Узурпаторката (La usurpadora)

85 серия

Паола казва на Паулина, че въпреки всичко, тя ще се върне в къщата, за да си отмъсти. Съветва Паулина да си потърси друга любов, защото Карлос Даниел все още ѝ принадлежи. Паола я предизвиква да си покаже ноктите като котка, но Паулина нищо не казва. Паола я гони от стаята. Паулина излиза от стаята ѝ и отива при доктор Галисей. Моли го да направи нещо, за да не се върне Паола в дома си, защото там е опасно за нея, всички там я ненавиждат. Докторът ѝ отговаря, че нищо не може да направи и вдига ръце. Споменава, че Паола не е глупава и той не може да ѝ се меси, а освен това, той я изписва в събота.

Карлос Даниел изскача от кабинета си с твърдата увереност, че ще отиде да убие Паола. Родриго звъни на охраната да не отваря вратата на Карлос Даниел, докато Родриго не отиде там. Охраната прави точно така. Карлос Даниел стои побеснял пред вратата. Пристига Родриго и сяда при брат си в колата му. Казва му, че трябва да си поговорят. Решават да направят няколко кръга около фабриката. Карлос Даниел се поуспокоява и вместо да отиде да убие Паола, те отиват при адвокат Каванеса, за да подаде молба за развод. Карлос Даниел злорадо се усмихва и отбелязва, че Паола няма да се задържи дълго в дома му – само до развода.

Елвира подрежда вещите на Паола и съобщава, че тя ще се грижи за Паола, ще спи у дома си и шофьор ще я вози. Баба Пиедад е удивена – защо тогава е поискала стая. Елвира ѝ отговаря, че в нея ще си почива. Старицата отбвлязва ехидно, че е много удобно така. Елвира си тръгва и малко след това се прибира Карлос Даниел. Той казва на баба Пиедад, че е подал вече молба за развод. Решават да изпратят Карлитос да живее при Родриго и Патрисия, докато Паулина не си намери жилище, а Паола е в дома им.

Елвира се връща в болницата и разказва на Паола, че семейство Брачо са се съпротивлявали, но са били принудени да приемат.

Карлос Даниел отива при Патрисия и ѝ казва, че ще е по-добре Карлитос да живее у тях. Патрисия се съгласява. Карлос Даниел се отправя към дома си и точно в този момент пристига Паулина с такси – тя също е решила да посети Патрисия. Като вижда Карлос Даниел, Паулина се връща в колата, за да не се среща с него. Когато той заминава, Паулина влиза при Патрисия. Тя ѝ съобщава, че Паола се връща в къщата. Паулина се притеснява за Карлитос – как ли Паола ще му промие мозъка. Патрисия я успокоява с думите, че това вече е решено – Карлос Даниел точно за това е идвал преди малко. Паулина я пита дали е вярно, че после Карлитос ще живее с нея. Възмущава се – какво ще си помислят хората, че е любовница на Карлос Даниел? А има и нещо друго – докато той идва да посещава сина си, между тях може да се породи близост. Патрисия я пита дали, ако Карлос Даниел се разведе с Паола, тя ще се ожени за него. Паулина се зарича, че докато Паола е жива, тя няма да се ожени за него.

В това време, Карлос Даниел казва на Карлитос да си приготви багажа, защото ще отиде за няколко дни при леля си Патрисия и чичо си Родриго. Карлитос се противи, че не иска при тях, а при майка си. Малкият е забелязал, че стаята за гости е подготвена и иска да знае кой ще идва. Карлос Даниел му отговаря, че Хема ще им погостува за няколко дни. Карлитос признава на баща си, че не я харесва – когато са били в съда, е обещала да го заведе при майка му, а не го е направила. Карлос Даниел отбелязва, че в такъв случай ще е по-добре да поживее при чичо си Родриго. Обещава му, че там той ще може да се среща с майка си, която ще ходи да го вижда. Малкият пита защо тя да не идва в къщата им. Карлос Даниел му обяснява, че понеже сестра ѝ живее далече, на нея ще ѝ е по-удобно да го посещава при чичо му Родриго. Най-накрая, Карлитос се съгласява и Карлос Даниел го откарва при Патрисия и Родриго.

