Узурпаторката (La usurpadora)

77 серия

Карлос Даниел нарежда на всички слуги да претърсят основно стаята на Паола и на всяка цена да открият дневника на Паола. След като не успяват да го намерят, Карлос Даниел се усъмнява, че Паулина казва истината.

Паола се договоря да се срещне с адвокат Монтесинас и той пристига в болницата. Паола му разказва своята нова версия на историята – Паулина Мартинес насила я е накарала да си сменят местата и т. н. Адвокатът я пита защо не е разказала на семейството Брачо. Паола му отговаря, че се е съмнявала, че ще ѝ повярват. Адвокатът коментира, че за това Паулина Мартинес е понесла цялата вина – загризала я е съвестта. Адвокатът съжалява, че има малко време, за да се подготви за делото, но обещава да направи всичко възможно. Паола тържествуващо се усмихва.

Лусиано окончателно решава да замине за Мексико и без да го интересува отговора на съпругата му, той казва, че ще посети Паулина в затвора, за да я попита дали има нужда от неговата помощ.

Когато Вивиана излиза от стаята на кръстницата си, вижда Леандро, който се засилва да си ходи. Двете го убеждава да остане за едно кафе. Леандро постепенно приема предложението на Вивиана. Когато Вивиана отива да направи кафе, хитрата Доня Абигейл прошепва на Леандро, че Вивиана вече не иска Уили да се разведе, за да се ожени за нея, а също така смята да оттегли жалбата и да отиде в болницата, за да може най-накрая да разбере дали наистина е бременна. Когато Леандро чува тези новини, настроението му се поправя.

Леандро отива във фабриката и влиза направо при Родриго. Казва му, че е взел решение да се омъжи за Вивиана и да отидат в провинцията, докато се поуспокоят страстите. Също така признава, че Вероника е била права за всичко и го е разбрала по-добре, отколкото той самия. Родриго отива да разкаже новината на Вероника и ѝ казва, че има лоша новина – Леандро ще се ожени за Вивиана. Но въпреки притесненията на Родриго, Вероника се радва.

Вивиана и кръстницата ѝ отиват в болницата. Когато Вивиана излиза от кабинета на лекаря, кръстницата ѝ я пита какво е казал доктора – бременна ли е или не. Вивиана ѝ казва, че докторът ѝ е казал, че  не е бременна, а припадъците се дължат на нерви. Доня Абигейл облекчено въздъхва.

Брихида и Лурдес разговарят в градината. Прислужницата я пита дали още дълго време ще крие позвъняванията на адвоката. Лурдес е решена да ги крие, докато съпруга ѝ забрави окончателно Паулина Мартинес, защото според Лурдес, Паулина е откраднала любовта на съпруга ѝ. Брихида се притеснява, че рано или късно всичко ще излезе наяве. Пред тях се появява Освалдо, който е подслушал целия разговор. Той връща чека на Лурдес и ѝ казва, че Едмундо Серано е отказал да вземе парите, защото е влюбен в Паулина и е решен да се ожени за нея. Лурдес вярва, че и Освалдо обича Паулина Мартинес. Освалдо ѝ отговаря, че добре се грижи за нея и ѝ предлага своето приятелство. Освалдо влиза в къщата. Лурдес казва горчиво, че Освалдо ревнува Паулина Мартинес от адвоката.

Сеновия, Чабела и Махарас отиват в дома на семейство Брачо. Като ги вижда, Карлитос много им се радва и им казва, че всичко са му разказали и той иска да им благодари за всичко, което са направили за него, докато е страдал от амнезия. На свой ред, Чабела и Махарас благодарят на Карлос Даниел, че е съдействал за освобождаването на Сеновия. Сеновия тържествено се заклева да се промени.

