Винаги ще те помня (Olvidarte jamas)

14 серия

Констанса умолява сина си Херардо да се опита да заеме мястото на Алекс като наследник на Дон Грегорио. Предупреждава го, че ако не го направи, баща му много ще се ядоса. Херардо отказва да го направи, а тя му казва, че ако не го направи, Рубен ще се ядоса и ще нарани него и нея.

Рубен прави комплимент на Дон Грегорио, докато играят голф. Дон Грегорио не му обръща внимание и му казва да замълчи поне за момент, защото трябва да се съсредоточи. Патрисио уверява Мигел, че наследството на Монтеро ще бъде негово, докато те наблюдават как Рубен разговаря с Дон Грегорио.

Гладис казва на Исабела, че е трябвало да я послуша, когато я е предупредила да не се забърква с Патрисио. Исабела й отговаря, че не е нейна вината. Гладис отбелязва, че Ренато няма да мисли така, когато тя му каже за Исабела и Патрисио. Исабела не се притеснява от това, което може да каже на Ренато и я предупреждава, че истината й ще излезе наяве и всички ще разберат, че Алекс не е син на Гонсало. Гладис казва на Исабела, че може да не й се наложи да казва каквото и да било на Ренато, тъй като най-вероятно той е научил всичко от Лукресия.

Лукресия казва на Гонсало, че това, което Гладис е казала, че истина и че Алекс не иска да се жени за Исабела. Гонсало е изненадан. Лукресия му съобщава, че Мигел, Патрисио и Макарио продължават със своите планове. Той й казва, че не се съмнява с нея и че тримата могат да убият Дон Грегорио, ако го оставят сам.

Ренато не позволява на Виктория да си тръгне и й казва, че дори да се развика, никой няма да я чуе. Той заплашва да я убие. След това тя го удря в слабините и избягва. Той я хваща и отново я заплашва. Ренато целува Виктория и я повлича.

Гладис съобщава на Криста и Исабела, че Виктория не е изпратена от Ренато. Те се чудят дали Виктория не се опитва да си отмъсти на Ренато за нещо, което той й е причинил.

Ренато продължава да дърпа Виктория за косата. Когато спира, Виктория му казва, че ако не я остави, тя ще каже на всички, че Алекс не е Монтеро. Ренато дръпва полата й и се опитва да я целуне. Точно в този момент се появява Еделмиро и уцелва Ренато с камък по главата, след което той пада в безсъзнание. Виктория проверява пулса му и установява, че той все още е жив.

Дон Чема се притеснява за Виктория.

Мария разказва на Диего, че Дон Грегорио е побъркал Лукресия, тъй като той я е принудил да се омъжи за мъж, който той сам е избрал. Тя му казва, че мъжът е изоставил Лукресия пред олтара и от деня на сватбата, Лукресия не е същата.

Гонсало иска да бъде достатъчно силен, за да се противопостави на Дон Грегорио също като Лукресия и Алекс. Лукресия си спомня своя сватбен ден, когато нейният съпруг Роберто е открил, че тя не е девствена. Той я е ударил и я е обидил. Тогава Дон Грегорио е пристигнал и Роберто го е обвинил в измама, карайки го да вярва, че Лукресия е девствена. Изплашена, Лукресия е помолила баща си да й помогне, но Дон Грегорио само й е казал, че си го е заслужила и е позволил на Роберто да я удари. Тя се заклева, че никога няма да прости на баща си, че е допуснал това и че е отказал да я защити. Лукресия казва на Гонсало, че Дон Грегорио е предложил пари на Роберто, за да се ожени за нея, но Роберто е отказал. Лукресия заявява, че винаги ще мрази баща си за това, че е провалил живота й.

Рубен напомня на Дон Грегорио, че има друг внук - Херардо. Дон Грегорио му казва, че Херардо е същия като майка си и никога няма да се промени. Той напомня на Рубен, че Херардо е заклет комарджия и е напълно безполезен.

Херардо казва на майка си Констанса, че не е честно това, че баща му бие майка му.

