Узурпаторката (La usurpadora)

70 серия

Силвано Пиня иска да разговаря с Паулина за тях двамата и се приближава към нея. Паулина тактично го отблъсква – единствено, за което трябва да говорят, са проблемите на медицинския пункт. Като пример дава факта, че стените отдавна не са боядисвани и дори предлага да ги боядисат в светло зелено, защото този цвят действа добре на болните. Директорът казва, че много добре му действа цвета на нейната кожа и косата. Паулина започва да нервничи, но за щастие точно в този момент звъни телефона, за да извикат директора в кабинета му, защото е дошъл някой от началството. Директорът се оплаква, че няма и миг покой, но обещава да изпълни желанието ѝ. Директорът излиза и Паулина въздъхва облекчено.

Паола изиграва малка сценка пред доктор Галисей – казва няколко думи и размърдва ръка. Лекарят отбелязва, че това е много странно. Елвира се намесва – изглежда, че се поправя. Докторът смята, че все още е рано да се говори за това.

Уили се изплашва след разговора му с Патрисия и веднага намира начин да се срещне с Вивиана. Тя не е никак любезна с него, а се нахвърля върху него с упреци – кога ще се ожени за нея? Дал ѝ е дума. Уили ѝ казва, че скоро ще се сдобие с парите на съпругата си, но иска да му даде малко време. Вивиана го заплашва, че ако не го направи, тя ще го предаде в полицията – тя е непълнолетна и за това може да лежи в затвора. Уили я предупреждава, че ако направи това, той ще я убие. Вивиана изскача от колата, но Уили я догонва и ѝ удря шамар и отново я заплашва, че ще я убие. Насочва срещу нея пистолет и допълва, че е време да се позабавляват. Вивиана му казва, че го ненавижда и избягва от него. Когато се прибира у дома си цялата в сълзи, признава на кръстницата си – Уили я в ударил, преди това ѝ е обещал да се ожени за нея, а сега се отказва от думата си. Тя разказва още, че Уили я е изнасилил, а освен това допълва, че може би е бременна. Доня Абигейл изпада в ужас и казва, че те въпреки всичко трябва да отидат в полицията и да подадат оплакване срещу Уили, независимо от заплахите му.

На сутринта, по вестниците излиза снимка на Паола със заглавието, че спящата красавица се е събудила. Като я вижда, доктор Галисей пита остро Елвира кой е съобщил на пресата. Нали са обсъждали, че все още е рано да се говори за това. Елвира обяснява, че няма понятие.

Доктор Мендиве по пътя за работа вижда вестника, купува един и го занася на Паулина. Паулина се радва, че Паола ще се оправи. На свой ред възрастния мъж предупреждава Паулина относно директора – той прави много по нейна молба, но ще дойде време, когато той ще поиска от нея да си плати и за това тя трябва да е много внимателна с него. Паулина го уверява, че директорът сам ще се убеди, че не е попаднал на нужния човек и тя не е такава, но въпреки всичко обещава да направи всичко по силите си за медицинския пункт.

Художникът Донато и неговия приятел Феликс също виждат вестника. Донато се ядосва, че тази жена е оживяла, но дава дума, че ще следи делото и в нужния момент ще се яви в съда, за да свидетелства против Паола.

Вивиана и кръстницата ѝ подават в полицията жалба срещу Уили по обвиненията, че той е обещал да се ожени за Вивиана, насилил я е, освен това я е ударил, за което представят медицинско и за заплаха. Кръстницата настоява да проверят дали Вивиана е бременна. Но тя се изплашва и отказва, защото няма да понесе такъв позор. Отлагат този преглед за по-подходящо време.

Карлос Даниел и Родриго също прочитат вестника и решават да посетят Паола. Паола изглежда великолепно – говори бавно, на срички, протяга към съпруга си ръка, но тя безсилно пада. Паола казва, че се моли на Бог да ѝ прости, защото е била лоша. Иска да се види със сестра си Паулина. При тези думи, Карлос Даниел и Родриго се споглеждат. След това Паола казва, че Бог я наказва, но не вижда добре. Моли Карлос Даниел да ѝ даде ръка. Тя вдига трепереща ръка към него, но тя после пада. Карлос Даниел не иска да ѝ подава ръка, но Родриго настоява. След това Паола започва да диша тежко, изигравайки пристъп. Елвира им казва, че не трябва да карат госпожата да се вълнува. Карлос Даниел и Родриго набързо тръгват – те са силно впечатлени от визитата при Паола. След излизането им, Паола и Елвира се смеят. Елвира признава, че Паола е добра актриса. Паола се усмихва и казва, че се старае.

Карлос Даниел разказва на баба Пиедад, но тя коментира, че не вярва на Паола и не иска да позволяват на Паола да прекрачва прага на дома ѝ. Бабата казва, че може да ѝ помогнат, но да живее някъде другаде. Карлос Даниел се съгласява.

Полицаите отиват да търсят Уили във фабриката, за да го арестуват. Родриго много любезно им дава новия адрес на Уили. Той веднага се обажда на брат си и злорадо му съобщава, че сега най-вероятно Уили ще влезе в затвора. Полицаи звънят на вратата и Уили отваря. Те му съобщават, че е арестуван. Уили започва да се оправдава, че сигурно има грешка. Привлечена от шума, пристига Естефания и казва, че съпругът ѝ нищо не е направил. Полицаят казва какви са обвиненията срещу Уили, а също така и кой е подал жалбата. Отвеждат Уили, а Естефания изпада в шок.

Карлос Даниел изпраща телеграма на Паулина, в която ѝ пише, че Паола се поправя и иска да се види нея. Паулина отива при директора и моли за разрешение да се срещне със сестра си. Директорът отбелязва недоволно, че семейство Брачо са се погрижили за всичко – подали са молба към висшите инстанции. За него е било достатъчно тя да му поиска позволение. Паулина си признава, че не е знаела, че те ще постъпят така. Тя е отишла при него за позволение... Директорът дава позволение и отвеждат Паулина в клиниката Сан Лоренсо при Паола. Емилиана дори ги оставя насаме. Паола жално казва, че иска прошка от Паулина. Паулина ѝ казва, че няма за какво да ѝ прощава и я прегръща. Паола тържествуващо се усмихва. Паулина, която не вижда това, казва на Паола, че заради нея се жертва и ще остане в затвора, ако се наложи, за да не пострада името ѝ. Паулина отново прегръща сестра си, разстройва се до сълзи, а Паола се подсмихва, докато Паулина не я вижда...