Узурпаторката (La usurpadora)

45 серия

Паулина признава пред Фиделина, че много обича Карлос Даниел, но за съжаление, той я ненавижда.

Сеновия казва, че ще заведе Карлитос при Махарас, но всъщност го повежда по друг път. Детето заподозира нещо и отказва да върви като заявява, че сам ще отиде при Махарас. Сеновия отива при телефоните, за да се обади и да каже на Карлос Даниел, че срещата се отменя. Карлос Даниел ѝ заявява, че няма да ѝ даде ѝ сентаво, докато не се увери, че детето е добре – да оставят негова снимка или нещо написано от детето на указаното място. Сеновия отвежда Карлитос при Махарас и тъй като е трезва, като никога, разказва всичко на Махарас.

Паола измолва от Дъглас да я пусне да обиколи магазините, а всъщност отива на среща с Лари. Тя и не подозира, че Дъглас я проследява и наблюдава любовната им среща от прозореца. Когато след няколко часа тя се прибира в хотела щастлива и доволна, Дъглас съвсем невъзмутимо си чете вестник. Пита я дали добре се е разходила, има доволен вид. Паола се усмихва и казва, че докато се е разхождала, се е видяла с един познат. Дъглас я пита дали не е младия музикант, а Паола не отрича. Пита го дали я ревнува. Дъглас я уверява, че тя е свободна да прави каквото пожелае.

На сутринта, Паола има нова криза – болката в главата ѝ не утихва и Паола крещи на изплашения Дъглас да извиква лекар. Когато лекарят пристига и остава насаме с Паола, тя му съобщава, че има последствия от катастрофата – мозъчна травма. Лекарят я преглежда и я пита колко сериозна е била травмата. Тя му отговаря, че не знае точно, но единственото, което знае е, че е била дълго време в кома. Лекарят препоръчва да си направи подробни изследвания и да разговаря с лекарите, направили операцията. Паола се съгласява и моли да ѝ изпише някакво обезболяващо. Също така моли лекарят да не казва нищо на мъжа ѝ като му обяснява, че катастрофата се е случила преди да се омъжи и той не знае нищо. Лекарят кима разбиращо и обещава нищо да не казва. Когато остава сама, Паола си мисли, че няма да ходи в Монако, нито в Мексико и мисли да върви само напред, да се наслаждава на живота.

По време на закуската, Естефания много подробно разглежда Паулина, а после казва, че ѝ е известно, че тя е самозванката. По-добре ще е Паулина да върне Карлитос с добро, в противен случай може да я предаде на полицията и ще изпратят Паулина в затвора. Паулина спокойно ѝ отговаря, че Карлитос не е при нея, а по въпроса с изпращането ѝ в затвора, само Карлос Даниел има думата.

Сеновия успява да отдалечи Чабела и Махарас от дома и успява да накара Карлитос да напише едно писмо – в него малкия написва, че е добре, всички се отнасят добре с него и т. н. Сеновия отрязва и кичур коса от детето. Когато Чабела и Махарас се връщат разбират за измамата на Сеновия.

Баба Пиедад успява да уговори Паулина да отиде при Карлос Даниел. В коридора на хотела, Паулина се сблъсква с Хема. Хема не се радва от срещата със съперницата и като я приема за Паола я пита защо е пристигнала, нали Карлос Даниел по телефона ѝ е казал, че не иска да я вижда. Паулина ѝ отговаря, че е дошла по поръчение на баба Пиедад и пита къде е Карлос Даниел. Хема ѝ отговаря, че е в стаята си, но тя няма какво да прави там. Когато вижда, че Паулина се отправя натам, тя ѝ казва със злорада усмивка, че той разговаря с полицаите. Но това не спира Паулина. Тя влиза в стаята, а Хема върви след нея. Паулина се поздравява с всички – майор Мерино, Амадор, а Карлос Даниел и виква насреща за какво, по дяволите, е дошла. Паулина му казва, че тя не е Паола, а самозванката...