Рубен казва на Дон Грегорио, че Херардо не е като Гонсало. Дон Грегорио обещава да обръща повече внимание на Херардо, но също така се надява, че Алекс ще промени решението си и ще се ожени за Исабела.

Алекс и Каролина се целуват и се притесняват какво ще направи Дон Грегорио. Каролина уверява Алекс, че имат подкрепата на Виктория и че тя е готова да направи и невъзможното, за да се увери, че тя и Алекс ще са щастливи.

Виктория се натъква на Амалия и й казва да предаде на Макарио, че Ренато има нужда от помощ. В това време, Еделмиро съобщава на Диего и Херман, че е видял как един мъж е нападнал Виктория и той го е ударил по главата с камък. Диего отива да търси Виктория.

Макарио, Амалия, един работник и Виктория проверяват Ренато. Виктория прошепва на Ренато да престане с шпионирането. Макарио и работникът отнасят Ренато.

Диего открива Виктория сама и я пита дали е добре. След това я пита дали някой се е опитал да я нарани. Тя признава, че е така и че Еделмиро я е спасил. Той й казва, че тъй като Еделмиро работи за него, той ще бъде на нейно разположение. Диего казва на Виктория, че трябва да плати за спасяването си с една целувка. Двамата се целуват. Диего й казва, че няма да настоява да му разкрие тайната си, но се надява тя да го направи, за да може той да я защити. Тя му отговаря, че се надява той да успее да я предпази от самата нея. Диего я пита дали Гонсало Монтеро я е нападнал. Виктория му отговаря, че не е бил той, а един много по-опасен човек.

Гонсало казва на Лукресия, че ще подкрепи Алекс и че след като Алекс не иска да наследи всичко, той (Гонсало) ще го направи и обещава да сподели с нея богатството. Той я пита защо Алекс няма да се ожени за Исабела. Лукресия му отговаря, че е заварила Исабела да се целува с Патрисио.

Мигел и Патрисио пристигат в дома на Патрисио и Мартин пита Патрисио дали е споделил с Мигел плана си да съблазни Исабела.

Исабела се грижи за раната върху главата на Ренато. Той им казва, че може би е бил нападнат от някой от съучастниците на Виктория. Той казва на Гладис, Криста и Исабела, че трябва да открият коя е тя и кои са нейните съучастници. Исабела се заклева да се разправи с Виктория и Каролина.

Росио казва на Макарио, че Дон Грегорио е заплашил да лиши Алекс от наследство и му разкрива, че Алекс е влюбен в Каролина. Макарио не е доволен от тази информация. Той й казва, че това е невъзможно и се ядосва. Когато той тръгва, Росио се чуди дали той също се интересува от Каролина. Когато остава сам, Макарио се заклева да направи Каролина своя съпруга.

Алекс моли Каролина да престане с притесненията за техните проблеми и да престане да мисли колко ще се ядоса семейството му. Той иска просто да се насладят на времето си заедно. Той й обещава, че каквото и да стане, те винаги ще са заедно. Тя му признава, че той е първото й гадже. Той допълва, че иска да бъде и последния. Каролина му обещава, че той ще е първия и последния, единствения и че никога няма да изпитва към друг това, което изпитва към него. Алекс й отговаря, че се чувства по същия начин от първия миг, в който я е видял и е разбрал, че тя ще е любовта на живота му. Двамата се целуват.

Все още ядосан, Макарио пита Амалия къде е Каролина. Амалия му отговаря, че може би е с Алекс и че двамата са влюбен. Той й нарежда да открие Каролина и да й каже, че иска да говори с нея. Амалия го пита защо толкова много се интересува от Алекс и Каролина. Той й казва, че не иска хората да разпространяват слухове относно Алекс и Каролина.

Въпреки нараняването си, Ренато продължава да крои планове с Гладис, Исабела и Криста. Ренато ги пита как Виктория е научила, че Алекс не е син на Гонсало, но те не могат да му отговорят. Той подозира, че някой от тяхното обкръжение ги е предал.

