Узурпаторката (La usurpadora)

62 серия

Отвеждат Паулина в женския затвор. Надзирателката, която я придружава, проявява съчувствие и я разпитва защо се е признала за виновна след като не е. Паулина продължава да твърди, че е виновна. Но жената отбелязва, че ѝ личи. Казва ѝ, че не знае какви ужаси я чакат в затвора. Паулина ѝ отговаря, че е готова на всичко. Обличат Паулина в затворнически дрехи и я отвеждат в килията. Там е Томалес, жената, която е съчувствала на Чабела. Томалес ѝ казва, че вече всички в затвора знаят за нея – прочели са вестниците. Освен това знае, че Паулина не е виновна за отвличането на детето. Паулина я пита от къде знае и чува в отговор, че в затвора лежи още една жена, обвинена в отвличането – Сеновия. Паулина разбира, че става дума за сестрата на Чабела. В този момент се появява самата Сеновия. Като вижда Паулина много се ядосва – именно заради нея е в затвора. Обещава да се постарае да ѝ опропасти окончателно живота. Паулина смята, че не е трябвали да иска пари за Карлитос. Сеновия се възмущава – те сами са ѝ предложили. Паулина ѝ казва, че е трябвало да върне детето и да чака възнаграждение. Сеновия заявява, че нейната приятелка, Макрина, са я пуснали поради липса на улики и защото има влиятелни познати.

Адвокатът разказва на Карлос Даниел какво е направила Паулина – с детската си невинност, тя е провалила защитата си. Карлос Даниел му казва, че я разбира – направила го е заради сестра си. Адвокатът заявява, че се отказва от защитата, защото държи на реномето си, а това дело е загубено от самото начало. Карлос Даниел се опитва да го разубеди, но нищо не постига.

Хема посещава Естефания и споделя, че смята да си припомни миналото – иска да се срещне с бившия си годеник, с когото не са се виждали две години...

Освалдо прочита във вестника за Паулина и казва, че не вярва тя да е виновна. Лурдес се интересува за кого говори. Като разбира, че става дума за Паулина, се изказва, че може би във вестниците е написана истината. Освалдо горещо защитава Паулина и накрая решава да намери най-добрия адвокат в Мексико, когото да наеме да я защитава.

Карлос Даниел посещава Паулина в затвора. Съобщава ѝ, че адвокатът се е отказал от нейния случай. Паулина му казва, че и без друго е поела цялата вина, за да не пострада Паола – нали е жив труп. Карлос Даниел яростно казва, че дори и в това състояние е способна да им отрови живота. Паулина му отговаря, че за мъртвите се говори или добро, или нищо. Карлос Даниел отбелязва, че Паола е все още жива. Всеки момент може да се оправи и да продължи да прави своите гадости. Признава, че я ненавижда. На Паулина ѝ е неприятно да чуе това. За известно време, двамата остават смълчани. После Паулина пита как е Естефания. Карлос Даниел я информира, че вече се оправя и че двамата с Уили вече не получават пари. Паулина умолява Карлос Даниел да върнат поне част от парите на Естефания. Паулина му обяснява защо сама е поискала да им спрат издръжката –  защото се е опасявала, че Уили много бързо ще напусне Естефания. Сега, обаче, след като не получава никакви пари, тя се страхува, че той много по-бързо ще напусне Естефания. Паулина моли Карлос Даниел да не я посещава повече, но той е на друго мнение – въпреки всичко, той ще продължи да я посещава. В този момент влиза надзирателката и им казва, че времето за свиждане е приключило. Паулина и Карлос Даниел се разделят със сълзи на очите.

Хема се среща с бившия си годеник и те прекарват много добре заедно. Хема е доволна.

Освалдо разбира кой е считан за  най-добрия адвокат в Мексико и отива на консултация при него. Адвокатът се оказва приятелят на Хема – Едмундо Серано. Освалдо му показва вестника и го моли да защитава Паулина, защото тя е невинна. Едмундо споделя с Освалдо, че не отдавна е разговаря с Хема, която е роднина на Брачо. Тя му е казала, че Паулина Мартинес е виновна за всичко, в което я обвиняват. Освалдо се опитва да го разубеди – познава много добре Паулина още от съвсем малка. Адвокатът се интересува в какви отношения са били. Освалдо му признава, че са били сгодени, но той я е предал и се е оженил за друга жена заради пари. Адвокатът го пита дали има представа колко ще струва защитата. Освалдо му отговаря, че той самия няма пари, но парите на съпругата му са на негово разположение. Едмундо приема да защитава Паулина. Освалдо го моли само да не казва на Паулина кой го е наел.

Едмундо и Освалдо излизат в приемната, а там е Хема. Тя чува, че Едмундо ще защитава Паулина. Веднага скача и казва, че Паулина е престъпница. Когато Освалдо започва да защитава Паулина Хема заявява, че сигурно той ѝ е съучастник. Освалдо си тръгва, а Хема започва да обработва Едмундо. Той настоява първо да се срещне с Паулина лично.

Уили иска пари от банката. Те го връщат и му казват да дойде по-късно. Когато Уили се връща, му съобщават, че няма проблем да му отпуснат пари, но им трябва подписа на Брачо върху чека, а те за сега са отказали. Уили е бесен.

Карлос Даниел се обажда на адвокат Монтесинос, за да разбере кой е най-добрия адвокат в Мексико. Адвокатът му казва, че това е Едмундо Серано и отбелязва, че ако Паулина продължава да се държи така, никой няма да може да ѝ помогне.

Карлос Даниел и баба Пиедад пият чай, когато се разнасят крясъци и в столовата връхлита Хема, следвана от Фиделина, която казва, че не е могла да я спре. Пиедад доста остро пита какво търси тази змия в дома ѝ. Хема заявява, че никой не може да я спре да не говори с Карлос Даниел.

Едмундо Серано пристига при Паулина в затвора. Съобщава ѝ, че е заинтересуван от нейния случай и иска да я защитава. Пита я дали е съгласна...