Узурпаторката (La usurpadora)

73 серия

Паулина се разстройва като чува думите на Паола и предпочита да излезе. Паола тържествува, че е успяла да развали настроението на Паулина.

Вивиана отива в аптеката за лекарството на кръстницата ѝ и се сблъсква с Уили. Той настоява от нея да оттегли жалбата, но тя отказва. Но когато той вижда съседите ѝ, побягва към къщи. Прибирайки се у дома, той бързо събира най-необходимото и заявява, че ще е по-добре да напусне Мексико, поне докато застъпниците на Вивиана не престанат да го преследват. В този момент Естефания получава контракции и Патрисия я откарва в болницата. Уили побягва.

Карлос Даниел решава да посети Паола, а тя започва да се оплаква, че е нещастен инвалид и на никого не е необходима. Тя се чувства толкова слаба, че е имала усещането, че вятъра ще я отнесе... Карлос Даниел я дразни – жалко, че не може да лети, за да се отърват завинаги от нея. Паола започва да „скимти“ – иска да ѝ прости, иска да се върне у дома. Карлос Даниел отказва категорично и я съветва да се обърне към някой от любовниците си. Паола настоява, че тя е негова съпруга и не може да живее без любимия дом, баба Пиедад и децата – толкова много ги обича. Карлос Даниел отбелязва, че понеже много ги обича, е избягала от тях. Паола се оправдава, че в замяна е оставила сестра си. Карлос Даниел настоява, че тогава тя не е знаела, че са сестри. Паола се оплаква, че по този начин той я убива, а той ѝ казва, че няма да страда, ако умре. Паола смята, че той е много жесток, а той ѝ отговаря, че това заслужава след всичко, което е направила и той не може да ѝ прости. Влиза Паулина и пита какво става с Паола – не прилича на себе си. Паола ѝ се оплаква със страдалчески тон, че Карлос Даниел не иска да я приеме отново в дома си. Карлос Даниел се намесва и казва, че няма да го допусне. После казва на Паулина, че трябва да си поговорят и обещава да отиде при нея в затвора. Карлос Даниел се отправя към вратата, когато Паола извиква, че иска той да я хване за ръката. Карлос Даниел отказва. Паулина предлага тя да я хване. Паола я отрязва и казва, че иска само той да я хване. Той е принуден да хване съпругата си за ръката, но още веднъж казва, че няма да я приеме в дома си, защото той се нуждае от Паулина, а не от Паола. Той си тръгва, а Паола започва да говори на Паулина: ако се оправи, тя ще замине надалеч, но ако остане инвалид, на нея ще ѝ са необходими дом и слуги, които да ѝ прислужват. Освен това, тя е убедена, че Карлос Даниел не може да ѝ устои и за това не иска да я приеме обратно. Пита Паулина дали знае защо е поискала той да я хвани за ръка и веднага ѝ отговаря – защото е искала той да усети аромата на парфюма ѝ, който тя знае, че му е харесвал преди. Нека той цяла нощ да мисли за нея. Освен това заявява, че за нищо не се разкайва. Признава, че е избягала от къщата на Брачо, защото не е понасяла бабата алкохоличка, противните деца и злобната зълва. Паулина я укорява, че те станали такива заради нея. Паола лекомислено казва, че се е срещала с Уили от скука. Паулина оправдава думите ѝ с болестта ѝ. Отбелязва, че сигурно ще се наложи да извика свещеник, за да се изповяда и пречисти, за да не попадне в ада. Паола се хили и казва, че в ада е по-интересно, отколкото в рая. Паулина изпада в шок от тези думи и излиза от стаята на сестра си като си мисли, че Паола въобще не се е променила.

На следващата сутрин, лекарите установяват, че няма как Естефания да роди по естествен начин и ще се наложи операция. Естефания не губи надежда, че Уили ще се появи.

Карлос Даниел отива във фабриката и там го открива Патрисия. По телефона тя му съобщава какво е станало с Естефания.

Леандро и Вероника се скарват заради Вивиана. Той ѝ разказва как Естефания е отишла да поговори с Абигейл и я обвинява за сърдечния пристъп на възрастната жена. Вероника се опитва да се застъпи за Естефания – не разбира ли Леандро колко ѝ е тежко: ще роди дете, а няма да има мъж до себе си. Вероника отбелязва, че Вивиана е много вятърничава и сама се е предложила на Уили. Леандро настоява, че Естефания има пари, а на Вивиана какво ѝ остава. Вероника накрая го пита да не би все още да е влюбен във Вивиана.

Паулина е в медицинския пункт, когато пристига адвокат Серано. Тя му казва, че не може да ходи там. Той я успокоява, че има разрешение от директора. Очевидно в затвора много я уважават, защото има много хора, които се застъпват за нея. Паулина въздъхва – той не знае колко е противен директора. Адвокатът я уверява, че знае. После споменава, че има изненада за нея. Паулина е любопитна да разбере каква е...