Винаги ще те помня (Olvidarte jamas)

52-53 серия

Лукресия казва на Диего, че ако той не остави Виктория и не се ожени за нея, тя ще разкаже на всички, че Каролина е дъщеря на Флоренсия и че Виктория я е отвлякла. Тя му казва, че тогава Виктория ще влезе в затвора за дълго време. Диего отбелязва, че Лукресия е същата като баща си. Тя му дава един ден да помисли и си тръгва.

Виктория и Каролина са развълнувани заради сватбата.

Ренато заплашва и обижда Гладис, ако не остави Виктория и Диего на мира.

Дон Грегорио предлага на Патрисио да се ожени за някоя Монтеро и тогава той ще му остави цялото състояние на Монтеро. Патрисио веднага си помисля, че той говори за Бианка.

Алекс разказва на Бианка какво се е случило с Исабела.

В това време Исабела разказва на Криста какво е направила. Криста разказва на Исабела за договора, който е сключил Ренато с Виктория за Алекс и Каролина.

Гладис се опитва да накара Ренато да остави Виктория в ранчото, но той отказва.

Каролина и Виктория мислят за сватбените рокли. Пристига Гонсало и казва на Виктория, че иска да я види и след това си тръгва. Каролина я моли да не ходи и й казва, че хората ще започнат да говорят за нея и Гонсало. Виктория я уверява, че няма да позволи на Гонсало да я нарани.

Флоренсия казва на Алекс, че трябва да разкаже на Каролина какво се е случило, преди някой друг да го направи, но той не може да изостави работата, а има толкова много за вършене. Бианка предлага сама да отиде и да разкаже на Каролина.

Рубен прекъсва разговора на Дон Грегорио и Патрисио. Той съобщава на Дон Грегорио, че е заварил Исабела в офиса на Алекс почти гола да целува Алекс. Дон Грегорио е изненадан на това, което му е казал и още по-изненадан, че Рубен се е втурнал в болничната му стая, за да му го каже. Дон Грегорио си мисли, че Алекс може да е решил да се върне при Исабела. Той се развиква на Рубен и го съветва следващия път, когато отиде да го посети, да бъде по бизнес дела.

Виктория се среща с Гонсало и двамата решават да се видят през нощта. Тя му обещава, че след като правят секс, тя ще му позволи да светне лампите, за да може да я види. Когато тя си тръгва, той решава да отиде при Диего, само за да се увери, че той е наясно, че Виктория е негова.

Диего язди и мисли върху заплахите на Лукресия да разкаже на всички за Каролина и да вкара Виктория в затвора. Херман и Клаудио се чудят какво не е наред с него. Диего се чуди за какво е заслужил това наказание.

Виктория казва на Гладис, че те могат да се срещнат с Гонсало същата нощ в колибата. Гладис се чуди какво я е накарало да промени решението си.

Херман пита Диего какво не е наред. Диего му казва, че току-що е открил, че съдбата му е да бъде нещастен.

Гладис иска да знае защо Виктория е променила решението и я пита дали Диего знае, че тя ще плати на Ренато, за да не се намесва в сватбата.

Дон Грегорио крещи на Рубен и му казва, че много добре знае защо е искал да му каже какво се е случило в офиса на Алекс - той иска Дон Грегорио да избере друг наследник. Дон Грегорио го изгонва от стаята. Патрисио си мисли, че Дон Грегорио си играе игрички с него (намеквайки за сватба с Флоренсия). Той казва на Дон Грегорио, че винаги е приемал Флоренсия като своя майка. Той казва на Дон Грегорио, че има нужда от време, за да помисли. Дон Грегорио му казва, че ако се ожени за Флоренсия и го дари с наследник, той ще му остави цялото състояние.

Флоренсия успокоява Алекс, но той е ядосан на Исабела и Рубен. Алекс я пита дали всички чакат с нетърпение смъртта на Дон Грегорио. Флоренсия му напомня, че всички го мразят.

Дон Грегорио отпраща Патрисио. Когато излиза, Дон Грегорио се смее на Патрисио - той иска да види до къде ще го отведе амбицията.

Лукресия казва на Гонсало да се подготви за нейната сватба. Гонсало я съветва да бъде много внимателна.

Виктория отбягва въпросите на Гладис и си тръгва.

Бианка отива да види Каролина и те решават да станат приятели. Бианка й разказва какво се е случило.

Ренато разказва на Исабела за сделката си с Виктория и Исабела решава, че е време да приложи плана, който замисля с Макарио.

Патрисио разказва на Макарио какво се е случило с Дон Грегорио. Той смята, че старецът просто си играе с него. Патрисио му казва, че Дон Грегорио смята да говори и с Мигел. Макарио вярва, че Мигел е достатъчно глупав, за да падне в някой от капаните на Дон Грегорио.

Констанса посещава Флоренсия и научава, че тя е наела човек, който да издири Мариана.

Каролина е изненадана и ядосана на Исабела. Тя не се съмнява в невинността на Алекс. Бианка научава, че Виктория ще се омъжва за Диего.

Диего съобщава на всички в „Дъбовете", че той няма да се жени за Виктория. Те са шокирани.

