Узурпаторката (La usurpadora)

54 серия

Дъглас се обръща към седящата неподвижно в инвалидната количка Паола и се пита какво да я прави – да я изпрати в болница или при съпруга ѝ. Браулио пита дали пък не иска да отговаря. Дъглас му съобщава, че тя не може да говори. Лекарят го е предупредил, че първо ще се парализира, а после ще престане и  да говори. Дъглас решава да я изпрати в болницата и да изпрати писмо в къщата на Брачо. В болницата той ще плати анонимно – съпругът ѝ не трябва да знае, че са били заедно.
 
Карлос Даниел подслушва разговор между Карлитос и Махарас – малкия казва, че няма да се оперира, ако Махарас и Чабела не са с него. Той ги обича най-много на света. Естествено, Карлос Даниел се разстройва. 
 
Когато Карлос Даниел отива във фабрика, се оплаква на Вероника и иска тя да му съчувства. Вероника му казва, че най-подходящата жена за него е Паулина. Карлос Даниел се съгласява и споделя с нея, че е както изглежда е влюбен в нея.
 
Махарас се готви да си тръгва и казва на Карлос Даниел и Паулина за решението си. Паулина протестира – не може да си тръгне точно този момент. Карлос Даниел се намесва, че сина му няма да пожелае да се оперира, ако Махарас и Чабела не са с него. Махарас се съгласява да остане и да доведе Чабела – те толкова обичат Карлитос, че са готови на всичко за него. 
 
Когато Махарас тръгва, Карлос Даниел казва на Паулина, че много ѝ благодари за всичко, което прави – дори рискува свободата си, за да помогне на Карлитос. Паулина тъжно отбелязва, че той изпитва към нея само благодарност. Карлос Даниел ѝ отговаря, че не е само това – той я обича. Паулина държи на своето – това е само благодарност, не е любов.
 
След няколко дена, Паулина, след като се е посъветвала с Родриго, решава да отиде при Естефания и да я убеди да не дава пълна свобода на Уили по отношение на парите. Когато Естефания вижда Паулина на прага, не е много радостна. Паулина я пита дали тя самата ѝ е направила нещо лошо. Естефания ѝ отговаря – Не. Паулина я моли поне да я изслуша. Естефания неохотно се съгласява, но към доводите на Паулина остава равнодушна. Уверява я, че има вяра на съпруга си. Изгонва Паулина. Паулина е принудена да си тръгне, без да е постигнала нищо. Скоро се връща Уили и когато разбира за посещението на Паулина и целта на това посещение, той отива веднага във фабриката.
 
В офиса е само Родриго. Уили още от врата му заявява, че ако тази жена още веднъж се появи у тях, той ще я издаде на полицията. Родриго се усмихва и казва, че няма да я издава, в противен случай те ще изплащат полагащото се на Естефания на малки части, достатъчно малки, че да не получат всичко никога.
 
След това, от мобилния си телефон Уили звъни в приемната и моли да извикат Вивиана. Уговарят се да се срещнат вечерта в парка.
 
Завеждат Карлитос в болницата, но Махарас и Чабела ги няма. Карлос Даниел и Паулина се готвят да останат при Карлитос през нощта, но малкия казва, че тя, майка му, може да остане, но господина е по-добре да си тръгне. Карлос Даниел обидено казва, че щом не е необходим на сина си, ще си тръгне и излиза от стаята. Паулина пита Карлитос защо не го нарича „Татко“. Все пак той му е баща и наистина го обича, дори повече от нея самата. Карлитос казва, че иска друг баща, защото този е винаги сърдит и тъжен, а малкия има нужда от весела баща. Паулина го мили да не говори така. Пита го дали не иска и друга майка. Карлитос ѝ отговаря, че я обича така, както обича Махарас и баба Чабела.
 
Уили се среща с Вивиана в парка. Тя сяда при него в колата и той веднага ѝ подарява пръстен... Фелипе, познат на Леандро, ги вижда... Вивиана е радостна на пръстена с брилянти, а Уили ѝ показва чека за 11 500 песо. Момичето съвсем се въодушевява. Уили я закарва на едно усамотено място, за да му даде доказателство за любовта си към него. Вивиана го пита дали ще се ожени за нея. Разгорещения вече Уили ѝ обещава да се ожени за нея. Целува я и ѝ къса полата – само да се разведе и веднага ще се ожени за нея.
 

В същото време, Естефания чака съпруга си. Навън вече се стъмва, а него го няма. Звъни адвоката и пита за Уили – трябва да обсъдят някои работи и то бързо. Естефания му отговаря, че Уили го няма. В този момент се появява Уили весел и доволен. Естефания го пита къде е бил. Уили без да се притесни ни най-малко ѝ казва, че е бил с адвоката. Естефания го пита откога адвоката му си черви устните. Констатира, че на ризата му има грим, а освен това адвокатът току-що е звънял и е казал, че го търси цял ден. Естефания е убедена, че той ѝ изневерява...