Узурпаторката (La usurpadora)

74 серия

Паулина пита адвоката каква е изненадата му. Едмундо ѝ казва, че има доказателства за нейната невинност и много скоро ще излезе на свобода. Но въпреки всичко, Паола излиза основната виновница.

Оперират Естефания и тя ражда син. Баба Пиедад, Фиделина и Патрисия са неотлъчно до нея в болницата и успяват веднага да видят сина на Естефания.

Леандро посещава доня Абигейл, която все още не се е оправила. Той намира възможност да попита насаме Вивиана дали наистина е спала с Уили. Вивиана си признава и споделя, че може би е бременна.

В това време, Паола обсъжда Паулина с Елвира. Елвира се съгласява с нея, че сестра ѝ е много невзрачна и въобще не прилича на нея (не външно). Паола се усмихва доволна – Паулина дори не използва козметика, а и как се облича. Елвира отбелязва, че всички в затвора са облечени така. Паола смята, че ако тя е на мястото на Паулина, директорът на затвора вече щеше да е в краката ѝ. Удивена е, че никой в дома на Брачо не е забелязал размяната, докато е отсъствала. Ядосва се, че „тази сива мишка“ е успяла да спечели любовта на семейството и е заела нейното място, което ѝ принадлежи по право. Заканва се, че няма да се предаде и ще се завърне в дома им.

Дъглас Малдонадо се готви да замине и написва писмо за Паулина, което моли Браулио лично да ѝ предаде, Съгласен е, ако тя реши, да го използва в съда.

Когато Естефания се събужда след упойката, в стаята ѝ са баба Пиедад, Фиделина, Патрисия и Родриго. Донасят сина ѝ. Баба Пиедад коментира, че това е внука на Фиделина. Фиделина критично я поглежда. Докато разглежда сина си, Естефания пита дали Уили не се е обаждал. Патрисия ѝ отговаря, че е забравила да ѝ каже, че той се е обаждал, докато Естефания е била под упойка. Естефания разбира, че Патрисия я лъже. Патрисия и Родриго се споглеждат и признават, че Уили не е звънял. Естефания заявява, че след като е родила сина си, Уили няма значение за нея и вече е минал на втори план, защото се е разочаровала от него. Родриго се моли наистина да е променила мнението.

Едмундо Серано се среща със съдията и му казва, че внимателно е разгледал делото и не разбира защо не са пуснали Паулина под гаранция до делото. Съдията отбелязва, че вече е късно да я пускат под гаранция. Тогава Едмундо настоява да насрочат датата, колкото се може по-скоро – например следващата седмица. Според него, делото е ясно и за защитата не му трябва много време за подготовка. Съдията се съгласява.

Паола звъни във фабриката. Вдига Карлос Даниел, който като разбира, че звъни тя, отказва да говори. Паола настоява само да я изслуша, но той отказва и за това просто слага слушалката на масата. Карлос Даниел пита Родриго какво още иска от него тази жена. В това време, тя продължава да говори – разбрала е колко много го обича, той трябва да ѝ прости и да започнат всичко отначало. Карлос Даниел се моли тя по-скоро да разбере, че той не я слуша. Паола пита какво мисли той за това. Вика го, но той не ѝ отговаря и накрая Паола разбира, че никой не я слуша. Затваря телефона.

Вероника разказва на Карлос Даниел и Родриго за скарването си с Леандро и отбелязва, че нищо няма да излезе между тях, защото тя се съмнява, че той все още е влюбен във Вивиана.

Междувременно, Леандро се скарва с Фелипе и Мемо, които съчувстват на Естефания и осъждат Вивиана. Те отбелязват, че Леандро за първи път не е съгласен с тях. Леандро ги обвинява, че са на страната на богаташите.

На следващия ден, когато вече всичко е готово за заминаване, Дъглас и Браулио тръгват към летището. По пътя, те се отбиват в затвора и Браулио занася писмото. Паулина я няма – тя е на посещение при сестра си и той предава писмото на Емилиана, като я моли да предаде поздрави на Паулина и да ѝ предаде, че дори никога повече да не се видят, той ще я помни. След това, Дъглас Малдонадо и Браулио се качват в частния самолет на Дъглас и отварят шампанско – вдигат наздравица за Паулина.

Карлос Даниел с недоволен вид влиза в стаята на Паола и я пита защо го извикала. Паола стои седнала на леглото в съблазнителна поза, в ефектна червена рокля, сложила си е и грим. Като забелязва всичко това, Карлос Даниел не успява да замълчи – нейната студена красота вече не му влияе. Паола отбелязва, че той предпочита нейната невзрачна сестра. Той ѝ казва, че дори да си приличат на външен вид, по характер се различават както дявола и ангела. Паола само се разсмива в отговор. В този миг влиза Паулина. Паола заявява, че ги е повикала двамата заедно, защото са най-близките ѝ хора. Иска да ги запознае със своите планове. Тя е решена да остане в дома на семейство Брачо, ако не се оправи, но ако оздравее, тя ще си замине и ще се разведе с Карлос Даниел, за да се ожени за Паулина, естествено ако успее да я дочака да излежи наказанието си. Карлос Даниел е изненадан – тя няма ли да свидетелства в съда. Паола му се смее насреща – това зависи от него: ще ѝ позволи ли да се върне в къщата? Карлос Даниел отсича „Не“. Паола го пита дали не би го направил заради този ангел.

Едмундо отива при Паулина в затвора, но разбира, че тя е при сестра си и има шанс да я свари там. Той веднага тръгва от затвора.

Паулина казва на Карлос Даниел да не се инати и да приеме условията на Паола. В това време се отваря врата и влиза адвокат Серано. Той се обръща към Паола и ѝ казва, че не се е надявал да я завари в такова цветущо здраве. Паола му се усмихва и го пита дали е очаквал да завари там безпомощен инвалид. Паола заявява, че е решена да се яви в съда, защото е решена до края на годината да се оправи. Серано изказва своето съжаление, но ѝ съобщава, че съдът ще се състои много по-рано. Паола го пита кога ще е. Серано ѝ отговаря, че ще е след седмица...