Винаги ще те помня (Olvidarte jamas)

8 серия

Виктория шантажира Гладис - ако остане на работа в имението, никой няма да научи, че Алекс не е Монтеро. Гладис се опитва да я убеди, че това не е вярно. Виктория предлага да се направи ДНК-анализ.

Диего е бесен, че са пристигнали инспектори в ранчото. Херман го уверява, че нямат никакви проблеми в конюшните и инспекторите няма да открият нищо нередно. Диего кани инспекторите да извършат проверката, а те го уверяват, че това е рутинна проверка. Въпреки думите им, Диего вярва, че зад това посещение стои Монтеро.

Дон Грегорио съветва Амалия да се държи добре. Отношението на Дон Грегорио към Амалия повдига въпроси и Исабела и Криста се чудят каква ли тайна има зад това. Криста казва, че дори Гладис не знае защо Дон Грегорио се държи така с Амалия.

Лукресия и Гонсало смятат, че трябва да са много внимателни с Патрисио и Макарио, защото трябва да са сигурни, че собствеността на Дон Грегорио ще попадни в правилните ръце, а именно - в техните. Гонсало казва на Лукресия, че синът му е единственото хубаво нещо в живота и той не иска техните планове (неговите с Лукресия) за състоянието на Дон Грегорио да провали Алекс. Лукресия и Гонсало пият вино, докато обсъждат Патрисио, Макарио и състоянието на Дон Грегорио.

Алекс открива Каролина.

Патрисио споделя с Макарио, че няма да му е трудно да съблазни Исабела.

Виктория разбира, че причината Гладис да иска тя да напусне имението е Гонсало и че Ренато може да убие всички. Виктория настоява, че не харесва Гонсало и че в действителност Гонсало я преследва.

По телефона, Ренато заплашва Криста. Нарежда им да бъдат много внимателни и да следят всичко.

Гладис си мисли, че Ренато е казал на Виктория, че Алекс не е един Монтеро, а Виктория не я поправя.

Гонсало и Лукресия решават да се върнат към обичайните си роли - на пияницата и на лудата. Те отиват при другите.

Рубен се развиква на Констанса, когато Мигел влиза и се конфронтира с Рубен, обвинявайки го че иска да се „докара" пред Дон Грегорио. Рубен му обяснява, че няма нужда от това, защото Дон Грегорио го цени. След това го изгонва от стаята.

Криста се опитва да съблазни отново Дон Грегорио. Той я моли да поговори с Исабела и да я помоли да не се бие с работниците.

Амалия благодари на Каролина, че е била добра приятелка и е казала на Дон Грегорио истината. След това й признава, че старецът никога не би я изгонил от имението, защото има връзка между тях. Когато Каролина я пита дали са любовници, Амалия се изсмива и й казва, че не са.

Диего пита за Дон Грегорио и Лукресия предполага, че той иска да поиска от баща й позволение да се ожени за нея. Той я поправя. В това време, Криста продължава с опитите да го съблазни, но Дон Грегорио я спира. Тя му казва, че ще го посети по-късно в неговата стая. Той я моли да се увери, че никой няма да я види. Тя обещава и че няма да бъде като Амалия, която спи с Макарио. Дон Грегорио е изненадан от тази новина.

Виктория казва на Каролина, че те ще останат в имението докато е нужно. Тя иска да изпълни плана си за отмъщение, но не казва това на Каролина. Виктория настоява Каролина да се вслуша в сърцето си и да се бори за Алекс. Каролина признава, че си е помислила, че може да са роднини с Алекс, а Виктория я уверява, че това не е вярно. Каролина предполага, че ще е по-добре, ако забрави за Алекс.

Исабела говори зле по адрес на Амалия и желае да я изгонят от имението... В това време, Дон Грегорио казва на Криста, че Амалия не е обикновена прислужница, но не отговаря на въпроса й каква е тя. Мигел търси сметка на баща си. Отвън, Макарио и Патрисио се сблъскват с Диего... Дон Грегорио удря Мигел и му казва, че той прави това, което си иска.

Лукресия отива при баща си. Малко след това, Дон Грегорио и Диего се изправят лице в лице. Дон Грегорио казва на Диего, че няма за какво да говори с един убиец. Диего го пита дали това важи и ако той иска да говорят за цената на имението му.

Каролина се опитва да убеди Виктория да сит ръгнат.

В трапезарията, всички се чудят какво не е наред с Гладис. Алекс моли родителите си да престанат с караниците.

Виктория нарежда на Каролина да се бори за Алекс. Пристига Мартина и казва на Виктория, че имат нужда от нея в голямата къща.

Дон Грегорио съобщава на събралите си роднини, че Диего ще се присъедини към празненството им и че най-накрая Диего е решил да продаде ранчото си. Всички вдигат чаши за тост. Лукресия вярва, че Диего е решил да продаде имението си заради нея и в действителност ще поиска ръката й от Дон Грегорио. Дон Грегорио се подиграва на Мартин за това, че е художник, който не е продал нито една картина. Той смята, че един ден Мартин ще се нанесе в имението като всички останали. Мартин му съобщава, че той е директор на музея по изкуства и няма нужда да продава картините си, тъй като с това, което изкарва може да издържа семейството си. Семейство Монтеро и Диего сядат около масата.

Макарио не може да изчака деня, в който ще може да седне на масата с цялото семейство. Патрисио го уверява, че това ще стане много скоро. След това моли Алекс да го запознае с годеницата си.

Амалия смята, че Виктория иска Каролина да се омъжи за Алекс заради парите му.

Дон Грегорио вдига тост за Исабела и казва, че се надява сватбата да бъде скоро. Мартин кани Диего да посети музея и Лукресия го уверява, че те ще отидат. Когато Виктория се появява около масата, Диего си спомня думите на Мария за това, че Виктория иска да се предпази от собствените си чувства към него. Той се чуди дали Виктория се страхува да се влюби.

Каролина уверява Амалия, че майка й не иска да се ожени за Алекс заради парите му.

Исабела и Алекс се целуват на масата, а Диего ги поздравява. Преди да си тръгне, Диего моли Виктория да го потърси, защото трябва да поговорят за нещо много важно. Диего и Дон Грегорио се усамотяват. Дон Грегорио го пита каква сума иска за „Дъбовете". Диего му заявява, че не смята да продава.