Узурпаторката (La usurpadora)

96 серия

Карлос Даниел предлага на Исабел да се омъжи за него, но тя му отговаря, че той все още не е забравил сестрата на жена си, а предложението го е направил в момент на отчаяние... Той я пита не може ли той да се влюби отново. Тя му отговаря, че е възможно, но не толкова скоро. Когато някой срещне истинската любов, няма никакви съмнения...

Паулина се готви да отиде при Карлитос в интерната – минали са две седмици и сега тя може да го вземе. Родриго споменава, че е забравил. Паулина не е. Родриго я пита дали това няма да я затрудни. Паулина споделя, че малкият ѝ е липсвал. Родриго отбелязва, че тя не му е отговорила какво я свързва с Освалдо. Тя му обяснява, че ѝ е бил добър приятел, дори годеник, но спира с оправданието, че това е дълга история. Родриго кимва разбиращо. Паулина се засилва към вратата, но се обръща и му казва, че иска да даде пари на Паола от тези, които ѝ е дал Дъглас Малдонадо. Предварително е обмислила колко може да ѝ даде, така че да не навреди на фабриката, но се надява така да убеди Паола да даде развод на Карлос Даниел.

От сутринта, Паола е в войнствено настроение. Елвира е притеснена. Паола извиква Лалита и настоява да ѝ даде адреса на Естефания. Предупреждава я да не я лъже, че не го знае. Лалита я уверява, че наистина не го знае, тя знае как да стигне до там, но не знае нито улицата, нито номера. Паола нетърпеливо ѝ заявява, че щом е така, тя ще ѝ го намери. Паола подава пари на Лалита и споменава, че всеки си има цена. Лалита ловко взема парите и излиза от стаята.

Карлос Даниел и Исабел седят в ресторант и се канят да направят поръчка, когато Хема се приближава. Тя е знаела, че ще го срещне. Карлос Даниел е много изненадан. Не изглежда много радостен от тази среща. Хема в това време оглежда преценяващо Исабел, която прави същото. Хема пита дали ще имат нещо против да седне при тях. Хема сама се представя като братовчедката на Карлос Даниел. Карлос Даниел представя своята приятелка. Хема отбелязва, че той се забавлява, докато неговата съпруга е прикована към инвалидната количка. Исабел отбелязва, че те са в процес на развод. Хема е изненадана, че той вече ѝ е разказал всичко. Исабел сладко ѝ разкрива, че тя е негово доверено лице. Хема е предполагала, че му е любовница. Исабел ѝ отвръща, че едното не пречи на другото. Карлос Даниел я целува по ръката. Исабел споменава, че Карлос Даниел ѝ е разказал за някои от своите похождения. Хема е изненадана – имало ли е такива? Исабел прегръща Карлос Даниел и казва, че сега е времето да се научи. Хема отбелязва, че при Карлос Даниел не се задържат жените за дълго. Исабел смята, че в живота е нужно разнообразие. Хема отбелязва, че Исабел е истинска съвременна жена. Хема се ядосва, че не може да засегне Исабел. Хема пита Карлос Даниел дали иска да му разкаже какво става в Мексико, но той ѝ казва, че е запознат с всичко. Хема вярва, че всички ще са много изненадани от това, което става с тях. Исабел я моли да не го държи в тайна. Хема не смята да каже на никого, ако Карлос Даниел я помоли...

Елвира поглежда часовника и отбелязва, че Лалита все още не се е върнала, сигурно няма да успее да намери адреса. В този  момент в стаята влиза Лалита и подава лист с написан адреса. Паола тържествено се усмихва, а когато Лалита излиза казва, че трябва незабавно да отидат там. Елвира предлага Паола да отиде сама, защото тя е здрава и няма нужда от нея. Паола предлага да ѝ плати, за да я придружи. Елвира започва да се приготвя.

Паулина взема Карлитос от интерната и го завежда в парка с атракциите. Те се въртят на въртележката, на влакчето на ужасите. Карлитос я пита дали се е срещала с адвокат Серано в негово отсъствие. Паулина го излъгва, че не е. Карлитос отбелязва, че е странно, че не са се срещали. Паулина го пита да не би да не ѝ вярва. Малкият ѝ казва, че ѝ вярва. Паулина му напомня, че благодарение на адвоката тя е излязла от затвора и за това, в знак на благодарност, тя е вечеряла с него. Карлитос ѝ вярва и се успокоява. Паулина въздъхва облекчено.

Патрисия звъни на Естефания, която ѝ съобщава, че Уили се е върнал и за това ще е по-добре Патрисия да не ходи в дома ѝ. Дори по телефона Патрисия разбира, че Естефания е на ръба на нервна криза и много се притеснява за нея.

