Узурпаторката (La usurpadora)

22 серия

Като разбира, че Карлитос може да остане инвалид за цял живот, Карлос Даниел изпада в шок. Паулина се разплаква и започва да обвинява за всичко себе си. Казва, че много съжалява и иска времето да се върне, за да може да оправи всичко. Уверява Карлос Даниел, че ще направи всичко по силите си, за да помогне на Карлитос. Карлос Даниел на свой ред започва да я успокоява.

В това време, Хема разваля настроението на Карлитос като му втълпява, че може да се наложи да ходи с патерици. Карлитос се разстройва и заявява, че не иска да ходи с патерици. Хема със злорада усмивка излиза в коридора и казва на Карлос Даниел, че сина му го вика, защото се страхува да не остане сакат и да не се наложи да ходи с патерици. Доволна от постигнатия ефект, Хема влиза да си вземе довиждане с Карлитос и си тръгва след това. Карлитос споделя, че харесва Хема и когато порасне иска да се ожени за нея, тя има толкова красиви очи. Паулина го пита дали не иска да му стане майка. Карлитос ѝ отговаря, че за него има една майка - Паулина. При тези думи Карлос Даниел и Паулина се поглеждат. После Карлитос пита за патериците. Паулина му обяснява, че ще трябва известно време да ходи с тях.

Минават няколко дни, а Карлитос не става от леглото.

Уили написва бележка на Вивиана, с която ѝ уговаря среща. Изчаква Вивиана да го погледне и ѝ оставя бележката. Когато Вивиана се обръща, Естела взема бележката и я занася на Естефания. Като я прочита, Естефания занася бележката на Карлос Даниел като доказателство, че не си въобразява. Настоява да уволнят момичето. Карлос Даниел обещава да поговори с Уили. Казва ѝ, че няма да изгони момичето от фабриката, а нещо което Естефания е трябвало отдавна да направи, е да промени себе си, но все пак това е неин проблем. Естефания му напомня, че никога за нищо не го е молила и се надява да изпълни молбата ѝ. Излиза преди да ѝ отговори.

Вечерта, Леандро чака Вивиана на улицата. Тя излиза и го подминава. Отива направо при Уили, който я чака в колата си. Недалеч се крие Естела, която си е поставила за цел да следи тази двойка. Уили предлага на Вивиана да я закара в дома ѝ, като преди това се разходят. Вивиана му казва, че той е женен. Уили обещава да се разведе с Естефания и да се ожени за Вивиана. Естела чува всичко. Вивиана казва на Уили, че когато се разведе ще види.

Лекарят и сестрата влизат в стаята на Карлитос. Носят патерици. Там е и Карлос Даниел. Когато Карлитос вижда патериците, започва да капризничи и отказва да стане. Карлос Даниел се ядосва и му казва, че сам ще го вдигне. Карлитос закрещява и изпада в обичайния си припадък. Лекарят казва, че не са му казали, че детето не е здраво. Карлос Даниел му отговаря, че детето се държи така винаги, когато не иска нещо. Лекарят казва, че трябва да направят всичко възможно, за да повлияят на детето.

Паулина пристига във фабриката и като научава за бележката, отива да говори с Уили. Той ѝ казва, че тя няма моралното право да му прави забележки - не помни ли каква е била преди. Паулина нарежда на Уили да направи разчет и да напише чековете със заплатите, защото Естефания няма да работи. Уили се оправдава, че това е много сложно. Паулина е уверена, че той ще се справи. Предупреждава го, че чековете трябва да са готови в събота и отива на обиколка из фабриката.

През обедната почивка, Уили причаква Вивиана на входа и я кани на обяд. Вивиана му казва, че не е удачно и го подминава. И не напразно. Появява се Леандро и налита Уили. Пита го дали има някакви проблеми и му казва, че Вивиана ще отиде да обядва с него. Вивиана се намесва - не мисли да ходи с него на обяд. Уили се подсмихва. Леандро не се сдържа и вдига скандал. Леандро и Уили започват да се карат, а събралите работници поддържат Леандро с викове. В този момент пристига Паулина. Пита какво става там. Нищо, всичко е наред - Леандро и Уили се отдалечават в различни страни. Естела се намесва - казва на Паулина, че двамата са се били за тази Вивиана. Паулина си тръгва, решена да говори там с Уили. Отива към врата и усеща някой зад гърба си. Обръща се и е изненадана...