Узурпаторката (La usurpadora)

72 серия

Едмундо без малко да целуне Паулина, но тя се отдръпва и казва, че най-важното за нея е Паола да не пострада. Едмундо обещава да направи всичко възможно и си тръгва. По пътя за дома си, адвокатът установява, че се е влюбил в Паулина. В същото време и Паулина мисли за адвоката – забелязала е колко странно я гледа той. Дали не се интересува от нея? Ако е така, тя не може да му отвърне, защото обича друг...

Уили е освободен. Посреща го начумерената Естефания. Тя не му устройва скандал в полицейския участък, а изчаква да се приберат у дома си. Тя му казва, че ще е по-добре да се разведат, а той да се ожени за момичето – нали то иска точно това. Но се заканва да не получи нищо от  парите ѝ и ще трябва сам да издържа момичето. Уили се оправдава, че Вивиана го е преследвала и не го е оставяла намира. Естефания му заявява, че като не е могъл да устои, ще трябва да се разведат. Тогава Уили устройва такова представление – застава пред Естефания на колене и с глас, треперещ от плач, ѝ заявява, че ако го напусне, той ще се самоубие. Той я уверява, че не може да живее без съпругата и детето си, въпреки че не е родено все още. Уили я пита дали иска детето да расте без баща. Това смекчава Естефания.

Паола казва на Елвира, че има желание да види баба Пиедад. Елвира веднага звъни във фабриката. Карлос Даниел не е там и сестрата се представя на Родриго. В това време, предават някакъв пакет на Родриго. Той го отваря и не вярва на очите си – вътре са нотариално заверени документи, които удостоверяват, че Дъглас Малдонадо подарява на Паулина Мартинес двата милиона долара, които е отпуснал за фабриката. Родриго звъни на баба си. Бабата отбелязва, че сега са длъжници на Паулина. Тя се съгласява да се срещне с Паола и двамата с Карлос Даниел отиват в клиниката. По пътя, баба Пиедад съобщава на Карлос Даниел, че сега Паулина е милионерка и цялото семейство Брачо са ѝ длъжници. Карлос Даниел се съмнява един мъж просто така да подарява на една жена 2 милиона долара.

Паулина, както обикновено, е в медицинския пункт, когато идва Емилиана и ѝ съобщава, че на нейно име са пристигнали важни документи, а също така, че е дошла заповед за освобождаването на Сеновия. Паулина иска да присъства, когато съобщават новината на Сеновия. Когато Сеновия вижда Паулина, рязко я пита какво иска от нея. Паулина съобщава на Сеновия, че е свободна вече. Естествено, тя не ѝ вярва. Емилиана потвърждава и казва, че Сеновия е свободна благодарение на Паулина и намесата на семейство Брачо и за това тя трябва да благодари на Паулина. Сеновия неохотно казва „Благодаря!“.

Карлос Даниел и баба Пиедад пристигат при Паола. Паола започва своята постановка – колко много иска баба Пиедад да ѝ прости, уверява я, че не спира да се моли бабата да ѝ прости, тя се чувства толкова виновна, наказана е за своите грехове и т. н. Баба Пиедад ѝ казва, че ѝ прощава, след като Паола се разкайва за деянията си. Паола я пита кога може да се прибере у дома. Карлос Даниел и баба Пиедад се споглеждат и си тръгват, без да ѝ отговорят. След като те си тръгват, Паола заявява на Елвира, че няма да е трудно да завоюва отново Карлос Даниел и да се върне в дома на Брачо.

Естефания отива при Патрисия за съвет как да постъпи с Уили. Патрисия я съветва да отиде и да поговори с Вивиана, да се опита да я убеди да изтегли жалбата срещу Уили. След това Патрисия ѝ съобщава, че Паулина вече е милионерка. Това естествено не се харесва на Естефания.

Когато Сеновия влиза в къщичката на Махарас, той не може да повярва на очите си. Казва, че Чабела много ще се зарадва. Надява се Сеновия да се държи добре от този момент нататък.

Баба Пиедад организира с Карлос Даниел и Родриго семеен съвет. Трябва да решат какво ще правят сега, когато Паулина е главния акционер във фабриката. Родриго се надява, че сега като милионерка, по-лесно ще излезе от затвора. Но Карлос Даниел не се съгласява – Паулина е твърдо решена да угоди на сестра си. Бабата със съжаление казва, че сега трябва да приемат Паола отново в дома си. Карлос Даниел виква – за нищо на света, не може да ѝ прости. Баба Пиедад предполага, че като главен акционер Паулина може изиска от тях да приемат отново Паола.

Силвано Пиня съобщава на Паулина, че той е подписал разрешение да посещава сестра си два пъти в седмицата. Допълва, че лекарствата за медицинския пункт са купени и още утре ще бъдат боядисани стените на пункта.

Естефания отива в квартала, където живее Вивиана и понеже не знае къде живее точно, решава да попита продавачка на улицата. Няма от къде да знае, че това е кръстницата на Вивиана. Доня Абигейл я пита за какво ѝ трябва Вивиана и уточнява, че тя е кръстница на Вивиана. Естефания ѝ отговаря, че тя е съпругата на Уили. Дошла е да ги пита колко пари искат, за да оставят съпруга ѝ на мира. Абигейл се възмущава. Привлечена от шума, Вивиана излиза, а като я вижда Естефания, се разпалва още повече. Прехвърчат много обиди и накрая Естефания заявява, че няма да даде развод на Уили за нищо на света и е по-добре да изгние в затвора, отколкото да му позволи да се ожени за нея. Абигейл отбелязва, че само по този начин може да се възстанови честта на Вивиана. Около тях се насъбират хора, които естествено са на страната на Вивиана. Вивиана заявява, че няма да оттеглят жалбата и всички съседи изгонват Естефания като ѝ казват, че няма работа там. Естефания си тръгва и точно тогава Абигейл получава болки в гърдите и изпада в безсъзнание. Занасят я в дома ѝ.

Паулина отива да навести Паола и отбелязва, че изглежда добре – сложила си е грим и си е направила прическа, въобще не прилича на болна, а и аромата на парфюма ѝ... Паола ѝ отговаря, че сестрата добре се грижи за нея. Паулина ѝ казва, че просто е красавица. Паола ѝ казва, че иска да ѝ донесат красиви дрехи, защото разполага само с болничния халат. Настоява, че иска да изглежда красива за Карлос Даниел, защото иска отново да го завоюва. Паулина обещава да се заеме с това, усмихва се и без малко да се разплаче. Като забелязва, че това не е никак приятно на Паулина, Паола продължава да я измъчва – днес са я посетили Карлос Даниел и баба Пиедад и искат тя да се върне в дома им. Паулина е удивена. Паола тържествено се усмихва – тя завинаги ще остане в дома на съпруга си. От очите на Паулина потичат сълзи, а усмивката на Паола става още по-широка...