Узурпаторката (La usurpadora)

51 серия

Карлитос заявява на Качита, че не харесва храната в къщата. Той иска да е с баба Чабела и Махарас.
 
Уили и Хема разбират от един работник, Роки, че Паулина е успяла да убеди работниците да прекратят стачката.
 
Паола лежи в болницата в безсъзнание. Дъглас разбира от лекаря, че Паола преди време е преживяла много сериозна операция – явно е било опит да спасят живота ѝ, и сега е необходимо да открият лекарите, които са я оперирали. Лекарят пита Дъглас дали иска да види Паола. Дъглас иска да я види и лекарят му дава превръзка за устата и облекло, чак когато ги слага, го пуска да влезе.
 
Ядосания Уили върви из цеховете и се сблъсква с Вивиана, която счупва няколко чинии. Когато забелязва с кого се е сблъскал, Уили се заглежда по момичето. Уверява я, че няма да ѝ ги удържи от заплатата и я пита дали може да се срещнат. Вивиана, както винаги, нищо не казва, а само се усмихва. Тя се прибира у дома си много доволна. Кръстницата ѝ я пита дали са назначили ден за сватбата с Леандро. Напомня ѝ, че вече нямат причина да отлагат, защото Карлитос е намерен и нищо не пречи на госпожа Паола да им стане кума. Вивиана заявява на кръстницата си, че няма да се жени за Леандро. Съобщава ѝ, че си е намерила друг. Вивиана излиза и оставя Абигейл с отворена уста.
 
В това време, Паулина убеждава Леандро да не напуска фабриката. Казва му, че сега тя ще се заеме с делата на фабриката и има нужда от неговата подкрепа. Когато Леандро излиза, Вероника казва на Паулина, че се радва на завръщането ѝ във фабриката, тъй като след нейното появяване всичко е тръгнало по-добре. Паулина въздъхва – де да можеше така лесно да оправи личния си живот. Вероника я пита за отношенията ѝ с Карлос Даниел. Паулина ѝ отговаря, че той не я обича. А дори и да я обича, той не е за нея. Споделя с Вероника, че тя е по-подходяща за него – може би съвсем скоро ще я помоли да се омъжи за него...
 
Естефания и Уили решават да напуснат къщата. Естефания споделя това с Фиделина. Обляна в сълзи, Фиделина отива да каже на баба Пиедад – дъщеря ѝ напуска и няма начин да я спре. Пиедад я съветва да ѝ разкрие цялата истина. Пиедад мисли, че все пак те няма къде да отидат. Фиделина се моли наистина да е така. Пиедад я моли да доведе Карлитос, защото е разбрала от Качита, че той е недоволен от всичко.
 
Фиделина отива при Карлитос и му съобщава, че скоро му предстои операция. Карлитос заявява, че не иска да го оперират – иска да му сложат дървен крак. Фиделина го пита кой го научил на това. Карлитос ѝ отговаря, че Махарас му е разказвал истории за пирати и затова той иска дървен крак... Фиделина се прекръства и си мисли, че най-вероятно детето полудява.
 
Фиделина отива при баба Пиедад и заварва там Карлос Даниел. Веднага споделя с него това, което ѝ е казал Карлитос. Добавя, че детето се възхищава на тези хора. Карлос Даниел смята, че може би детето полудява. Мисли да го заведе в интернат за умствено изостанали деца. За нещастие, Карлитос е пред вратата и чува всичко. В същото време Карлос Даниел излиза и вижда детето. Пита го да не му е зле. Карлитос се разплаква.
 
Междувременно, Паулина се прибира и от Лалита разбира, че Уили и Естефания са напуснали къщата.
 
Пускат от затвора Чабела, а в килията на Сеновия вкарват Макрина. Макрина пита дали Сеновия не я е издала. Сеновия излъгва, че сами са разбрали.
 
Паулина разбира, че Карлитос е разстроен и бързо отива при него. Той ѝ разказва, че е чул как баща му го е нарекъл луд и че никой в тази къща не го обича; за това иска да се върне при баба Чабела и Махарас. Паулина успокоява детето и му обещава, че скоро ще се види с тези хора.
 
Уили иска Естефания да му даде пълномощно да се разпорежда с нейните пари – не иска братята ѝ да я излъжат, но с него няма да могат да се подиграят. С готовност, Естефания се съгласява. Уили прегръща съпругата си, а си мисли за Вивиана.
 

Паулина отива при Карлос Даниел и му казва, че трябва да си поговорят за Карлитос. Тя му обяснява, че детето е чул всичко, което е казал. На Карлос Даниел му става ясно защо детето е било толкова странно, когато го е видял в коридора. Карлос Даниел е благодарен, че тя така добре се грижи за всички тях, за сина му. Казва ѝ, че му е нужна и не иска да го напуска. Целува я...