Узурпаторката (La usurpadora)

92 серия

Карлос Даниел лежи на земята, прострелян в корема. Всички се събират около него, а Уили успява да се измъкне в суматохата. Вероника извиква бърза помощ, а Родриго се обажда на Паулина, за да ѝ съобщи какво е станало. Тя съветва да отведат Карлос Даниел в болницата, в която са лекували Карлитос. Паулина също се отправя натам.

Естефания се разплаква, а Патрисия се опитва да я успокои. Естефания е твърдо убедена, че Уили е отишъл във фабриката, за да убие Карлос Даниел. В този момент се обажда Естела и разказва какво се е случило. Когато Уили се появява в дома си, Естефания го пита първо как е Карлос Даниел и дали е жив. Уили се подсмихва и отговаря, че не знае. Настоява за пари, защото е решил да замине. Естефания го обвинява, че е убиец на брат ѝ. Патрисия няма какво да каже. Уили ѝ крещи, че дори и да е така, той си иска парите, защото трябва да избяга, преди да са го хванали. Естефания му отговаря, че почти няма пари. Тогава Уили отваря кутията със скъпоценностите. Патрисия се опитва да вразуми Уили, а Естефания ѝ казва да не се занимава с него. Уили настоява, че му трябват пари, за да живее. Патрисия отбелязва, че и за синът му са нужни средства. Уили я удря по лицето и ѝ казва, че това не е нейна работа. Той взима скъпоценностите и излиза. Естефания изпада в истерия и казва, че го ненавижда. Патрисия я моли да не казва на никого, че Уили я е ударил.

Вкарват Карлос Даниел в операционната, а Родриго и Паулина чакат в коридора. Паулина се притеснява, че Карлос Даниел може да умре, има усещането, че смъртта витае около него. Родриго е възмутен от мислите ѝ. Скоро идва една медицинска сестра и ги информира, че все още не са извадили куршума, но не са засегнати важни жизнени органи. Родриго се обажда на баба Пиедад и ѝ съобщава, че Карлос Даниел е в болница и бабата се отправя натам. Родриго казва, че трябва да съобщят в полицията. Паулина предполага, че Уили вече е  избягал, а и сигурно Карлос Даниел ще е против това, за да не пострада името на семейство Брачо. Родриго се съгласява да изчакат.

Хема отива в дома на Брачо, за да съобщи лично на Паола, че съпругът ѝ е ранен, а може и да е фатално. Паола седи в беседката и Хема ѝ разказва, че Уили го е прострелял. Но реакцията на Паола не е такава, каквато е очаквала Хема. Паола започва да се смее и пита дали вече е умрял. Хема ѝ отговаря, че не е. Паола съжалява за това и се надява да умре. Иска да отиде и да съобщи на баба Пиедад. Може и тя да не оживее. Паола и Хема отиват при бабата. Баба Пиедад и Фиделина се готвят да излязат. Паола я пита дали знае, че внукът ѝ е сериозно ранен и може да умре. Бабата отговаря спокойно, че внукът ѝ е ранен, но няма опасност за живота му. Паола я пита дали вярва в това. А може би другите я лъжат, за да ѝ спестят истината. Фиделина и бабата не отговарят нищо. Те излизат от къщата. Паола започва да се смее. Отбелязва, че бабата в излязла по-силна, отколкото е предполагала. Отново казва, че се надява Карлос Даниел да умре. Елвира, която е свидетелка на тази сцена, е изумена – как може Паола да говори така, все пак той ѝ е съпруг и е толкова млад. Паола я пита да не би и тя да е харесала съпруга ѝ. Елвира я уверява, че не е и не би се месила в делата ѝ. Паола я съветва да направи точно това. Елвира обещава това да не се повтаря. Паола се усмихва и отбелязва, че точно за това ѝ плаща.

Баба Пиедад пристига в болницата. Среща Паулина, която казва, че Родриго е отишъл да пие кафе. Бабата изпраща Паулина да си ходи, а сама се отправя към стаята на внука си. Тъкмо са извадили куршума и сега той си почива. Една сестра не иска да пусне бабата, защото на пациента е нужен покой. Баба Пиедад я успокоява, че ще понесе отговорността. Влиза в стаята и Карлос Даниел много ѝ се зарадва. Той моли да не го оставят сам. Бабата казва на сестрата да ѝ донесе стол. Когато сестрата ѝ донася, бабата сяда, а сестрата излиза. Баба Пиедад започва да успокоява внука си, че всичко ще е наред. Карлос Даниел не иска да подават жалба в полицията срещу Уили. Връща се Родриго и баба Пиедад го пуска в стаята на Карлос Даниел. Родриго обещава да не подава жалба срещу Уили, но допълва, че с удоволствие би убил Уили.

Работниците във фабриката са се събрали и обсъждат Уили. Искат да го открият и да му дадат да разбере за всичко, което е причинил на собствениците на фабриката.

Паулина се връща в хотела и среща Едмундо, който я пита дали е помислила върху предложението му. Паулина му казва, че нейните планове са се променили. Казва му, че Карлос Даниел е ранен и тя не може да напусне Мексико, защото трябва да се погрижи за делата на фабриката. Адвокатът въздиша тъжно.

Паола иска да ѝ донесат чай и тъй като Елвира я няма, някой друг трябва да ѝ го занесе. Всички поглеждат Лалита. Тя се сърди, че винаги тя прислужва на госпожата. Паола седи в инвалидната количка и разглежда едно списание. То пада на земята и Паола става, за да си го вдигне. В този момента Лалита отваря врата и влиза. Очите ѝ направо изскачат – Паола ходи?