Узурпаторката (La usurpadora)

29 серия

Карлос Даниел прочита анонимното писмо: забелязал ли е, че в последно време съпругата му не прилича на себе си? Човек не може толкова много да се промени. Ако иска да знае коя е жената, която живее в дома му, да очаква позвъняване. Бедният Карлос Даниел, прилошава му, пребледнява. Паулина го пита от кого е писмото. Отговаря ѝ, че е лично и започва да я разпитва: какво се е случило с нея, докато е била в Хюстън; отдавна не живеят като съпруг и съпруга - какво се е случило? Паулина крачка по крачка се измъква от стаята. Отива направо при Вероника - Пиедад я е помолила да покани секретарката на обяд в дома на Брачо. Вероника отказва под предлог, че ще обядва със сина си.

Карлос Даниел замислено гледа писмото, когато в кабинета влиза Хема. Тя безцеремонно взема писмото от ръцете му и го прочита. Злорадо се усмихва и си мисли: накрая Паола ще си получи заслуженото. Може би един от любовниците ѝ е решил да я разобличи.

В дома на Брачо звъни телефона. Лолита вдига и Браулио моли да предаде на госпожата, че Дъглас Малдонадо се е върнал в Мексико.

Вивиана и Леандро се разхождат в парка и обсъждат плановете си за скорошна сватба. Вивиана въздъхва, че господин Уили дори не я поглежда. Леандро се обижда - да не би да се омъжва за него поради липса на друг кандидат. Тя отрича.

Лусиано позвънява на Паулина и отново започва да я заплашва, че ще я издаде. Пита я дали Карлос Даниел е получил сутринта нещо. Признава, че той е изпратил анонимното писмо. Паулина му отговаря, че може да прави както реши и му затваря телефона. След това изпада в истерия – плаче и си говори, че ще е по-добре всичко да свърши. По-добре да влезе в затвора, само и само това да се свърши...

На обяда в дома на Брачо присъстват Родриго, Патрисия и Хема. Пиедад пита къде е Вероника. След като разбира причината за отказа ѝ, бабата казва, че ще е добре да се сеща за сина си по-често.

След обяда Хема дава няколко от роклите си на Лолита и иска в замяна информация. Лолита ѝ казва, че Дъглас Малдонадо се е върнал и е търсил Паулина.

Карлос Даниел показва неподписаното писмо на Родриго и той не на шега се разтревожва. Той моли брат си да не обръща внимание, но Карлос Даниел казва, че иска да разбере всичко. Когато си тръгва, Родриго разказва на жена си, че Карлос Даниел се е разстроил, като е разбрал за промяната у съпругата си и сложените му рога, защото и той си е помислил, че анонимното писмо е от някой любовник на жена му.

Фиделина и Естефания разговарят за деца и Фиделина подробно обяснява как се променя състоянието и светогледа на жената, когато ѝ предстои да роди дете. Естефания я пита защо толкова убедително говори - човек би си помислил, че е раждала. Фиделина веднага отрича. По-късно влиза при Пиедад, обляна в сълзи. Казва ѝ, че Естефания я е попитала дали има деца. Пиедад я пита какво е отговорила. Всичко е отричала. Пиедад отбелязва, че е можела да ѝ разкаже истината. Фиделина се заклева, че няма да разбере истината от нея.

Междувременно, Хема обработва Карлос Даниел - знае ли, че Дъглас Малдонадо де е върнал? Паола нищо ли не му е казала? Странно...

В това време, Дъглас звъни на Паулина и я кани на обяд. Паулина му отговаря, че ще провери дали Карлос Даниел е свободен... Дъглас настоява да са сами - за това, което иска да говори с нея, не е нужно никой от семейство Брачо да присъства. Точно когато Паулина слага слушалката, в кабинета влиза разярения Карлос Даниел, изпълнен с решителност да разбере какво крие от него. Паулина го посреща със съобщението, че Дъглас Малдонадо се е върнал, току-що ѝ е позвънил и я е поканил на обяд, за да разбере как вървят нещата във фабриката.

Звъни телефона и Вероника отговаря. Подава слушалката на Паулина с думите, че се обажда един приятел на Паулина Мартинес. Паулина веднага разбира кой звъни. Тя мълчи и слуша заплахите на Лусиано. Казва му, че не мисли да му плаща и няма за какво повече да говорят. Паулина бързо излиза от кабинета, оставяйки Карлос Даниел и Вероника насаме, за тяхна радост. Паулина решава да отиде при Родриго и да го убеди, че трябва да се върне във фабриката. Тя отбелязва, че скоро може да си тръгне от фабриката. Когато си тръгва, Родриго извиква Патрисия и решително ѝ заявява - той е уверен, че тази жена не е Паола...