Узурпаторката (La usurpadora)

87 серия

Паола и Карлос Даниел започват да се карат. Карлос Даниел ѝ казва, че няма какво да търси в дома му, тъй като тя с радост е избягала от там неотдавна. Паола се оправдава, че го е обичала, когато са се оженили, но за това, което е станало с тях тя обвинява семейството му. Карлос Даниел прави физиономия и отбелязва, че Паола повече не може да го прави на глупак.

Когато Фиделина чува виковете им, отива при баба Пиедад. И двете се притесняват, че Карлос Даниел няма да може да се въздържи и може да се случи нещо ужасно.

Накрая Карлос Даниел съветва Паола да не му се мярка пред очите, допълвайки че тя няма да се задържи дълго при него. След това той отива в стаята на баба си и я заварва с Фиделина. Те го питат какво е направил с Паола. Карлос Даниел я успокоява, нищо не се е случило и Паола е все още жива.

Карлитос и Паулина се молят преди да легнат да спят. Карлитос я пита защо баща му не е с тях в хотела. Паулина му казва, че при тях има само две легла. Карлитос я пита и какво от това, нали те са съпрузи и баща му може да спи при нея.

Естефания казва на Уили, че е поискала от братята си своята част и Уили веднага започва да я настройва срещу братята ѝ – те иска да ѝ се подиграят и сигурно въобще нямат намерение да ѝ изплатят нейната част, защото Паулина Мартинес сега е едва ли не главния акционер във фабриката и тя може да откаже да изплати на Естефания парите, понеже не е забравила обидите ѝ. Уили я уведомява, че в момента е започнала инвентаризация на фабриката и цялото имущество ще бъде оценено. Настоява някой от тях двамата задължително да присъства, за да не ги измамят. Естефания се оправдава, че тя не може да ходи във фабриката, защото трябва да се грижи за детето. Уили ѝ предлага да ѝ даде пълномощно, за да може той да се погрижи за всичко. Естефания го съветва да не се мярка във фабриката, защото Карлос Даниел може би е разбрал за отношенията между него и Паола. Ентусиазмът на Уили се поохлажда и след това той заявява, че не се бои от него. Естефания предлага да наемат някой, който да се погрижи за делата им. Уили се съмнява да не би братята ѝ да подкупят този човек и в един момент тя да се окаже на улицата. Според него, единственият начин да контролира всичко, е като му даде пълномощно. Естефания се замисля и след това се съгласява.

На сутринта, Карлос Даниел, Родриго и Вероника разговарят по служебни въпроси във фабриката. Родриго моли  Карлос Даниел да попита Паулина дали е съгласна да се изплати частта на Естефания. Вероника им съобщава, че Леандро ще се жени за Вивиана и мисли да заминат за провинцията. Карлос Даниел е малко недоволен, че въпреки всичко Леандро е решил да се ожени за Вивиана.

Хема звъни в дома на Брачо и моли прислужницата си да повика Паола на телефона, за да не разберат кой се обажда. Дават слушалката на Елвира и след като разбира, че се обажда Хема, пита Паола дали иска да говори с нея. Паола се усмихва и приема, защото има нужда от помощта на Хема. Тя взема слушалката и се уговаря с Хема да се срещнат като я кани в дома на Брачо. Хема казва, че не иска да дразни гъските. Паола я успокоява, че всичко ще бъде както тя иска. Кани я да отиде при нея като обещава да се погрижи да я пуснат.

Карлос Даниел, Паулина и Карлитос се срещат през деня на кафе. Преди това Паулина и Карлитос са обикаляли къщи, но нито една не им е харесала. Карлитос пита защо майка му и баща му не се целуват. Дори предлага на баща си да живее с тях в хотела като може да спи с майка му на едно легло. Над масата надвисва неловко мълчание. Паулина се изчервява, а Карлос Даниел се задавя. Карлитос не се предава: пита ги какво им става, ще си помисли човек, че не са женени. Карлос Даниел му казва, че не може да остави все още баба Пиедад, но обещава, че когато Паулина намери къща, той ще отиде ад живее с тях. Карлитос се поуспокоява, но след това пита кога ще го запознаят с леля му – преди са му казали, че майка му ще се грижи за леля му, а сега тя живее с него. Паулина му казва, че сега сестра ѝ е в болница и при нея не пускат никого, дори самата Паулина. Карлитос настоява да се запознае с нея. Пита дали и тя е толкова красива като майка му. Карлос Даниел му отговаря, че е също толкова красива. Паулина смята, че щом Естефания си иска дела, те не могат да ѝ откажат.

На следващия ден, Хема отива в дома на Брачо. Лалита я пита при кого е дошла. Хема ѝ отговаря, че иска да поговори с баба Пиедад. Лалита отива и докладва на бабата като коментира, че Хема дори не предполага, че Паола е там. Баба Пиедад пита Хема при кого е отишла: при нея или при Паола. Хема веднага се прави на изненадана – Паола се е върнала? Баба Пиедад потвърждава и допълва, че никой  не се радва, дори внукът ѝ е подал молба за развод. Хема започва да съжалява Паола – тя е толкова беззащитна в инвалидната количка. Бабата е сигурна, че Паола и в инвалидната количка ще измисли как да им навреди.  В този момент се появява Паола и се прави, че визитата на Хема много я е изненадала. Те двете отиват в стаята на Паола.

Уили отива във фабриката и влиза в главния офис. Там е Родриго и Уили му показва пълномощното от Естефания. Той заявява, че е пристигнал, за да наблюдава инвентаризацията на фабриката. Родриго му обяснява, че тя не е започнала все още. Уили отговаря, че това няма значение, ще седи в своя кабинет. Родриго го съветва да отбягва срещи с Карлос Даниел.

Фиделина отива да навести Естефания. Естефания иска да разбере в съда споменато ли е нещо за отношенията между Паола и Уили. Фиделина ѝ разказва по какъв начин Карлос Даниел е научил всичко.

Уили влиза в кабинета, където са Естела и Вероника. Поздравява ги и ги уведомява, че си търси кабинет. Вероника отива да разбере кой от кабинетите може да ползва Уили, а Естела го пита дали си е намерил ново момиче. Уили прави физиономия и я поглежда. Естела му казва да не разчита на нея и се отдалечава с горда стъпка. Уили сяда в един от столовете и си мисли – сега Естефания ще му плати за всичко, което му е причинила, само да получи парите...

Карлос Даниел влиза при Родриго и той му показва пълномощното на Естефания. Когато вижда името на Уили, се разярява и пита къде е той.

Паола и Хема пият чай в стаята на Паола. Елвира ги е оставила сама. Паола я пита дали сега си има някой. Хема ѝ отговаря, че в момента е напълно сама. Паола казва, че я разбира – нейната любов живее в този дом. Хема я поправя, че е живяла. Паола е изненадана – не се ли интересува вече от Карлос Даниел? Хема ѝ казва, че е солидарна с нея. Предлага да сключат договор. Паола – какъв? Хема предлага да обединят усилията си срещу Паулина. Подава ѝ ръка. Паола хваща ръката ѝ и ѝ казва, че договорът вече е факт. Те се разсмиват. Паола прошепва, че ще приключат с узурпаторката...