Диего пита Виктория дали наистина е добре. Тя го уверява, че е добре и го моли да не се притеснява за нея. Диего я пита как да не се притеснява за нея след като я обича. Виктория приема, че той я обича, но... Той я спира и я моли да не изрича лъжи. Моли я да му каже истината. Иска тя да му каже, че нещо я спира да разкрие истинските си чувства. Виктория му отговаря, че той много добре знае, че е така и че тя не може да му каже какво е. Диего я пита защо не. Виктория му отговаря, че това не му влиза в работа. Нещо повече, когато тя приключи с това, което е започнала в имението на Монтеро, той няма да поиска дори да я погледне.

Росио занася на Дон Чема храна и го пита за Виктория. Тя му казва, че иска да й помогне. Дон Чема казва на Росио, че Виктория има тайна. Той смята, че Виктория ще плаче кървави сълзи, преди да завърши своето отмъщение.

Виктория моли Диего да забрави за нея, защото е загуба на време да се притеснява за човек като нея, някой, който има толкова омраза в сърцето си. Диего не е съгласен с нея. Той вярва, че тя има много в себе си, много в сърцето си. Виктория иска да си тръгне. Диего отказва да я пусне преди да му каже кой я е наранил. Виктория му отговаря, че не знае кой точно е, но знае, че той е много опасен човек и тя трябва да се пази с него, но той е част от тайната й. Диего приема обяснението й, но я моли да му обещае, че някой ден ще му каже каква е тайната й. Виктория обещава, че ще му каже някой ден, но тогава ще е прекалено късно за тях. За това тя иска той да забрави за нея. Тя не може да му даде заслуженото внимание, което заслужава, без значение колко го обича. Диего се радва, че тя най-накрая е признала, че го обича. Двамата се прегръщат.

Ренато смята, че Виктория има същите мотиви като тях и че тя иска Каролина да се омъжи за Алекс заради парите му, също както те искат Исабела да се омъжи за него заради състоянието на Монтеро.

Дон Грегорио казва на Рубен, че ще изчака и ще види дали Херардо ще се промени, но иска да даде на Алекс още един шанс. Рубен му казва, че не смята, че Алекс ще промени решението си. Дон Грегорио се заклева, че Алекс ще се ожени за Исабела и разкрива пред Рубен своя план да раздели Алекс и Каролина.

Алекс предполага, че Дон Грегорио ще го изгони от имението, но успокоява Каролина като й казва, че няма за какво да се притесняват, защото той ще помоли леля си Флоренсия и съпруга й Мартин за помощ.

Исабела казва на Ренато и Гладис, че Алекс се е върнал с Каролина.

Амалия разказва на Каролина, че след като е разказала на Макарио, че тя е с Алекс и че двамата се обичат, Макарио наистина се разярил и се чуди дали Макарио е толкова отдаден на Дон Грегорио, че се притеснява за това дали Алекс е с Каролина, а не с Исабела. Тя казва на Каролина, че ще поговори с Дон Грегорио и ще го помоли да не я изхвърля от имението.

Алекс съобщава на Гонсало и Лукресия, че няма да се жени за Исабела и че не го интересува дали Дон Грегорио ще го лиши от наследство. Той казва на Гонсало, че обича Каролина и уверява Лукресия, че Каролина обича него, а не Диего. Лукресия отговаря на Алекс, че тя обича Диего. Алекс моли Лукресия за помощ. Двамата се прегръщат. Гонсало също предлага подкрепата си на Алекс. Мартина казва на Алекс, че Дон Грегорио иска да говори с него. Гонсало смята, че е много забавно това, че той харесва Виктория, а синът му харесва дъщерята на Виктория.

Каролина казва на Виктория, че Дон Грегорио ще лиши Алекс от наследство и споделя, че това я притеснява. Росио пристига и казва, че Дон Грегорио иска да говори с Каролина.

Алекс открива, че не Дон Грегорио, а Исабела го чака. Тя се опитва да го съблазни и го целува. Точно в този момент влиза Каролина.