Узурпаторката (La usurpadora)

101 серия

Карлитос настоява, че само майка му (Паулина) може да го излекува и я моли да остане. Казва ѝ, че я обича. В този момент в стаята влиза Карлос Даниел и казва, че и той я обича. Пита я дали ще остане. Паулина се приближава до Карлос Даниел и му отговаря, че рано или късно на нея ще ѝ се наложи да си замине и обещава да остане, докато момчето се оправи.

Уили изскача на улицата със сина си на ръце и сяда в колата. Естефания, хлипайки, също изтичва на двора и умолява Уили да ѝ даде сина. Уили я пита дали ще му даде парите. Съветва я да побърза, ако си иска сина. Естефания се съгласява да му ги даде, но после спира и го пита дали ще ѝ даде сина, когато му донесе парите, да не би да избяга с него. Уили ѝ казва, че детето не му трябва, защото само ще му пречи. Естефания веднага тръгва за парите. Връчва му двата милиона, след което си получава сина. Уили само ѝ маха с ръка.

Уили отива да уговори Маурисио да му помогне със запалването на фабриката и двамата заедно купуват няколко туби бензин. Маурисио го пита дали е убеден, че трябва да направят това, защото Уили може да изгуби всичко. Уили продължава да упорства и отново споменава, че семейство Брачо са експлоататори. Ядосва за нескромното погребение на Паола, за лицемерието им и всичко това с парите, които са откраднали от работниците. Маурисио настоява на своето – това е много егоистично от страна на Уили, защото по този начин работниците ще загубят работата си. Уили заявява, че той може да е егоист, но Брачо са още по-големи егоисти и за това трябва да бъдат наказани. Той се надява на неговата помощ. Маурисио се съгласява, но иска аванс. След това се договарят да се срещнат близо до фабриката вечерта.

Естефания не може да се успокои след всичко, което е направил Уили и изпива големи количества успокоителни.

Когато Карлитос заспива, Паулина отива да си поговори с баба Пиедад. Когато старицата отваря дума за предстоящата сватба на Паулина и внука ѝ и колко е нужна тя на всички от семейство Брачо, Паулина възразява, че Паола винаги ще стои между тях и дори казва, че се чувства виновна за смъртта на сестра си. Баба Пиедад е на друго мнение и остава разстроена. Паулина се натъква на Карлос Даниел в хола, който темпераментно се нахвърля върху нея с упреци. Той отбелязва, че дори от гроба Паола отново им вреди. Настоява тя да започне нов живот с него. Паулина му съобщава, че ще се омъжва за Едмундо Серано.

Уили се появява в уговорения час във фабриката. В това време, Маурисио играе билярд с приятели и по някое време отива до телефонния автомат. Обяснява, че има недовършена работа.

Майор Мерино и Амадор както винаги работят до късно. В този момент получават анонимно обаждане, че някой се кани да подпали фабриката на Брачо. Мерино казва, че не може да приеме на сериозно това обаждане, защото човекът не се е представил, а освен това трябва да се подаде лично написано заявление.

Междувременно, Уили разбива един прозорец и плисва бензина вътре. После хвърля запалена клечка вътре. Пожарът започва да се разраства, а Уили стои, за да се наслади на делото си. Един от охраната го приближава и го пита с какво може да му помогне. На Уили му се налага да се спасява с бягство. Охраната се запътва към счупения прозорец и забелязва, че там е започнал пожар. Той се опитва да изгаси пожара.

Не след дълго, в дома на Родриго звъни телефона – един от пазачите на фабриката се обажда и съобщава, че от полицията са им се обадили и са ги предупредили, че може да има пожар във фабриката и за това те са успели на време да изгасят пожара. Пазачът допълва, че е разпознал виновника – Уили.

Маурисио е в полицията и заявява, че Уили е искал от него помощ, за да запали фабриката, но той не е могъл да направи такова нещо. По този начин, полицаите имат още доказателства срещу Уили и веднага го обявяват за издирване.

На сутринта Уили успешно е задържан от полицията, точно в момента, когато се кани да напусне Мексико.

Прислужницата на Естефания е много притеснена от състоянието на господарката си – от предния ден Естефания се е затворила в спалнята, а цяла сутрин от там се чува плача на детето. Изплашена от това, прислужницата се обажда в дома на семейство Брачо. Паулина отговаря на позвъняването и като чува всичко, решава да отиде там. В същия момент, на гости пристига Патрисия и Паулина я пита дали ще я придружи. Патрисия на свой ред я пита дали знае нещо за снощния пожар във фабриката. Паулина отговаря, че знае и си спомня, че Паола я е предупредила за това, че Уили иска да подпали фабриката.

Фиделина остава в къщата, като не може да си намери място от притеснение. Прислужницата на Естефания е споделила с Паулина и Патрисия, че предния ден е имало голям скандал между Уили и Естефания, след който тя се е натъпкала с приспивателни. Паулина се притеснява да не е умряла, след като чува писъците на детето от спалнята. Прислужницата се сеща, че има втори ключ за стаята. Намират го и отварят стаята. Естефания лежи на леглото в безсъзнание, а гладното бебе плаче и прислужницата се заема с него. Плисват на Естефания малко вода и тя се съвзема. Тя им разказва за това, което се е случило с Уили. Става ясно, че тя все още не се е оправила от шока.

В това време, Уили  пристига в участъка и полицаите разбират, че той разполага с 2 милиона песо. Естествено, възниква въпроса не ги ли е откраднал, но Уили се кълне, че е получил парите от съпругата си. Предлага да ѝ се обадят, надявайки се, че Естефания няма да го предаде. Майор Мерино точно това и прави. За нещастие на Уили, Паулина вдига слушалката и много подробно обяснява от къде той е взел парите. По лицето на майора, Уили разбира, че нещата не вървят на добре и ще го обвинят и за кражба на парите, а също така и за заплаха живота на детето му. Съпровождат Уили до затвора.

Вечерта, в дома на Естефания се състои семеен съвет – Родриго със съпругата си, Карлос Даниел и Паулина, обсъждат ситуацията с Уили. Решават, че Уили трябва да остане в затвора. Естефания поддържа това решение, тъй като най-накрая разбира какъв подлец е Уили. Естефания дори иска прошка от Паулина за отношението ѝ към нея преди. Паулина великодушно отбелязва, че не се сърди на Естефания и винаги я е разбирала защо се е държала с нея така.

След няколко дни... Естефания отива да посети Уили в затвора. Уили, със сълзи на очите, започва да я умолява да му помогне, но Естефания злорадо му отвръща, че не мисли да му помага, а точно обратното – отишла е да го види зад решетките. Уили ѝ се ядосва и ѝ изкрещява в лицето, че е дъщеря на прислужница. Естефания не иска да повярва и го пита защо мисли така. Уили я обижда и ѝ заявява, че е дъщеря на Фиделина. Признава ѝ, че е чула баба Пиедад да го казва веднъж.

В хотела, Паулина се приготвя за сватбената церемония с Едмундо Серано. Тя споделя със Селия, че въпреки че не обича Едмундо, тя е длъжна да се ожени за него, за да забрави Карлос Даниел.

Всички са се събрали на сватбената церемония. Едмундо поставя своя подпис. Време е Паулина да подпише, за да ги обявят за съпруг и съпруга. Но Паулина се бави...