Винаги ще те помня (Olvidarte jamas)

23 серия

Диего утешава Виктория. Тя го моли за прошка - първо го е помолила да престане да я обича, а след това му е направила сцена на ревност. Диего е щастлив, че Виктория го ревнува, защото това означава, че тя наистина го обича. Тя смята, че това няма смисъл, тъй като няма да може да бъде с него. Той настоява, че може. Само трябва да му каже какво крие. Тя отново отказва и му казва, че двамата никога няма да бъдат заедно. След това се отдалечава от него.

Лукресия казва на Мария, че тя харесва Виктория и Каролина много и че би била много щастлива, ако Алекс се ожени за Каролина.

Гонсало пита Алекс дали ще се разстрои, ако се разведе с Гладис. Алекс е изненадан, но разбира защо баща му иска развод. Алекс пита защо не го е направил преди време. Гонсало му отговаря, че преди не е имал извинение, а сега им: той признава на Алекс, че се е влюбил за първи път в живота си.

Гладис казва на Констанса и Бианка, че Флоренсия й е казала да излъже Дон Грегорио за това къде е Лукресия. Тя обижда Лукресия и отказва да го направи. Констанса й казва да престане с обидите по адрес на сестра й. Напомня й, че е омъжена не за Дон Гонсало, а за Гонсало и няма право да се разхожда из къщата все едно е господарка. Бианка се развиква на Гладис, когато тя обижда Констанса, Флоренсия и Лукресия. Гладис настоява да не й крещи и я заплашва, че ще каже на баща й Рубен, че се отнася към нея с неуважение. След това си тръгва. Констанса се притеснява, че Рубен ще се ядоса и Бианка се извинява. Тя казва, че Гладис е лош човек и има причина да бъде такава, защото Гонсало никога не я е обичал и никога няма да я обикне.

Гонсало уверява Алекс, че е влюбен и че не е правил нищо с нея. Алекс е шокиран, че става дума за Виктория и съветва баща си да се увери, че Виктория изпитва същото. Алекс се засмива при мисълта как ще реагира дядо му, когато той се ожени за Каролина, а Гонсало - за Виктория. Гонсало му казва, че не мисли за брак с Виктория. Алекс го моли да не си играе с Виктория. Гонсало му отговаря, че ако Гладис научи, че ще се жени за Виктория, той е убеден, че тя няма да му даде развод.

Флоренсия разказва на Мартин какво е направил Дон Грегорио на Лукресия. Мартин й отговаря, че Лукресия би трябвало да отиде в полицията. Тя казва на Мартин, че Лукресия е провокирала Дон Грегорио. Тя го пита дали Лукресия може да отседне при тях за известно време. Мартин не иска Лукресия да идва в дома му, защото тя винаги предизвиква проблеми, а той иска да живее в мир.

Диего се прибира в дома и е изненадан, когато Лукресия го пита какво му е казала Виктория за Дон Грегорио. Мария му казва, че е казала на Лукресия, че Виктория е трябвало да му предаде информация за Дон Грегорио, защото той иска да я предпази от баща й. Лукресия казва на Диего, че е благодарна на Виктория за помощта. Тя вярва, че той се притеснява за нея (Лукресия).

Виктория си мисли за всичко, което й се е случило в миналото и клетвата й да не се влюбва в никого. След това се замисля за Диего и започва да плаче.

Мария казва на Лукресия, че Виктория не е имала нищо конкретно да съобщи и че Лукресия не е в опасност в момента. Лукресия казва на Диего, че докато живее там, тя иска да помогне с нещо. Той й казва, че няма нужда тя да прави нищо, само да си почива и да се възстановява. Лукресия предлага да стане негов личен асистент и прави опит да се приближи до него. Мария излиза, а Диего я обвинява, че е прекрачила тяхната уговорка да бъдат само приятели. Той й заявява, че въпреки че ще живее в имението му, тя няма да живее там като негова годеница и че тя ще остане там само за малко. През това време те ще потърсят решение на проблема й.

Патрисио предлага да убеди Дон Грегорио да го направи управител на имението и тогава могат да убият Дон Грегорио, убеждавайки полицията, че Диего го е извършил. Макарио и Мигел са съгласни с неговия план.

Диего разказва на Херман какво се е случило с Виктория. Той пита Херман какво би направил на неговото място. В това време, Херман мечтае. Диего го пита за кого мисли и Херман признава, че си мисли за Амалия. Диего отбелязва, че Купидон го е пронизал.

Амалия и Каролина откриват Алекс и Гонсало. Алекс прави комплимент на Каролина и след това я представя на баща си. Гонсало им казва, че Каролина е хубава и че я харесва повече отколкото Исабела. Амалия им казва, че Исабела не може да се сравнява с Каролина и обижда Исабела, наричайки я отровна змия.

