Узурпаторката (La usurpadora)

38 серия

Сутринта, Дъглас Малдонадо се обажда в дома на Брачо. Лалита му съобщава, че Паола все още спи. Дъглас изпраща Браулио да покани Паола на обяд и да разбере защо тя се крие от него. Браулио изпълнява молбата на шефа си и се среща Паола. Той веднага усеща, че това не е същата Паола, която е идвала преди при Дъглас. Когато се прибира, разказва всичко на шефа си. Паола приема на поканата. Дъглас отговаря на съмненията на Браулио, че това е същата жена, само че сега се държи естествено. Браулио му казва, че ще му повярва в момента, в който види тази жена.

Когато Паола отива при него (този път с шофьор), Дъглас се уверява в думите на Браулио и се съгласява, че наистина има подмяна. Той предлага на Паола да попътува с него по света, а тя обещава да си помисли.

В това време, Карлос Даниел разбира, че Паола е отишла при милионера.

Доня Зинаида има рожден ден – навършва 82 години и Освалдо отива да поздрави тъща си. Естествено, те двамата с Паулина, се срещат. Няма сцена. Доня Зинаида казва, че не иска да го вижда и се скрива в тоалетната. Между Паулина и Освалдо се провежда много неприятен разговор – тя го нарича мерзавец и добавя, че няма да напусне работа заради него и най-добре ще е да се правят, че не се познават. Освалдо ѝ казва, че в живота си има всичко, но му липсва Паулина и ѝ предлага да му стане любовница като по този начин се възползва от парите на Лурдес. Паулина категорично му отказва и му признава, че обича друг, а онова, което е имало между нея и Освалдо е било просто детско увлечение.

Баба Пиедад дочува разговор между внуците си за това, че Паулина е отвлякла Карлитос и успява да ги спре да не отидат в полицията. Родриго и Карлос Даниел не подават официално заявление, а се обръщат към близък на семейство Брачо комисар Мерино. Разказват му историята на самозванката и своята версия за ролята на Паулина в изчезването на Карлитос. Комисарят приема тяхната версия, а относно Паола казва, че нищо не може да се каже, докато няма убедителни доказателства – може да е съучастница на Паулина при похищението на Карлитос.

В залата за спорт, Паола обещава да подари на Лалита някои от своите рокли, но в замяна иска информация. Иска да ѝ разкаже за фабриката и за Дъглас Малдонадо. Лалита ѝ отговаря, че няма много за разказване – госпожата е намерила 2 милиона за фабриката от Дъглас Малдонадо и нищо повече не знае. Признава си, че тя самата никога не го е виждала. И не всичко е толкова добре, колкото изглежда. Паола я пита какво има предвид и да не забравя, че тя е много щедра. Лалита ѝ казва, че няма нищо повече и без друго много се е разприказвала. Лалита избягва и оставя Паола да размишлява какво е искала да каже.

Вечерта, Паола причаква съпруга си в коридора и му казва, че трябва да си поговорят. Карлос Даниел ѝ обяснява, че той е много изморен от работата, трябва да вземе душ и да си отдъхне. Тогава Паола влиза в стаята на Естефания. Уили го няма, а Естефания се занимава с детски дрешки. Паола я пита какво прави. Естефания ѝ отговаря, че вече прави това с любов. Паола ѝ напомня, че тя ги е помирила. Паола сяда на леглото при Естефания и ѝ казва, че от никого не се бои. Естефания я пита дали се страхува от написаното в дневника ѝ...