Узурпаторката (La usurpadora)

43 серия

Карлос Даниел се целува с Паулина, а тя, въпреки всички очаквания, не се отдръпва от него, а сама отговаря на целувката му. Той се отдръпва и я пита: Паола? Паулина потвърждава и го прегръща през врата. Карлос Даниел като опарен се отдръпва от нея и без да каже нещо, изскача от стаята. Мисли си – това е Паола, самозванката никога не би отговорила на целувката му... Това е точно Паола.

Сеновия и Макрина решават да се обадят на телефоните, които са написани в обявата и да поискат пари, а после да си поделят парите. Сутринта рано, те се отправят към телефонния автомат и започват да звънят подред на телефонните номера. Първи е номера във фабриката. Вдига Карлос Даниел. Макрина се притеснява да говори и Сеновия започва да говори, но тя не е много трезва. Тя пита Карлос Даниел колко пари е готов да даде за сина си, а той си мисли, че се обаждат от любопитство и затваря телефона. Сеновия опитва още няколко пъти, но когато Карлос Даниел чува пиянския ѝ глас и въпроса за парите, веднага затваря слушалката.

Паола и Дъглас се целуват, когато Паола изкрещява и се хваща за главата, като почти не загубва съзнание. Но острата болка в главата бързо утихва и те продължават със започнатото. Двамата правят любов. Дъглас вижда бенката на гърба на Паола и окончателно се убеждава, че пред него седи Ноелия. Той веднага, когато му се отдава възможността, споделя с Браулио откритието си – тази бенка го е карал да си губи ума преди...

Паулина се подготвя да тръгне за фабриката, когато Лалита поглежда през прозореца и вижда, че връщат колата на Паола. Тя слиза долу и разбира от Педро, че колата е била в дома на Дъглас Малдонадо. Като се връща, Лалита разпитва Паулина. Тя бързо измисля подходящ отговор – била е при Дъглас и е била принудена да остави колата си там, защото е прекалила с пиенето, и да се прибере с такси. Лалита не престава да разпитва – защо тогава шофьорът на Дъглас не я докарал. Паулина не знае какво да ѝ отговори и ѝ казва, че така е пожелала. Измъква се с оправданието, че бърза за фабриката. Лалита настоява да разбере всичко докрай – нали е мислела да не се връща повече. Паулина ѝ отговаря, че е размислила.

Когато Паулина излиза от колата, Карлос Даниел я посреща с думите, че тя няма работа във фабриката, той не я обича вече и не иска да се среща често с нея. Паулина седи и глупаво се усмихва. Карлос Даниел продължава да се пали – казва ѝ, че не я обича вече, а тя само се усмихва. Пита я защо е дошла с шофьора. Паулина му отговаря, че така е решила. А относно фабриката – просто е размислила. Обещава на следващия ден сама да кара колата си... Карлос Даниел тръгва, а Паулина след него си мисли – Карлос Даниел не обича вече Паола! На въпроса на Родриго къде е била толкова дълго време, тя отговаря, че е обикаляла цеховете. Родриго настоява да разбере защо е дошла, след като вече е заявила, че не иска да се занимава с фабриката. Но тъй и тъй е там, дава ѝ да подпише някои документи. Паулина подписва само някои и казва, че вече и е омръзнало. Родриго се възмущава – не е подписала всичките. Паулина отговаря, че после ще ги подпише и излиза от кабинета. В коридора се сблъсква с Хема, която злорадо ѝ съобщава, че е видяла Карлос Даниел и Вероника да се целуват и трябва да предприеме нещо по въпроса. Хема предлага да обединят усилията си, за да унищожат съперницата. Паулина се усмихва и ѝ казва да прави каквото реши – тя няма никаква работа с Карлос Даниел и оставя черната работа за нея.

Когато излиза от фабриката си мисли – преди се е зарадвала, че Карлос Даниел е разлюбил Паола, но сега той се увлича по Вероника, а нея ненавижда...

Съседка казва на Чабела, че са видели Сеновия и Макрина цяла сутрин да обикалят около телефоните. Чабела веднага отива при Махарас и те решават, че трябва да скрият от тях Карлитос, за да не решат Сеновия и Макрина да поискат откуп за детето.

Паулина пристига при Патрисия и още на врата ѝ признава, че е самозванката и моли Патрисия по-деликатно да го каже на Родриго.

Лурдес казва на Освалдо, че вече ѝ е известно всичко за Паулина и му съобщава, че Паулина сама е напуснала. Освалдо си спомня, че с Паулина е бил щастлив. Лурдес му казва, че Паулина я е убедила, че майката е по-важна, от колкото такъв като него и от сега нататък ще отделя повече време на майка си.

Макрина сама взема телефона и набира друг номер – дома на Брачо. Вдига Лалита, но като разбира, че става дума за Карлитос, веднага дава слушалката на баба Пиедад. Макрина съобщава, че са намерили Карлитос покрай пътя, че е с гипс на крака и описва подробно външния вид на детето. Бабата е щастлива – това е Карлитос. Моли да се обадят на внука ѝ. Макрина казва, че вече са звънели, но той през цялото време им затваря слушалката. Пиедад им предлага първо тя да му се обади, а след време и те. Макрина се съгласява. В този момент влиза Паулина и като чува добрата новина, много се зарадва. Лалита в това време се опитва да се свърже с Карлос Даниел. Когато най-накрая той отговаря, бабата предлага на Паулина да му каже новината. Паулина взема слушалката и казва, че техния Карлитос се е намерил...