Паулина я уверява, че той ще се върне, но тя ще загуби за винаги Карлос Даниел. Патрисия не разбира - нали Карлос Даниел я обича? Паулина ѝ обяснява, че той обича онази, която я няма. Онази Паола - веселата, безгрижната, която всички са порицавали, в момента я няма, но когато се върне, ще настане кошмар. Тази Паола, която Патрисия вижда, прави всичко за семейството и фабрика, а Карлос Даниел обича повече от живота си. Когато другата Паола се завърне, тя ще трябва да си иде и ще страда много. Патрисия нищо не може да разбере. А фабриката? Паулина ще управлява, въпреки, че няма да е леко. Патрисия се оплаква, че Родриго е заминал и тя е останала съвсем сама. Паулина я успокоява - все пак има кой да си тръгне и остава надеждата, че ще се върне, а за нея няма такъв човек, който може да си тръгне и тя е сама, дори когато е сама, тя страда заради греховете на Паола. Патрисия започва - говориш, като че ли...Паулина ѝ казва, че не може да ѝ каже нищо повече. Моли я да бъде състрадателна и нека се моли за нея. След тези думи, Паулина се разплаква...