Криста се опитва да разубеди Исабела да не прави нищо против Ренато. Тогава Ренато влиза и ги чува да говорят за него. Ренато казва на Исабела, че след като Алекс не е отишъл при нея, тя ще се прибере с него. Той й казва, че ще я накаже. Исабела го умолява, казвайки му, че може би Алекс малко закъснява. Те научават, че Алекс се е обадил и е на път. Исабела се радва, че се е разминала с наказанието.

Амалия пита Гонсало дали знае нещо за облога. Той й разказва това, което знае. Каролина се радва, че нещата са се изяснили и се заклева никога да не се съмнява в Алекс отново. Алекс и Каролина тръгват, а Гонсало пита Амалия колко време смята да остане в имението, изнудвайки ги и без да върши нищо. Тя не му обръща внимание и му казва, че ако търси Виктория, тя не е там и тръгва.

Виктория се натъква на Флора в имението на Монтеро. Флора й казва, че е отишла там, за да говори с нея. Моли я да не кара племенника й да страда по нейна вина.

Алекс пристига в офиса и открива Ренато, Криста и Исабела. Исабела се приближава към него и го обгръща с ръце. Исабела предлага Криста и Ренато да си вървят, но Алекс настоява те да останат, за да чуят това, което иска да каже. Той отваря вратата и пуска Каролина вътре. Той заявява на Ренато, че ще му покаже колко приятни хора са неговите „племенници". Алекс и Каролина казва на Ренато, че Исабела е излъгала за това, че Криста и Алекс са се обзаложили и се е опитала да ги раздели.

Флора и Виктория пристигат в „Дъбовете". Флора казва на Мария да им приготви кафе. Тя кани Виктория в хола и Виктория я пита защо. Флора й отговаря, че няма да позволи тя да пие кафето си в кухнята, защото тя е много важна личност в къщата. Виктория й благодари, но й казва, че предпочита да не се среща с Лукресия. Флора я уверява, че Лукресия спи.

Лукресия наблюдава Диего, докато той работи. Тя си казва, че е напълно влюбена в него и че той е любовта на живота й. В това време, Диего казва на Херман, че според него, младежът е влюбен в Амалия.

Амалия влиза при Патрисио, Макарио и Мигел, докато те обсъждат мъртвеца (Дон Грегорио). Макарио й се развиква за това, че е влязла без да чука. Патрисио се опитва да я заблуди като й казва, че неговият футболен отбор е изгубил, а няма пари, за да си плати дълга и за това е казал, че е мъртвец.

Дон Грегорио преподава няколко бизнес урока на Херардо. Херардо стига до извода, че не е чак толкова трудно. Дон Грегорио го потупва по рамото и му казва, че ако използва капацитета си, ще постигне много. Рубен пристига и казва на Дон Грегорио, че Алекс се е появил с Каролина. Дон Грегорио побеснява.

Алекс настоява Исабела да обясни. Ренато казва на Алекс, че ако Исабела е излъгала, тя го е направила, защото го обича. Той настоява, че винаги повтаря на Исабела да не лъже. Алекс му казва, че не иска да слуша неговото обяснение, иска Исабела да му отговори. Ренато го обвинява, че не е справедлив. Алекс му отговаря, че той никога не е лъгал Исабела и че той много съжалява за това, че я е наранил. Ренато напомня на Алекс, че Исабела е изоставила всичко във Франция, за да пристигне в чужда страна, само за да се омъжи за него. Ренато настоява, че въпреки уверенията на Каролина, че го обича, тя всъщност преследва парите му. Каролина отрича това обвинение.

Дон Грегорио казва на Рубен да предаде на Алекс, че иска да говори с него. Рубен е много доволен да види Дон Грегорио да работи с Херардо. Той казва на тъст си, че Херардо прилича на него. Дон Грегорио не е убеден, че Херардо прилича на баща си и казва, че е оценил откровеността на Херардо. Херардо показва на баща си какво може да прави на компютъра. В това време, Дон Грегорио си мисли колко глупав е Херардо и как единственият достоен да стане негов наследник, е Алекс.

Ренато казва на Каролина, че може би тя не се интересува от парите на Алекс, но майка й се интересува. Каролина настоява да не обижда майка й. Алекс казва, че каквото и да каже Ренато, няма да промени чувствата му към Каролина. Ренато казва на Криста и Исабела да го изчакат отвън, но да не си тръгват. Когато те излизат, Каролина казва на Ренато, че те няма да успеят да я разделят с Алекс. Алекс я моли да не се притеснява. След като я целува, тя също излиза. Исабела и Криста напада словесно Каролина. Каролина им заявява, че никога повече няма да попадне в техните капани и си тръгва.

Каролина казва на портиера къде може да я открие Алекс, ако я потърси. Тя се сблъсква с Дон Грегорио. Тя му казва, че може да започне. Той не разбира - какво да започне. Тя му подсказва - да започне с обидите, защото е убедена, че няма да я поздрави.

