Узурпаторката (La usurpadora)

42 серия

Паулина поздравява Лалита като очаква да се вдигне скандал. Лалита е изненадана – госпожа Паола много бързо се е върнала. Прави ѝ комплимент за новата прическа. Лалита нищо не заподозира и прошепва, че сложила куфара ѝ в колата. Пита я дали вече ще тръгва. Паулина ѝ отговаря, че е размислила и ще поостане. Паулина се отпуска като разбира, че не са я разкрили.

Междувременно, Паола и Дъглас се подготвят за излитане с личния самолет на Дъглас за Хаваи. Както се очаква, Браулио е с тях. Преди да тръгнат, Паола се разпорежда да върнат колата ѝ в имението на Брачо. Иска да създаде малко суматоха като върнат колата ѝ, а нея я няма. Зарича се, че напуска Мексико за винаги... Малко след това излитат.

Първата работа на Паулина е да отиде до стаята на Пиедад. Пиедад я приема за Паола и се обръща. Паулина ѝ казва, че не е Паола, а Паулина Мартинес. Бабата веднага живва и двете се прегръщат. Паулина ѝ обяснява, че Паола отново е заминала и този път изглежда – завинаги. Баба Пиедад казва, че Паулина се е върнала навреме и ще трябва да се преструва на Паола, за да не я изпратят в затвора. Когато в стаята влиза Фиделина, Паулина се опитва да подражава на Паола.

Вивиана и Леандро се карат заради отлагането на сватбата – Леандро е решил да постъпи така, защото Карлитос е изчезнал и госпожа Паола не може да им бъде кума в този момент. Вивиана му казва, че няма дълго да чака, по-скоро ще си намери друг.

Във вечерния вестник излиза нова обява, но този път със снимка на Карлитос. Всички виждат снимката – Макрина, Сеновия, Чабела, Махарес и самия Карлитос. Не остават никакви съмнения, че търсят именно Карлитос.

На вечеря, Паулина с всички сили се опитва да подражава на Паола, но не ѝ се отдава, особено когато моли Естефания и Уили да се погрижат за Карлос Даниел в такъв тежък за него момент. Освен това казва, че на следващия ден ще отиде във фабриката. Карлос Даниел е изненадан – тя е казала, че иска да свали от себе си всякаква отговорност. Паулина му казва, че е размислила, а и той много добре я знае – тя е вятърничава. Естефания и Уили се споглеждат.

В това време, Лалита се среща с Амадор. Тя му казва, че както всички богати семейства, така и семейство Брачо има тайни – госпожата е решила да замине, а и детето изчезна... Амадор я пита как така е изчезнало детето. Лалита казва, че е тръгнало след другата... Амадор иска да разбере коя друга, а Лалита се усеща, че е казала повече, отколкото би трябвало. Смята, че дори да му разкаже всичко, той трудно ще повярва...

Карлос Даниел започва да се съмнява коя от двете е сега в дома му – Паола или Паулина. Отива за съвет при баба си. Бабата казва, че нищо не е забелязала. Но Карлос Даниел продължава да се съмнява – тя така се е държала по време на вечерята... от друга страна като знае, че са две... Карлос Даниел става и решително се отправя към стаята на съпругата си. Има само един начин да провери всичко. Без да чука, той влиза при Паулина и веднага започва да я целува...