Лукресия казва на Виктория, че Диего няма да се ожени за нея, защото той просто си играе с нея.

Диего казва на всички, че сватбата е отменена и не смята да обяснява защо.

Виктория не вярва на Лукресия и избягва от стаята.

Патрисио и Макарио знаят, че Дон Грегорио си играе с всички от семейството. Те решават да продължат със своя план.

Дон Грегорио казва на Мигел, че след като всички останали от семейство Монтеро са го разочаровали, на него му е останал само един избор: Мигел. Мигел е въодушевен, когато Дон Грегорио му казва, че трябва да избира между състоянието на Монтеро и фамилното име Монтеро.

Флора се опитва да разубеди Диего, но той мисли само за заплахата на Лукресия да вкара Виктория в затвора. Той си спомня случилото се предната нощ, когато тя му е казала, че ще умре, ако изгуби Каролина. Мария отива да каже на Виктория, че трябва да се види с Диего в офиса му, докато Диего си мисли, че това ще е последния път, когато двамата се видят.

Гонсало отива в „Дъбовете" и се представя на Клаудио и че иска да се види с Диего. Клаудио не иска да го пусне. Гонсало го сграбчва и Клаудио му казва да го пусне, след което го предупреждава, че е бивш затворник.

Виктория се среща с Диего и го прегръща. Много бързо, тя му казва, че не иска да има никакви тайни от него и му признава, че Каролина е дъщеря на Флоренсия. Той й отговаря, че вече знае това и че няма да се ожени за нея.

Лукресия се пече край басейна. Гладис пристига и тя й казва, че ще се омъжи за Диего и че тя знае за тайната на Гладис (за нея и Виктория, и колибата).

Херман и Клаудио се противопоставят на Гонсало. Гонсало се присмива на Херман, че е кубинец. Гонсало отказва да си тръгне преди да се види с Диего.

Виктория е шокирана от известието, че Диего е решил да не се жени за нея. Тя се разстройва, след това се ядосва и се чувства наранена. Тя го удря и го нарича лъжец, защото я е уверил, че ще се ожени за нея без значение какво е направила в миналото. Той се разплаква. Той иска да й признае, че не може да се ожени за нея, защото иска да я предпази и защото не иска тя да влезе в затвора, но не й казва нищо. Тя продължава да плаче. Той й казва да си върви.

Лу8кресия говори за сватбата си с Диего, а Гладис й напомня, че Дон Грегорио няма да й позволи и дори е способен да убие и двамата, за да им попречи.

Мигел решава, че иска фамилното име на баща си и си мисли, че ако го носи, след смъртта на Дон Грегорио той може да изиска част от наследството. Дон Грегорио прегръща Мигел и го целува по бузата.

Макарио и Патрисио се притесняват, че Мигел е сам с Дон Грегорио. Патрисио му казва, че ако той го направи, ще се ожени за Флоренсия само заради парите.

Флоренсия казва на Констанса, че тя никога няма да се влюби отново и ще се посвети изцяло на децата си: Патрисио и Мариана. Констанса смята, че Лукресия знае нещо за Мариана, но не им казва.

Лукресия казва на Гладис, че не се притеснява за Дон Грегорио, защото той е в болницата. Гладис се съмнява, че тя ще намери начин да отнеме Диего от Виктория.

Виктория си мисли, че Диего не иска да се ожени за нея, защото тя не му е казала истината, а той не я опровергава. Той иска тя да забрави за сватбата. Тя го пита за обещанието, което са направили пред Бог и Девата. Той й казва да забрави и за това. Тя отбелязва, че точно това е заслужила, защото се е доверила на него и обещанията му. Ядосана, тя си тръгва. Диего плаче и казва, че той знае какъв може да е живота в затвора и той не може да позволи това да й се случи. Виктория избягва и плаче. Тя си казва, че е знаела, че Диего никога не би приел миналото й. Тя обвинява Монтеро за проваления си живот и се заклева да си отмъсти.

Херман казва на Диего, че Гонсало иска да говори с него. Той и Херман отиват да го посрещнат. Гонсало му казва, че Виктория е негова и тя обича него. Диего му отговаря, че няма за какво да се притеснява, защото той никога повече няма да види Виктория.

Виктория казва на свещеника, че е разказала на Диего истината и сега той не иска да се ожени за нея. Тя смята, че той никога не я обичал и само си е играл с нея. Виктория смята, че трябва да е полудяла да си мисли, че може да се омъжи за него и да бъде щастлива. Тя се пита защо е трябвало да се влюбва в него. Тя продължава да плаче.

