Узурпаторката (La usurpadora)

68 серия

Карлитос показва на Карлос Даниел вестника със снимката на Паола и крещи, че майка му е в болница и може да умре. Карлос Даниел каквото и да опитва, не успява да успокои сина си. Извиква баба Пиедад. Тя бързо успява да успокои внука си – нали знае какво е близнаци, а тази жена е сестра на майка му. Детето е изненадано – а той защо не е знаел. Баба Пиедад му казва, че и тя скоро е научила. Карлитос се интересува къде тогава е неговата майка. Карлос Даниел и баба Пиедад се споглеждат и тя казва истината на детето – майка му е в затвора, но е попаднала там заради недоразумение. Обяснява му, че когато малкия е избягал от дома си, са обвинили нея за похищението на детето. Карлитос настоява да го заведат в затвора, за да я види. Баба Пиедад обещава да го заведе, а Карлос Даниел удивено я поглежда. Бабата иска да отидат веднага, за да провери дали би се отказа от свиждане с детето. Карлитос отива да се приготви, а Карлос Даниел пита баба си дали е сигурна в това, което прави. Бабата го успокоява, че така ще е по-добре.

На сутринта, в затвора раздават писмата. Рикарда предава писмо на Паулина. Паулина моли Томалес да вземе писмото ѝ, но Рикарда заявява, че всеки лично трябва да си получава писмата. Паулина отива и взема писмото. Писмото е от Карлос Даниел и Паулина казва, че няма намерение да го чете и иска да го върне неотворено. Томалес я пита дали не ѝ е интересно какво ѝ пише, но Паулина не иска и да знае и настоява да го върне неотворено. Пускат от карцера Сеновия и тя се нахвърля върху Паулина с упреци. Емилиана казва на Сеновия, че трябва да е благодарна на Паулина, защото тя се е застъпила за нея, но Сеновия не вярва.

Естефания насила завежда Уили да разгледат няколко обявени за продан къщи. Уили ѝ споменава, че иска развод и половината от състоянието, което ѝ се полага. Естефания му отговаря, че няма да му даде развод.

Баба Пиедад завежда Карлитос в затвора. Директорът я информира, че Паулина се е отказала от всички посещения, но бабата настоява да съобщят на Паулина, че тя е там. Паулина е в медицинския пункт и директорът позвънява там. Паулина му казва, че и бабата не иска да вижда. Пиедад настоява да ѝ кажат, че и Карлитос е там и докато не разговарят с нея, няма да си тръгнат. Като чува, че и Карлитос е там, Паулина се разнежва, но не променя решението си. Тогава баба Пиедад подава слушалката на Карлитос – на него Паулина не може лесно да откаже, защото той се разплаква и казва, че няма да си тръгне, докато не я види. Паулина отива в кабинета на директора и той я оставя насаме с бабата и детето. Всички заедно плачат, Карлитос много тежко понася мисълта, че заради неговото изчезване са я вкарали в затвора. Паулина пита баба Пиедад защо е завела Карлитос в затвора – това не е място, подходящо за него. Баба Пиедад ѝ отговаря, че за детето е било по-добре да знае истината. Паулина се интересува какво са му казали. Бабата ѝ казва, че са му казали само това, което е трябвало да знае – в затвора е заради недоразумение и тя е невинна. Паулина се успокоява, а Карлитос я уверява, че много му липсва и иска да я посещава редовно. Баба Пиедад я предупреждава дори да не помисля да се отказва от техните посещения. След като си заминават, Силвано Пиня пита Паулина дали не е размислила, а тя му отговаря, че ще размили.

В медицинския пункт, Еуалия се оплаква на Паулина, че отдавна не са я пускали в отпуска и Паулина обещава да поговори с директора.

Естефания и Уили разглеждат много къщи, а Уили си мисли за развод и пита съпругата си за какво им е нов дом, защо не си вземат един апартамент. Естефания е против – цял живот е живяла в къща и не е съгласна да живее в мизерен апартамент. Уили ѝ се присмива – къде е живяла преди семейство Брачо да я приберат, сигурно в боклукчийска яма. Естефания му отговаря твърдо, че за къщата ще плаща тя. Влизат в една къща и тя веднага я харесва на Естефания. Уили е доволен, че най-накрая са намерили. Естефания се размечтава – иска да внесе сина им на ръце в тази къща. Уили е ироничен – малко закъсняла е тази нейна романтика. Естефания обвинява него за всичко и Уили съжалява, че си е отворил устата.

По пътя към дома, баба Пиедад казва на Карлитос, че вече се е убедил – майка му е добре, и няма да досажда повече на баща си, той има толкова много проблеми.

В това време, Елвира и Паола разработват хитрия си план. Паола се усмихва – първите си думи иска да каже именно на съпруга си, но само трябва да го примами да дойде. Елвира предлага тя да се погрижи за това и се обажда във фабриката. Карлос Даниел вдига телефона, защото очаква баба му да се обади, за да разбере как е минало посещението. Елвира се представя и му казва, че трябва да отиде при съпругата си, защото неговото присъствие може да ѝ помогне. Съобщава му, че тя е започнала да се усмихва вече. Карлос Даниел се съгласява да отиде. Когато пристига при Паола, Карлос Даниел започва да ѝ говори, че обича Паулина и Паола няма право да го вини, защото самата тя му е изпратила Паулина. Карлос Даниел отбелязва тъжно – само ако можеше да говори, можеше да я спаси. И в този момент Паола, която стои като восъчна фигура, полека се обръща към него и с „много усилия“ моли съпруга си да ѝ прости...