Карлос Даниел отива при адвокат Серано и споделя с него, че най-вероятно дневника на Паола се намира при Паулина и те двамата решават да я посетят в затвора, за да се опитат да я убедят да им го даде. Паулина категорично отказва, защото не иска в съда да се разкрият факти, които може да навредят на семейство Брачо. Карлос Даниел я уверява, че за него това не е важно. Паулина настоява, че за нея е важно. Карлос Даниел и адвокатът си тръгват с празни ръце.

Лусиано влиза в кабинета на Родриго и Родриго веднага го напада – да не е дошъл да иска още пари. Лусиано му обяснява, че е дошъл с добри намерения – иска да помогне на Паулина Мартинес. Уверява Родриго, че след сватбата си е станал друг човек и не иска да му тежи нищо на съвестта. Относно парите, които е взел от братята Брачо, Лусиано обещава да им върне на части цялата сума. Искал е да се види с Паулина, но първо е решил да посети тях. Родриго му казва, че няма смисъл да посещава Паулина, защото тя ще откаже помощта му, тъй като е решена да защити сестра си.

Директорът на затвора казва, че най-вероятно ще освободят Паулина, но ако това не стане, той иска да я вижда в медицинския пункт. Паулина отбелязва, че има още какво да се направи. Директорът се усмихва и обещава да разгледа нейните предложения, защото е решил да остави нещо хубаво след себе си.

Родриго се обажда на Карлос Даниел и му съобщава, че разполага с най-добрия свидетел в полза на Паулина. Карлос Даниел го пита кой е. Родриго отказва да му съобщи името по телефона и му казва, че го чака. Карлос Даниел веднага тръгва. Когато вижда Лусиано, веднага свива юмруци и се нахвърля върху него. Родриго едва успява да го спре. Когато Карлос Даниел разбира, че Лусиано не се шегува, казва, че тъй като делото ще се гледа след седмица, трябва да се погрижат да включат Лусиано в списъка на свидетелите. Те отиват при адвокат Серано и той е много радостен от този обрат на нещата.

Освалдо отива да посети Паулина в затвора, но когато тя го вижда в стаята за свиждания, отказва да разговаря с него и си тръгва. Освалдо вика след нея, че няма да си тръгне, докато не разговаря с нея. След час, директорът звъни в медицинския пункт и съобщава на Паулина, че нейния посетител все още я чака и отказва да си тръгне, докато не говори с нея. Паулина му предлага да го изгонят, но директорът ѝ казва, че нямат такова право.

Еулалия, която тъкмо се е завърнала след отпуска, пита Паулина кой е Освалдо. Паулина ѝ разказва как Освалдо я е изоставил в Канкун, за да се ожени за богата жена, как после случайно е попаднала в неговия дом и т. н. След като изслушва разказа ѝ, Еулалия я съветва да поговори с него, за да му покаже, че не се бои с него и да приключи с това завинаги. Паулина приема съвета ѝ и отива да се срещне с Освалдо. Освалдо пуши нервно в стаята. Паулина констатира, че той е упорит, а той ѝ отвръща, че настойчивите побеждават. Паулина му казва, че е дошла само, за да приключи с него веднъж и завинаги. Иска да ѝ каже това, за което е дошъл. Освалдо ѝ казва, че е дошъл, за да ѝ поиска прошка. Разбрал е, че той е виновник за всичките ѝ нещастия – ако не я е изоставил тогава, нищо нямаше да се случи... Паулина горчиво отбелязва, че има с какво да се гордее. Освалдо ѝ казва, че е точно обратното – много съжалява и се нуждае от нейната прошка. Готов е да пожертва 10 години от живота си, само и само да получи нейната прошка. Твърде късно е разбрал, че не може да живее без нея.

В болницата, Паола казва на Елвира, че ще трябва да „се излекува“ по-рано, за да може на следващия ден в съда да изглежда красива и одухотворена, просто неотразима. Елвира смята, че няма да ѝ е трудно. Паола ѝ съобщава, че още утре сестра ѝ ще разбере, че не бива да се шегува с нея. Обещава на следващия ден да направи първата крачка, за да може Паулина дълги години да изкара в затвора...