Узурпаторката (La usurpadora)

23 серия

Паулина се отправя към вратата и усеща нечие присъствие. Обръща се. Донато отбелязва, че е очевидно - тя не е очаквала да го види там. Паулина му казва, че е решила да ходи при него, за да поговорят. Само че по-късно, обещава да поговори с него и да му каже цялата истина, която никой не знае. Дори ще му предложи пари, за да си затваря устата. Паулина излиза и оставя Донато озадачен.

В това време, Естела се обажда на Естефания и ѝ разказва всичко. Естествено, Естефания изпада в ярост.

В гостната, Паулина се опитва да налее ум в главата на Уили, но безуспешно. Уили казва, че ще продължи да се среща с Вивиана, независимо от всичко. Отправя се към стаята си. Като вижда забелязва синините по лицето му, Естефания го пита дали не се е ударил. Той ѝ отговаря, че наистина се е ударил. Тя го пита да не би нещото, в което се е ударил, не е Леандро. Уили се ядосва, че вече всичко са ѝ разказали.

Междувременно, от болницата се обаждат на Паулина и я викат да отиде. Когато пристига, разбира, че не само Карлитос не иска да ходи с патериците, но и отказва да яде. Паулина отпраща Карлос Даниел в къщи да си почини и сама убеждава Карлитос да хапне, а после и да опита да ходи с патериците.

Дъглас Малдонадо си почива в ранчото си в Тексас и в разговор с Браулио. Казва, че е благодарен на Паулина, че му е казала истината в очите и по този начин го е върнала към живота. Дъглас казва, че госпожа Брачо му допада повече, отколкото онази, другата - Ноелия. Браулио се съмнява това да е истинското име на тази госпожа, винаги е била толкова тайнствена. Дъглас казва, че ако госпожа Брачо не беше омъжена, щеше да отиде веднага в Мексико и щеше да ѝ предложи брак. Сега иска да ѝ напише писмо, в което да ѝ разкаже, че се е излекувал и е върнал желанието си за живот. Навярно това ще ѝ хареса.

Вечерта, Карлос Даниел отива в стаята на Карлитос, а Паулина и Карлитос са му приготвили изненада - Карлитос го посреща станал с помощта на патериците и дори прави няколко крачки. Това позволява на Карлитос да се прибере в къщи още на следващия ден, а за да не изостава от учението, ще идва учител в къщи да го учи.

Лусиано мисли да се върне в Мексико и да вземе още пари от самозванката.

На следващия ден, Карлитос се прибира у дома. Лисет иска от него да му даде патериците да си поиграе и той ѝ разрешава да се разходи.

Уили носи на Карлос Даниел ведомостите и чековете за заплатите на работниците. Уили му съобщава, че само чековете на Естефания и неговия не са там. Те двамата искат увеличение - фабриката вече си е стъпила на крака. Отговорникът за заплатите проверява чековете и забелязва несъответствие: заплатата на Вивиана е по-ниска, от написаното в чека. Карлос Даниел задържа чека и моли Уили да не се повтаря случката - ако иска да спечели някое момиче, да не увеличава заплатите.

Родриго се обажда на Патрисия и споделя с нея, че не може да си намери добра работа. Ако скоро не си намери хубава работа, е склонен да започне каква да е работа. Патрисия започва да го убеждава да се върне, като не му казва, че Паулина продължава да превежда заплатата му по сметка, все едно че още работи във фабриката...

Естефания звъни във фабриката и от Естела разбира какво прави Уили. Моли я да го проследи внимателно и да подслуша какво разказва Вивиана с другите момичета. Естела споделя, че е дочула как Уили е обещал да се разведе с Естефания и да се ожени за Вивиана. Като разбира това, Естефания си мисли, че е по-сериозно, отколкото е предполагала. Слизайки долу, Естефания се натъква на Пиедад и Фиделина, които я съветват да се промени, ако не иска да загуби окончателно Уили. След това Естефания се замисля дали всички нямат право. Докато седи пред огледалото, тя моли Бог да ѝ прости, но много обича съпруга си.

Паулина получава писмо от Дъглас Малдонадо. В него той ѝ благодари за всичко и изказва своето възхищение към нея.

Когато Паулина отива във фабриката, я очаква изненада. Карлос Даниел я пита защо е изтеглила 200 000 песо...