Узурпаторката (La usurpadora)

31 серия

Лусиано казва на Карлос Даниел, че жената, която живее у тях се казва Паулина Мартинес – тя е самозванка. Ако иска да разбере подробности, трябва да му плати 2 милиона песо. Карлос Даниел отказва да плати, преди да разбере цялата истина. Лусиано се заканва да съобщи на полицията и тогава ги чака голям скандал. Лусиано му казва, че тази жена е нещастница и не по своя воля се намира в дома му. Въпреки всичко, тя е по-добра от истинската Паола. Карлос Даниел пита къде е съпругата му, а Лусиано му отговаря, че тя сега се забавлява с поредния любовник. Карлос Даниел едва се сдържа.

След разговора с бабата Паулина не на шега се тревожи –  защо ли ѝ е разкрила съмненията на Родриго? А може би и тя подозира нещо? Ако я разкрият, ще се наложи да си тръгне преди крайния срок. В този момент пристига Карлос Даниел и настоява да изпълни брачните си задължения, започва да я целува и наблюдава реакцията ѝ. Тя, както винаги, го отблъсква и му казва, че трябва да почака. Той ѝ крещи, че му е омръзнало да чака.

Фиделина и Качита седят в кухнята. Фиделина ѝ напомня за техен разговор не отдавна – това не е госпожа Паола и в дома живее нейна двойничка. Лалита ѝ е казала, че Родриго също мисли така. Лалита дочула, че той е споделил това с баба си.

На сутринта, Карлос Даниел се отправя при Родриго. Родриго не иска да говори за своите подозрения с брат си. Тогава Карлос Даниел му разказва за срещата с Лусиано. Двамата решават заедно да отидат на срещата с него и да му дадат пари, за да узнаят всичко. После решават да не изпускат от поглед самозванката и да разберат какво е намислила. Родриго казва, че той ще ръководи фабриката – тя има достъп до парите. Признава, че за сега тази жена не е направила нищо лошо, но кой знае. Той ще поговори с Патрисия.

Когато Родриго пристига, Паулина се радва да го види. Веднага го моли да поеме администрацията и да отговаря за парите. После му споменава, че скоро има вероятност да не може да ходи във фабриката и за това го моли да се погрижи за делата на фабриката. След това споменава Карлитос и със сълзи на очите моли Родриго да се погрижи операцията на Карлитос да бъде извършена на време. Родриго ѝ обещава и отива при Естефания. Разказва ѝ за самозванката, но почти веднага съжалява, че го е направил. Естефания изпада в истерия – тази жена може да ги отрови, не е ли чел за Борджиите.

Вечерта, Паулина чете приказка на децата под неотлъчния поглед на Карлос Даниел. Отначало се е опитал да я прогони от децата, но те са настояли да им прочете приказка. Той я гледа и си мисли – коя е тази жена: ангел или дявол; възможно ли е така добре да изиграе привързаност към децата.

Естефания се целува с Уили, но после му казва, че има работа и побягва по коридора. Като вижда, че Паулина играе с Лисет, а Карлос Даниел играе с Карлитос далеч от Паулина, започва да вика. Всички вдигат глава и Карлос Даниел отива бързо при Естефания. Естефания пита Карлос Даниел какво говори Паулина с Лисет, тази жена иска да ги изтрови. Карлос Даниел с труд успява да я успокои, че той ще се погрижи и ще следи Паулина. Естефания се връща в стаята при съпруга си. На въпроса къде е била, отговаря, че е следила самозванката. След това разказва на Уили всичко за Паулина. Уили гледа съпругата си така, все едно е обезумяла, но след като тя му казва, че научила всичко от Родриго, Уили ѝ повярва.

На следващия ден, Паола споменава по време на закуската, че вече наближава времето да се прибере. Алесандро я пита дали ще се видят отново. Паола го уверява, че е възможно съвсем скоро да са пак заедно – надява се да убеди самозванката да продължи. Алесандро я пита какво ще стане, ако ги разкрият. Паола е уверена, че Карлос Даниел гледа на света през нейните очи и с лекота ще успее да го убеди, че това е било просто една невинна закачка. А за това какво мислят другите за нея – това не я притеснява.

Карлос Даниел и Родриго отиват на срещата с изнудвача. Лусиано ги пита дали са му донесли парите. Отговарят му, че имат възможност да му дадат само милион песо. Лусиано се съгласява и разказва как Паола се е срещнала с Паулина в Канкун. Карлос Даниел се възмущава – тогава Паола е била в Хюстън. Лусиано му казва, че тя му е казала така, а всъщност е отишла да търси забавления с поредния любовник... При тези думи Карлос Даниел скача да го бие, но Родриго го спира като казва, че Лусиано има право. Лусиано продължава своя разказ, но пропуска една подробност – Паулина се съгласява, но от страх да не влезе в затвора. По думите на Лусиано. Паулина се е съгласила заради парите. Карлос Даниел пита къде е сега Паола. Лусиано му отговаря, че не знае – той все още си мисли, че Паола е мъртва, но нищо не казва за това. Лусиано отбелязва, че Паулина е хиляди пъти по-добра от истинската Паола. Усмихва се и си иска парите. Родриго му съобщава, че днес са му донесли само 300 000, а останалите ще получи, когато постави подпис под разказа си. Лусиано се съгласява.

Във фабриката, Хема се сблъсква с Паулина и злорадо я пита – знае ли, че съпруга ѝ е получил анонимно писмо. Паулина ѝ отговаря, че знае и сигурно те двамата с Лусиано са планирали всичко. Така Хема узнава, че Лусиано е изпратил това писмо – той вчера си е тръгнал. Паулина влиза в кабинета си и разбира, че работниците са на демонстрация и в опаковъчния цех почти никой няма, а имат срочна поръчка и трябва да я изпълнят. Паулина предлага заедно с Вероника да се погрижат и да опаковат продукцията. Отиват при Естефания. Като я вижда, Естефания започва да нервничи. Пита какво иска Паола. Паулина я пита какво ѝ е. Естефания се извинява, че от бременността е станала много нервна. Паулина я моли да остане в главния офис, докато те с Вероника са в опаковъчния цех. Естефания се съгласява и когато Паулина тръгва, започва да се пита защо Паулина иска да отиде в главния офис – да не иска да се разправя с нея.

Карлитос казва на Лисет, че може да ходи вече с новия гипс и без помощта на патериците. Като потвърждение на своите думи прави няколко крачки, но пада. Той започва да вика от болка. Той моли сестра си да не казва на никого, когато тя тръгва да търси помощ.

Карлос Даниел и Родриго се връщат във фабриката и Паулина се отправя към него, за да се видят. В този момент звъни Лалита и съобщава какво се е случило с Карлитос. Паулина иска веднага да тръгне. Карлос Даниел я спира – тя никъде няма да ходи: той е бащата. Паулина му отговаря, че дори да я убие, тя ще отиде при Карлитос – Карлос Даниел не може да общува със сина си. Карлос Даниел се ядосва и ѝ крещи, че никъде няма да отиде, като игнорира опитите на Родриго да го успокои. Карлос Даниел ѝ казва, че тя не им е майка и въобще тя е... Паулина иска да разбере какво е искал да каже – каква е тя...