Паола и Елвира се отправят към вратата на дома на Уили и спират. Елвира разбира, че Уили го няма и те остават да чакат кога той ще се появи. Когато Уили най-накрая се появява, Паола му подсвирва и той отива при тях. Уили е възхитен, че Паола е зад волана. Елвира сърдито стиска устни, но нищо не казва. Паола не се интересува от това, че на Елвира не ѝ харесва нейното поведение. Те говорят малко за общи неща, а след това Паола моли Елвира да слезе, защото иска да поговори с Уили насаме. Елвира слиза, а Уили се качва. Паола му разказва, че иска милион долара за развода и Паулина е готова да ѝ ги даде. Паола е сигурна, че Паулина я ненавижда, както и тя нея. Уили подхвърля, че ако зависеше от Паулина, той отдавна щеше да е разведен с Естефания. Той споделя, че не му стигат парите, както винаги. Паола предлага да му даде пари. Уили е радостен, защото така ще може да се махне от там. Паола го опита дали ще се махне с Естефания, но той иска да замине сам. Паола го пита за сина му. Уили ѝ отговаря, че синът му си има майка. Паола отбелязва, че той си е все същия мръсник. Пола предлага да се съюзят срещу Брачо, а Уили допълва, че трябва да го разорят. Двамата се смеят.

Уили се прибира у дома си в приповдигнато настроение и заявява на жена си, че трябва да поиска своя дял колкото се може по-скоро, докато братята ѝ не са я обрали. Естефания отбелязва, че те неотдавна са викнали одитори за инвентаризация. Уили подхвърля, че може би те са им платили и я пита защо сама не ги е контролирала. Естефания му обяснява, че е наела адвокат. Уили се сърди, че това са само излишни разходи. Настоява да разбере защо тя лично не е отишла. Естефания му казва, че не е могла да остави детето само. Уили я пита какво може да му се случи, трябвало е да отиде с него във фабриката. Естефания настоява, че е нямало с какво да отиде....

Не след дълго, Естефания отива във фабриката с детето и е очевидно, че не е добре. Тя заявява на Родриго, че иска от него да уволни одиторите. Родриго е изненадан, че тя си мисли, че той им е платил. Естефания е убедена в това. Родриго обяснява, че не е изгодно да уволнят сега одиторите, защото ще трябва да им платят, а също така и неустойка. Естефания предлага да вземат от нейната част. В този момент влиза Паулина и забелязва как изглежда Естефания – като обезумяла, с блуждаещи очи, с пресипнал глас. Родриго ѝ обяснява накратко какво става. Родриго завършва с изказването, че няма да уволнява одиторите, защото те ги задоволяват и ако на Естефания не ѝ харесва, да намери други. Паулина, неочаквано за Родриго, застава зад Естефания и казва, че тя има пълното право да се съмнява в тях, но и те имат същото право да се усъмнят в нея. За това настоява тя да подпише чек за неустойките. Естефания обещава, че ще подпише и изскача от кабинета. Тя отива в стаята, където работят одиторите и им изкрещява, че са уволнени.

След като разбора от мъжа си какво е станало с Естефания, Патрисия казва, че се притеснява за нейното психическо състояние. Припомня си, че когато тя е разказвала за завръщането на Уили, настроението ѝ се е сменяло от радост към ярост... Родриго отбелязва, че Естефания винаги е била истерична. Патрисия допълва, че сега тя е на границата на нервна криза.

Паола седи на леглото в стаята си и мисли на глас, че ѝ е скучно, Карлос Даниел и Хема са заминали и няма с кого да се заяжда. Останала е само бабата, но тя ѝ е омръзнала... Влиза Елвира и по навик заключва вратата. Паола ѝ казва, че няма смисъл и се изправя пред огледалото. Елвира ѝ напомня, че може да я видят. Паола отбелязва, че след като Карлос Даниел го няма, на нея не ѝ се налага да се прави на инвалид повече. Елвира ѝ напомня, че другите вярват на играта ѝ. Паола казва, че е по-добре да избере някоя красива рокля, защото иска да е неотразима...

Патрисия отива да посети баба Пиедад. Докато Фиделина отива за кафе, тя разказва на старицата за своите мисли относно Естефания. Пиедад я изслушва и я моли да не споменава нищо пред Фиделина. Разкрива ѝ истината, че Естефания е дъщеря на Фиделина. Фиделина довежда Лисет и момичето започва да се закача с Патрисия. Изведнъж момичето поглежда настрани и отбелязва, че майка ѝ вече ходи. Фиделина, Патрисия и баба Пиедад обръщат глави към вратата. На вратата стои Паола в дълга червена рокля без инвалидната количка. Фиделина изтърва чашата си, а Паола влиза в гостната и поздравява Патрисия...