Узурпаторката (La usurpadora)

71 серия

Паола казва, че на всяка цена ще каже в съда събитията така, както са се случили. Паулина настоява да не свидетелства, защото е решила да поеме цялата вина, за да не пострада нейното име и името на семейство Брачо. Паола я пита дали обича съпруга ѝ. Паулина честно ѝ отговаря, че наистина го обича и допълва, че Карлос Даниел обича Паола.

Естефания отива в дома на Брачо и леко удря колата на входа. Педро я гледа, а тя му казва, че ще заплати щетите. Естефания направо връхлита в стаята на баба Пиедад, за да я помоли някой от братята да се застъпи за Уили и да го освободят. Бабата я предупреждава, че на Карлос Даниел не може да разчита, но ще се опита да убеди Родриго. Тя звъни на Родриго във фабриката и след дълги уговорки, Родриго се съгласява. В това време, Естефания изпада в истерия и се налага да ѝ дадат успокоително. Родриго отива в полицията и се договаря да пуснат Уили под гаранция.

Карлос Даниел получава от Паулина неотворено писмо си и много се разстройва, че тя дори не е пожелала да го прочете.

Когато Паулина си тръгва, Паола казва на Елвира, че се прави на ударена – все едно не е наясно, че Карлос Даниел е влюбен в Паулина, а тази глупачка (Паулина) ѝ е казала, че той обича нея (Паола).

В същото време, Паулина решава, че трябва да излезе от затвора, за да се грижи за сестра си – нали е болна, а няма други роднини, които да се погрижат за нея. Първата ѝ крачка е да отиде при директора и да поиска позволение да посещава често сестра си. Той ѝ отговаря, че всичко зависи от нея и се опитва да я целуне, като я притиска в ъгъла. Паулина му удря шамар. Директорът се заканва, че няма да ѝ се размине. Паулина му казва, че я е приел за друга, а той я изгонва от кабинета си.

Паулина излита от кабинета на директора и отива направо в медицинския пункт. Чак там, след като се поуспокоява, тя разбира, че е прекалила и последствията могат да бъдат неприятни. И наистина, скоро в пункта пристига Рикарда и още една надзирателка. Рикарда с ирония ѝ казва, че трябва да я придружат до карцера. Паулина се възмущава – не могат да я вкарат в карцера, защото още не е осъдена, много добре си знае правата. Рикарда ѝ се развиква, че такава е заповедта на директора и се опитва да поведе Паулина под ръка. Паулина започва да се дърпа и заявява, че ще върви сама. Привлечена от шума пристига Магнолия и пита какво става. Паулина ѝ обяснява, че директорът е искал да се възползва от нея, но тя му е ударила шамар, а сега той иска да я изпраща в карцера.

Заради наказанието на Паулина, прекъсват отпуската на Еулалия и тя се явява на работа, за да изпълнява задълженията си. Скоро се появява и доктор Мендиве. Магнолия им разказва какво е станало с Паулина. Еулалия е възмутена – какво щеше да ѝ струва да се примири с директора, а сега на нея са ѝ прекъснали отпуската. Но докторът застава на страната на Паулина и казва, че момичето е постъпило правилно като не е допуснала домогванията на директора. Магнолия коментира, че Паулина не се побояла да му даде отпор, а сега за нея няма кой да се застъпи. Неочаквано за всички доктор Мендиве решава да отиде в кабинета на директора и да се застъпи за Паулина, дори с риск да го уволнят. Еулалия се опитва да го разубеди, но напразно. Еулалия казва на Магнолия, че е трябвало да го спре, защото ако го уволнят, няма да има с какво да преживява. Магнолия се разплаква.

Междувременно, доктор Мендиве влиза в кабинета на директора. Той го кани да седне, но докторът отказва. Директорът го пита какво му става, за какво е дошъл при него. Докторът отговаря, че е дошъл под влияние на своята съвест и достойнството си. Дошъл е да подаде оставката си, защото не е по силите му да се примирява с ръководството на затвора. Директорът не разбира. Докторът му обяснява, че говори  за Паулина Мартинес. Възхищава ѝ се, защото не се е побояла да защити своето достойнство, а директорът я е изпратил в карцера, при положение, че няма право да прави това. Докторът обещава да не остави така  нещата и да се обърне към висшестоящи инстанции, за това че невинни се изпращат в карцера, а в медицинския пункт няма необходимите лекарства. Силвано Пиня започва да нервничи и моли доктора да не напуска. Предлага да се договорят. И така, директорът обещава да купи всички необходими лекарства за медицинския пункт, а също така да освободи Паулина. Докторът настоява да позвъни в негово присъствие. Директорът се обажда веднага да освободят Паулина. Доктор Мендиве се връща в медицинския пункт и казва на Паулина, която вече е освободена, че той отново си е върнал вярата в себе си и отново се чувства човек.

По молба на Родриго, Патрисия отива в дома на Вивиана, за да я уговори да оттегли обвинението. Вивиана и доня Абигейл я посрещат не много дружелюбно, като се притесняват да не им предложат пари, за да забравят за обвинението. Патрисия казва на Вивиана, че е по-добре да размисли през какви унижения ще трябва да мине, за да получи справедливост в съда. Вивиана обидена казва, че Уили е обещал да се ожени за нея. Патрисия отбелязва, че тя е не по-малко виновна от него – знаела е, че той е женен. Наясно е, че Вивиана е искала хубав живот, харесвало ѝ е да получава подаръци... Вивиана признава, че никой не я е изнасилвал и сама си е виновна. Кръстницата ѝ е възмутена – как сега ще погледне хората в очите.

Едмундо отива при Паулина и тя му  каза, че е размислила над предложението му. Сега тя е съгласна с неговия план за защита. Единственото, което тя иска, е името на сестра ѝ да не пострада. Едмундо не може да ѝ обещае такова нещо. Но какъв адвокат ще е, ако не може да я изкара от затвора. След това той се приближава до Паулина с явното намерение да я целуне...