Узурпаторката (La usurpadora)

Серия 100

Карлос Даниел и баба Пиедад отиват да посетят Паола. Карлос Даниел казва, че ѝ прощава за всичко и точно в този момент запищява апаратурата, включена към Паола – сърцето ѝ спира. Но след това, всичко се оправя и Паола отваря очи. Тя протяга ръка и иска да каже нещо, но ръката ѝ пада безсилна и отново запищява апаратурата и вместо кардиограма, излиза права линия. Паулина умолява пристигналия в стаята лекар да направи всичко възможно. Докторът поглежда към часовника си и отбелязва часа на смъртта. Паулина разбира всичко и се разплаква. Баба Пиедад казва решително, че погребението ще се извърши в имението на семейство Брачо. Паулина смята, че не са длъжни да правят това, защото Паола им е причинила толкова злини. Тя иска да поеме всичко. Баба Пиедад казва, че Паола е починала като съпруга на внука ѝ и носи фамилията Брачо. За това, тялото ѝ ще бъде положено в семейната гробница. Обръща се към Карлос Даниел да потвърди думите ѝ. Карлос Даниел е напълно съгласен с нея.

Уили се прибира и съпругата му го посреща с упреци. Уили ѝ съобщава, че Паола е починала. Естефания злобно се усмихва, чак не може да повярва. Доволна е, че Паола никога повече няма да им пакости. Уили ѝ съобщава още, че погребението ще е в имението на семейство Брачо. Той счита това за лицемерие от страна на семейството. Пита Естефания дали ще отиде на погребението, но тя отказва. Уили я съветва да отидат, за да се харесат на Паулина Мартинес. Естефания заявява, че след смъртта на тази змия, тя не се страхува от никого. Уили отбелязва, че семейство Брачо няма да чуят нищо за него и в същото време си мисли за пожара, който планира.

В това време, Патрисия и баба Пиедад се разбират Патрисия да си тръгне по-рано от опелото, за да отиде да вземе Лисет от училище, а след това да я заведе в дома си, за да не присъства момиченцето на погребението.

След това, Патрисия решава да посети Естефания, за да я пита дали ще присъства на погребението. Уили решително заявява, че съпругата му никъде няма да ходи, а освен това, Паола ще бъде кремирана.

Докато в хола се събират роднини и приятели, за да се простят с Паола, Качита и Фиделина приготвят напитки за гостите. Качита казва, че не би се изненадала, ако Паола стане от ковчега и каже, че все още е жива. Фиделина е изненадана от тези думи и казва, че този път Паола не се преструва и наистина е умряла.

Паулина е застанала близо до ковчега на Паола и когато се отдалечава от него, влиза Едмундо Серано. Той ѝ изказва съболезнованията си. Той хваща Паулина за ръка, което предизвиква ревност у Карлос Даниел. Едмундо казва, че може би сега те двамата са се отдалечили завинаги и не е трябвало да отива при нея. Паулина възразява, че сега са по-близки, от когато и да било, но допълва, че не е времето да говорят за това. Карлос Даниел не издържа и се приближава до тях. Като се прави, че не забелязва адвоката, той пита Паулина дали не е изморена. Едмундо отстъпва мястото си до Паулина, за да седне Карлос Даниел. Карлос Даниел с готовност сяда на мястото на съперника си, прегръща Паулина, а тя полага глава на рамото му. Адвокатът деликатно се отдалечава от тях. Паулина си признава, че е много изморена, но е решена да отиде и в крематориума, защото иска да изкара повече време със сестра си.

Когато кремират Паола, в другия край на града Естефания злорадо отбелязва, че е много хубаво, че ще изгорят Паола, за да не може повече да пакости на другите. Уили казва помирително, че след това може би ще забравят завинаги за нея и предлага двамата да започнат отначало. Настоява тя да му даде още един шанс. Дори предлага Естефания да вземе всичко, което ѝ се полага и да започнат свой бизнес далеч.

Карлос Даниел съпровожда Паулина до хотелската ѝ стая, защото е толкова изморена, че едва се държи на краката си. Тя му казва, че иска да заспи, за да забрави. Карлос Даниел ѝ пожелава добре да си почине, след което си тръгва.

На сутринта, баба Пиедад казва на Карлос Даниел, че искала да позвъни на Паулина, но не го е направила, защото е искала добре да се наспи. Предлага на Карлос Даниел да изчака малко време, преди да поговори с Паулина за сватбата.

Междувременно, Паулина седи в кафенето и си спомня за Паола, едно от нейните откровения за Карлос Даниел. Паулина си мисли, че въпреки всичко, Паола много е обичала Карлос Даниел. Пристига Едмундо я пита дали не пречи. Паулина му се усмихва и му казва, че не ѝ пречи и допълва, че точно в този момент е искала да бъде с него. Признава  му, че иска колкото се може по-скоро да забрави на Карлос Даниел Брачо. Едмундо вярва, че има само един начин – да се омъжи за него.

Естефания се появява във фабриката и от прага заявява на Родриго, че настоява да получи своята част, защото в противен случай ще загуби съпруга си. Родриго я пита колко иска на първо време. Естефания отговаря, че иска два милиона песо, милион в брой, а другите може и в чекове. Родриго се съгласява.

Селия отива да посети Паулина и научава новините, че приятелката ѝ ще се омъжва за Едмундо Серано и че е приключила вече с Карлос Даниел. Селия е изненадана и я пита дали Карлос Даниел я е потърсил. Паулина ѝ отговаря, че не е и се надява да не я търси.

Естефания се прибира у дома си с парите и чековете. Тя казва на Уили, че е получила първата част от парите си. Уили я пита колко е взела. Естефания се притеснява – да не са малко парите. Уили небрежно ѝ отговаря, че на първо време ще стигнат, а на ум си мисли, че два милиона са много пари. Уили прави предложение веднага да замине за провинцията, да им намери жилище. Пита я къде иска да живеят. Естефания му отговаря, че иска да живеят в Гуадалахара. Уили предлага да отиде и когато всичко вече е готово, тя ще отиде при него с детето. Иска парите. Естефания отказва да му даде парите и той я пита дали му няма доверие, като при това става много ядосан и от неговата любезност не остава и следа. Естефания отбелязва, че наистина му няма доверие и за това ще му даде само 50 000. Уили се ядосва и се заканва да вземе детето и да го подхвърли някъде, както нея са подхвърлили на времето.

Всички в дома на Брачо са много изненадани, когато една учителка довежда Карлитос от интерната. Тя обяснява, че момчето се е разболяло и са решили, че ще му е най-добре в къщи. Фиделина и баба Пиедад отвеждат Карлитос в стаята му. Те решават да се обадят в хотела на Паулина. Като разбира, че Карлитос е болен, тя веднага отива в дома на Брачо. Карлитос много се зарадва като я вижда. Лисет също. Паулина поднася костюма, който е обещала на малкото момиче. Карлитос казва, че само майка му (Паулина) може да го излекува. Казва ѝ, че много я обича. В този момент в стаята влиза и Карлос Даниел и казва, че той също я обича. Пита я дали ще остане...