Узурпаторката (La usurpadora)

86 серия

Паола коментира пред Лалита, че в къщата все още е много скучно, както и преди. Пита къде са всички. Лалита ѝ отговаря, че бабата и Фиделина са в стаята на баба Пиедад, слугите са в кухнята, Лисет е на училище, а Карлитос не се знае къде е. Паола е изненадана, че Лалита не знае къде е малкия. Лалита допълва, че сутринта Карлос Даниел го е отвел някъде. Паола заявява, че Лалита ще продължи да я обслужва и ѝ нарежда да я заведе в стаята ѝ. Извиква Качита. Когато готвачката отива при нея, Паола ѝ казва, че на масата трябва да има още един прибор – за Елвира. Качита възразява, че баба Пиедад ѝ е наредила да сложи прибори само за Паола, след което Паола нарежда да извикат баба Пиедад. Лалита извиква бабата, а Фиделина я придружава. Паола ѝ заявява, че няма защо да се крие постоянно в стаята си. Бабата ѝ отговаря, че тя си е в къщата и няма причина да се крие от когото и да е и допълва, че е господарката в къщата. Паола настоява, че като съпруга на внука ѝ, тя е господарката в къщата. Иска да ѝ съчувстват, защото е беден инвалид, много е болна. Баба Пиедад ѝ отвръща, че щом е толкова болна, би трябвало да остане в болницата. Бабата и Фиделина си тръгват.

Естефания пристига във фабриката и казва на Родриго, че след като Паола отново се е върнала, тя ще завърти главата на Карлос Даниел и няма да може да си получи парите от него. За това Естефания е дошла – да си получи нейната част.

Паола уверява Елвира, че въпреки всичко, Карлос Даниел няма да може да ѝ устои – и преди са се карали сериозно, но винаги е правил каквото тя поиска. Сигурна е, че и сега ще е същото.

Карлос Даниел пристига при Родриго да посети сина си. Карлитос го разпитва кога ще се види с майка си. Карлос Даниел го успокоява – съвсем скоро.

Вивиана и Леандро се женят и организират малко тържество в двора на Вивиана. Свидетели са им Фелипе и Мемо. Вивиана въобще не е доволна, защото те винаги са се отнасяли зле с нея, смятали са я за въртиопашка. Естела, секретарката на Естефания, също присъства на сватбата. Тя се приближава до Леандро и му казва, че след като се е оженил за Вивиана, тя ще успокои Естефания. Леандро не ѝ отговаря нищо, защото зазвучава музика и всички започват да танцуват. Доня Абигейл се разплаква от щастие, а Естела отбелязва, че има причина за радост, защото Абигейл е успяла да омъжи безпътната си кръщелница. След това Естела става и започва да танцува с Мемо. Когато всички гости настояват младоженците да се целунат, Естела започва да целува Мемо, а той е изненадан.

Паола влиза в хола и започва да чака Карлос Даниел за обяд. Елвира я пита по кое време обичайно съпругът ѝ се прибира за обяд. Паола ѝ отговаря, че се прибира към 2 и половина. Елвира отбелязва, че вече е три. Паола отбелязва, че няма да може дълго да се крие от нея и да я отбягва. В това време се прибира Лисет от училище. Лисет отива при Паола, а Паола я взема на ръце, прегръща я и започва да я целува. Лисет я пита за костюма на вълшебница, а Паола ѝ отговаря, че е забравила да го купи, защото се е разболяла и не може да ходи. Лисет я пита дали се е разболяла в затвора и Паола потвърждава.

Лалита вижда това и отива да докладва на Фиделина и допълва, че преди е била сляпа и не е разбирала каква е в действителност Паола. Фиделина отбелязва, че е била сляпа, защото Паола я е затрупвала с дрехи и пари.

Фиделина слиза долу и намира Лисет в ръцете на Паола. Фиделина ѝ казва строго да отиде да се измие и да подготви уроците си. Момиченцето заявява, че в момента е с майка си. Паола казва на детето, че то само може да забележи, че там не я обичат и настоява Лисет да каже на баща си да не я гони и да остане завинаги с нея. Лисет обещава. Фиделина ги прекъсва и  казва, че тя се занимава с възпитанието на детето, а след училище то трябва да си подготви уроците. Паола ѝ извиква да се махне и ѝ нарежда да не се меси. Когато Фиделина се отдалечава, Паола казва на Лалита да отиде да си поиграе в градината. Детето избягва навън. В това време слиза баба Пиедад и настоява Паола да не се намесва. Паола нарежда да извикат детето, за да му каже, че тя не ѝ е майка. Бабата я спира и ѝ казва, че трябва малко да порасне момиченцето и ще разбере истината. Паола констатира, че колкото повече настройват детето срещу нея, то толкова повече ще я обича. Допълва, че тя никога не е била лоша като е разрешава всичко. Баба Пиедад нарежда на Лалита да намери детето и да го прибере насила. На двора се разнасят виковете на детето. Паола се усмихва и казва, че ги е предупредила, че колкото повече мъчат детето, толкова повече то ще я обича. Елвира отбелязва, че според нея детето трябва да се развлича. Баба Пиедад ѝ отговаря, че нея никой не я е питал. Елвира се възмущава и казва, че не позволява да се държат така с нея.

Паулина позвънява на Карлос Даниел от хотела, в който се е настанила и му казва, че вече се е настанила и той може да заведе Карлитос при нея. Карлос Даниел отива да вземе сина си и го завежда при Паулина. Карлитос ги пита защо не се целуват, а Паулина му казва, че не е необходимо. Малкият отбелязва, че леля му Патрисия винаги целува чичо му Родриго, когато се виждат и допълва, че и те са правели така преди. Пита ги да не са се скарали. Те го уверяват, че не са. Малкият настоява тогава да се целунат. Обещава, че винаги ще целува съпругата си. Настоява те да се целунат или той ще си помисли, че са се скарали. Налага им се да се целунат и те признават своята любов един към друг. Карлитос остава доволен.

Освалдо отива при адвокат Серано и го пита как върви с Паулина. Едмундо му отговаря, че Паулина все още не знае, че той е влюбен в нея. Освалдо му казва злорадо, че Паулина е влюбена в Карлос Даниел. Едмундо отбелязва, че Освалдо говори така, като че ли и той се интересува от нея.

Хема отива в болницата, за да посети Паола, но там ѝ съобщават, че Паола вече е изписана и тя се е прибрала в дома си.

Карлос Даниел закъснява вечерта и тъкмо започва да се качва по стълбите, когато чува гласа на Паола, която го поздравява. Той се обръща ѝ я пита какво прави там. Тя му отговаря, че чака него...