Паулина се прибира и установява, че Селия я няма. Филомена ѝ обяснява, че Селия е отишла на работа. Паулина се възмущава, защото Селия ѝ е обещала да напусне работа. Филомена я защитава, че е трябвало да предупреди, че повече няма да ходи на работа. В този момент, на врата се чука. На прага стои Карлос Даниел. Филомена се оттегля под предлог, че има някаква работа. Карлос Даниел и Паулина остават насаме. Карлос Даниел ѝ разказва за Карлитос. Съобщава ѝ, че когато тя си намери жилище, Карлитос ще отиде да живее при нея, а той ще го посещава. Паулина смята, че между тях може да възникне нежелателна близост. Карлос Даниел отново ѝ признава своята любов и я целува. Паулина също казва, че го обича. Но Паулина се притеснява какво ще си кажат хората, все пак не е майка на Карлитос. Карлос Даниел ѝ отговаря, че не го интересуват хората, малкият приема нея за своя майка.

Фиделина отива да посети Естефания, докато Уили не е в дома. Тя ѝ разказва за завръщането на Паола и отбелязва, че е добре, че Естефания и Уили не живеят вече в къщата, защото Паола отново можеше да прелъсти Уили. Естефания ѝ казва, че това щеше да е добре дошло за нея, защото така щеше да има повод да се раздели с Уили. Фиделина си тръгва, защото Уили се прибира. Той пита съпругата си за какво е дошла Фиделина, за да шпионира ли? Естефания му казва, че е дошла за друго – за да ѝ каже новина, която може би ще го зарадва. Съобщава му, че Паола се връща в къщата на семейство Брачо, а Карлос Даниел е подал молба за развод. Уили се подсмихва, че те двамата могат да обединят богатствата си, когато той се разведе с Естефания, а Паола вземе своя дял.

Патрисия убеждава съпруга си да отидат при Паола и да се опитат да я разубедят да не се връща. Родриго отива и ѝ казва, че за нея ще е опасно да се връща, защото вече един път Карлос Даниел се е засилил да я убива. Паола заявява, че ще се върне в къщата и ще остане, докато ѝ омръзне. Родриго се ядосва – нямало е смисъл да ходи при нея. Паола се подсмихва и отбелязва, че преди се е страхувала само от него.

Когато идва съботата, Елвира отива в къщата два часа преди завръщането на Паола, за да провери дали всичко е готово. Настоява да не се отнасят към нея като към прислужница, защото тя е медицинска сестра. Баба Пиедад иска Елвира да предаде на Паола, че там не я чака топъл прием. Елвира се усмихва и отговаря, че Паола се завръща в дома си, а нея (Елвира) не я интересуват техните семейни дрязги. След това тя отива да вземе Паола. Карлос Даниел казва на баба си, че след като Паола се прибира у дома, той ще се постарае да прекарва колкото се може по-малко време в къщата. Бабата добре го разбира. Карлос Даниел излиза, а баба Пиедад и Фиделина сядат в стаята на бабата. Минават два часа, но Паола не се появява. Баба Пиедад казва, че глупаво се е надявала, че тя ще размисли и няма да се върне. И действително, от двора се дочува автомобил и Фиделина поглежда през прозореца. Кратко казва, че са пристигнали. Паола и Елвира влизат в хола. Паола седи в инвалидната количка в шикозна червена рокля, нагласена. Лалита я поздравява. Паола пита къде са всички. Настоява да дойдат, за да я посрещнат. Паола напомня, че е предупредила, че ще пристигне на всяка цена. Пита нали не мислят да я гонят от дома ѝ...