Ренато казва на Алекс, че знае що за човек е Виктория и че Алекс продължава да обича Исабела. Алекс му отговаря, че той не обича Исабела и че е убеден в любовта си към Каролина. Той предупреждава Ренато да не обижда Каролина или майка й отново. Ренато пита защо Алекс вярва, че бедно момиче „ще се влюби" в него толкова бързо, ако не е само заради парите. Алекс му отговаря, че това не е вярно, защото той също се е влюбил в Каролина бързо.

Каролина казва на Дон Грегорио, че ако няма какво да й каже, тя ще си върви. Той я спира и й казва, че нещо в нея му напомня за съпругата му, Тереса, любовта на живота му. Тя му отговаря, че Флоренсия й е казала същото. Той потвърждава, че това е истина и че тя прилича на младата Тереса.

Констанса и Бианка разглеждат един албум със снимки. Констанса се натъжава, замисляйки се за майка си. Тя казва на Бианка, че животът й щеше да бъде различен, ако майка й не беше умряла. Бианка я пита дали е вярно, че баба й е умряла след като е разбрала, че Дон Грегорио има незаконно дете (Мигел). Констанса й отговаря, че е било точно така. Тя й казва, че когато майка й е умряла, Дон Грегорио е започнал да се държи с всички много грубо. Констанса обещава на Бианка, че няма да позволи на никого да я принуди да се омъжи без любов.

Флоренсия се опитва да убеди Мартин да се свържи с Диего, за да проверят как е Лукресия. Флоренсия показва своето възхищение към Мартин. Мартин й казва, че е много щастлив, че баща й е позволил да се оженят.

Дон Грегорио кани Каролина в офиса си, за да поговорят. Тя му казва, че каквото й да има да й казва, да го направи там. Той предполага, че тя се страхува да остави Алекс насаме с Исабела, защото така рискува Алекс да се върне при Исабела. Каролина му отговаря, че не се страхува и че Алекс не е с Исабела, а с Ренато. Тя го уверява, че има доверие на Алекс.

Алекс обяснява на Ренато колко много обича Каролина и се отегчава от настояванията на Ренато, че Каролина иска да е с него само заради парите. Алекс му казва, че Виктория и Каролина вече знаят, че той е лишен от наследство и нито една от двете не се е разстроила. Ренато настоява, че греши и че един ден ще му го докаже.

Флора казва на Виктория, че Диего страда прекалено много, а тя не иска да го гледа да страда повече. Предлага да й разкаже за живота на Диего, за да може по-добре да го разбере.

Мартин се обажда на Диего и го кани на вечеря. Диего приема да се срещнат вечерта. Лукресия казва на Диего, че тя няма да може да заспи и че се страхува да не би баща й да се появи там в опит да я нарани отново. Тя иска да е по-близо до Диего, за да може той да я защити. Диего моли Лукресия да му разкаже за Амалия. Лукресия е много изненадана, че той иска да знае за тази дивачка, която живее в имението на баща й. Херман не е доволен от изказването й по адрес на Амалия.

Насаме, Макарио казва на Амалия да се държи по-цивилизовано или ще му писне от нея. Амалия става подозрителна. Тя го пита дали наистина е говорил с Мигел и Патрисио за футбол или са обсъждали убийството на някого.

Дон Грегорио завежда Каролина в офиса си и я пита дали го приема за враг. Тя му отговаря, че го смята за враг, защото той и всички останали вярват, че тя и майка й преследват парите му.

Виктория казва на Флора, че няма смисъл да й говори за Диего, защото ще е загуба за време. В това време Диего влиза и ги чува. Флора й казва, че трябва да научи повече за живота на Диего. Диего й извиква да не го прави, защото той не иска Виктория да знае за миналото му.

Лукресия се опитва да бъде мила с Херман. Херман й казва, че тя само предизвиква проблеми между Диего и баща й. Лукресия отбелязва, че той следва Диего навсякъде като кученце, изпълнявайки всичко, което той иска. Херман я предупреждава да бъде много внимателна и й отговаря, че той не е кученцето на Диего. Той е управител и негов най-добър приятел. Заявява й, че е готов да защити Диего с цената на живота си. Лукресия му се присмива на тази лоялност. Херман без малко да каже името на Виктория. Тогава той й заявява, че Диего обича друга жена. За това я съветва да престане с опитите да се сближи с Диего, защото той никога няма да престане да обича другата жена. Лукресия му отговаря: „Ще видим това", след което тръгва.

Макарио се опитва да залъже Амалия и да я накара да забрави за своите подозрения. Той й казва, че е очарован от нея и тя му се извинява. Амалия казва, че му вярва.

Дон Грегорио казва на Каролина, че той не се интересува от това, което говорят другите хора в имението. Той отбелязва, че тя е облечена прекалено добре за прислужница. Каролина му казва, че може да обясни това. Дон Грегорио й отговаря, че има предостатъчно време, за да чуе обяснението й. Каролина се изненадва, когато той й казва, че иска да я опознае по-добре. Той подхвърля, че може би двамата ще станат приятели.