Узурпаторката (La usurpadora)

53 серия

Хема заявява, че няма да е за дълго – издала е самозванката в полицията. Естефания се сърди – предала ги е, скандалът е неизбежен. Хема я успокоява, че е предупредила полицията, без да се издава коя е, а самозванката ще отиде в затвора. Естефания иска и двете да влязат в затвора.
 
В това време, Селия разпитва Паулина – да не е все още девствена. Паулина си признава. Селия се разсмива. Паулина ѝ казва, че някои все още ценят честта и достойнството. Не всички са като Паола Брачо. Не след дълго Паулина се приготвя да си тръгва и оставя на Селия номера на телефона в къщата на Брачо – иска да ѝ се обади, когато получи писмото. Паулина я пита дали знае за какво става дума. Селия ѝ отговаря, че не знае – Филомена си е такава и никога не чете чужди писма.
 
След това Паулина се отправя към полицията – моли Мерино да освободят Селия. Но той казва, че тъй като Сеновия е поискала пари, тя вероятно заедно с Паулина Мартинес са похитители. Паулина си тръгва без да е постигнала нещо. 
 
Амадор споделя, че явно наистина семейство Брачо не са платили откупа. Точно в този момент носят анонимно писмо за Мерино: той търси Паулина Мартинес, а може би тя не е толкова далече, колкото си мисли. Мерино показва анонимното писмо на Амадор – интересно му е какво са имали предвид. Трябва да се заемат с това...
 
Паулина пристига за Карлитос, а той я пита дали наистина ще го вземе. Пита я дали може да вземат Чабела и Махарас на гости. Неочаквано, Паулина се съгласява с Карлитос – защо не. Обяснява, че на детето предстои операция и тяхното присъствие може да му помогне. Чабела отговаря, че не може сега да тръгне, но Махарас се съгласява и тръгва с тях.
 
Уили отново се появява във фабриката – уж, за да провери някакви отчети, а всъщност отива да се види с Вивиана. Когато излиза от фабриката, случайно забелязва Вивиана. Кани я в колата си. Момичето веднага се съгласява. Той спира в парка, който е наблизо до дома ѝ. Вивиана го пита за съпругата му. Уили я уверява, че не я обича. Вивиана му напомня, че и преди ѝ е казал това, но се е върнал при нея. Уили ѝ обяснява, че чака да получи нейната част от наследството. Вивиана го пита какво я засяга това. Ако той има пари, ще може да ѝ даде всичко. Вивиана се усмихва – с парите на съпругата си. Уили отново се опитва да прегърне Вивиана и ѝ я уверява, че след развода ще получи половината от имуществото на съпругата си. Вивиана настоява първо Уили да докаже своите намерения. Уили иска от нея само да му каже какво иска. Вивиана – като начало, да ѝ даде пръстен, но хубав, а не някой евтин. Уили е съгласен.
 
Вивиана се прибира у дома си в приповдигнато настроение. Подозрителна, кръстницата ѝ я пита откъде идва, а Вивиана ѝ отговаря – от работа. Абигейл ѝ казва, че са я видели в парка в колата на един мъж, но той не е от квартала. Пита я дали не се е забъркала отново с някой от собствениците. Вивиана ѝ казва, че правилно се е досетила. Иска да я остави намира.
 
Карлос Даниел пита Вероника какво мисли за Паулина – дали прави всичко това от користни цели. Вероника му казва, че поне изглежда искрена.
 
Дъглас влиза в стаята на Паола, тя не спи и той я пита как се чувства. Паола с труд казва само „Смърт...“. Дъглас я уверява, че няма да умре. Казва ѝ, че му се налага да я върне в Мексико, при семейството ѝ, защото той не може да се грижи за нея.
 
Баба Пиедад много топло посреща Махарас и му казва, че е чула много хубави неща от правнука си. Радва се да го приеме като свой гост. Тя дори настоява Махарас да вечеря с тях, но той отказва, защото мисли, че не е подходящо да вечеря с госпожите. Паулина му предлага да вечеря с Карлитос и Махарас се съгласява.
 
Естефания звъни в своя кабинет във фабриката. Естела вдига. Естефания я моли да извика Уили. Естела ѝ казва, че го няма – излязъл е отдавна, в 3, а сега е 6. Пита я не се ли е прибрал вече. Естефания ѝ отговаря, че не се е прибрал и моли Естела да продължи да следи съпруга ѝ.
 
Когато Уили се прибира, го чака „много мило“ посрещане – Естефания се нахвърля върху него с въпроси къде е бил. Уили ѝ отговаря, че бил във фабриката. Естефания му казва, че е разбрала, че той е излязъл в 3 часа от фабриката. Натяква му, че тя седи сама, а той ѝ казва, че никой не я е вързал да седи само в хотела. Естефания му напомня, че е бременна и за това се страхува да се разхожда сама. Уили ѝ крещи – да не иска за ръчичка да я води. Естефания – а защо пък не. Уили иска да го остави намира, защото иска да спи.
 
Паулина изчаква в хола Карлос Даниел да се прибере, защото иска да поговори с него. Разказва му за Махарас и го моли да е мил с него. Карлос Даниел казва тъжно, че дори не го е попитала. Паулина се извинява, но всичко е станали бързо, но когато види колко се е променил Карлитос, ще разбере защо го е направила. На Карлос Даниел не му остава друго, освен да се съгласи с доводите на Паулина.
 
Сутринта, съседката на Селия ѝ казва, че е дошло писмо за нея. Селия ѝ казва, да го пъхне под врата, защото все още спи и не ѝ се става. Съседката закача писмото на вратата. Скоро идва Амадор и го привлича получателя на писмото: Паулина Мартинес. Той взема писмото и си тръгва.
 
Уили отива във фабрика и смига на Вивиана. Тя му се усмихва и му показва пръста си – напомня му за пръстена. Той и показва ОК. Вивиана доволно се усмихва и споделя с приятелката си, че той ще ѝ подари пръстен.
 
След това, Уили влиза при Карлос Даниел и му казва, че са му необходими пари – за хотела и за други разходи: 125 хиляди песо. Карлос Даниел му подписва чек. Доволен, Уили си тръгва, а Карлос Даниел пита Вероника къде е тя. Вероника забелязва, че не я нарича по име и му отговаря, че е отишла с Карлитос на лекар.
 

Дъглас се е прибрал в Мексико и е във вилата си заедно с Браулио и Паола, която е в инвалидна количка, неподвижна. Дъглас я гледа и се пита какво да прави с нея – да я заведе в болница или в къщата на Брачо, при съпруга ѝ...