Диего казва на Гонсало, че Виктория продължава да го обича и единствената причина да не се ожени за нея е Лукресия. Гонсало му казва, че има доказателство, че тя го обича и му нарежда никога повече да не се доближава до Виктория, защото тя му принадлежи. Той предупреждава Диего, че след като Дон Грегорио умре, той ще се разведе и ще се ожени за Виктория. Диего го удря, а Клаудио и Херман го издърпват от Гонсало. Гонсало изтрива кръвта от устните си и казва на Диего, че той е страхливец, защото те са трима срещу него. Херман и Клаудио му казват, че те само наблюдават и няма да се намесват. Гонсало сменя темата и казва на Диего, че той ревнува, защото Виктория обича него (Гонсало) и точно за това го е ударил. Гонсало настоява Диего да остави Виктория на мира или следващия път, когато се върне, ще бъде със своите хора и ще го довършат. Диего казва на Гонсало, че няма за какво да се притеснява, тъй като Лукресия вече го е направила (довършила го е).

Лукресия съветва Гладис да не казва на Дон Грегорио, че ще се омъжва за Диего, защото ако го направи, той ще получи нов удар и ще умре. Гладис й отговаря, че не приема да й казват какво да прави и смята да каже на Дон Грегорио, а Лукресия ще бъде виновна, ако той умре от сърдечен удар. Лукресия не се интересува дали баща й ще умре.

Когато Мигел оставя Дон Грегорио сам, старият мъж се смее на Мигел и на глупостта му. Той се чуди дали Патрисио ще бъде способен да свали Флоренсия.

Патрисио мисли за възможността да се ожени за Флоренсия. Макарио му казва, че не го интересува как ще стане, но държи да получи своя дял от състоянието на Монтеро. Той предупреждава Патрисио, че ако не го направи, той ще отиде в полицията и ще им разкаже за смъртта на Мартин. Патрисио го уверява, че той ще получи своя дял, без значение дали ще се ожени за Флоренсия или не, но предупреждава Макарио да не разчита на парите, защото той смята да го накара да си плати за убийството на Мартин. Патрисио му обещава да бъде бавно и болезнено. След това си тръгва.

Флоренсия казва на Констанса, че тя също смята, че Лукресия крие нещо свързано за Мариана. Тя моли Констанса да се опита да разбере какво е то.

Гладис казва на Лукресия, че ако наистина успее да се омъжи за Диего, тя се надява Бог да я накара да страда така, както заслужава, защото тя е убедена, че Диего обича Виктория. Гладис й разказва за деня, в който е открила Диего в леглото на Виктория.

Виктория се моли на Бог и Го моли да накара Диего да промени решението си. Тя казва на Бог, че не иска да изгуби Каролина и не иска тя никога да разбира, че Виктория не й е истинска майка. Тя плаче пред олтара.

Гонсало е все още в „Дъбовете" и изказва своето възхищение от сестра си, защото тя винаги е получавала това, което иска. Той му казва, че няма търпение да го види как страда от това, че е женен за жена, за която не иска да бъде женен. Диего му казва да си върви и го заплашва, че ако нарани Виктория, той ще го убие. Гонсало му казва, че той обича Виктория и никога не би я наранил. Той отвръща на заплахата със заплаха, ако Диего нарани Лукресия.

Насаме с Херман и Клаудио, Диего ги моли да не казват на никого за това, което са си казали с Гонсало. Клаудио го пита дали ще се жени за Лукресия, защото е бременна. Диего му отговаря, че той никога не е докосвал Лукресия. Когато Диего тръгва. Клаудио и Херман решават, че трябва да открият с какво Лукресия изнудва Диего. Те се чудят дали Каролина знае нещо и решават да изпратят Еделмиро до ранчото на Монтеро за Каролина.

Лукресия си мечтае за сватбата с Диего. Гонсало пристига и отново я предупреждава, че като принуждава Диего да се ожени за нея, няма да бъде щастлива. Той й казва, че от всичките му сестри, тя му е любимата.

Каролина разказва на Амалия какво е направила Исабела. Те поглеждат през прозореца и виждат Исабела и Криста в хола. Амалия предлага тя да се изправи срещу нея и двете влизат. Исабела и Криста казват на Мартина, че тя ще бъде техния шпионин в ранчото. Те искат тя им помогне в плана да разделят Каролина и Алекс. Те й казват да разпространи слуха, че Каролина и Макарио се харесват. Криста я съветва да си свърши добре работата и че тя не би искала да разочарова Ренато като се провали. Когато остават сами, Криста казва на Исабела, че не харесва Мартина, защото Мартина харесва Ренато.

Ренато научава, че парите не са депозирани в банковата му сметка и се чуди какво е станало.

Виктория се прибира в колибата си и си казва, че сега, след като няма да се жени за Диего, тя ще продължи с отмъщението си и няма да даде на Ренато парите, които му е обещала. Тя казва, че само Каролина й е останала и ще се бори, за да може Каролина да бъде щастлива с Алекс.

Диего мисли за Виктория и се надява тя никога да не престане да го обича.

Еделмиро отива в ранчото на Монтеро и флиртува с Росио.

Исабела и Криста разговарят за Мартина, когато Амалия и Каролина влизат. Те казват на Каролина и Амалия да си вървят, но Каролина казва на Исабела, че е влязла, за да й даде нещо. Тя се приближава до Исабела и й удря шамар. Каролина й казва дори да не прави опити да съблазни Алекс отново.

Лукресия открива Виктория да плаче и посипва раната със сол като й нарежда да й налее нещо за пиене.

Исабела се развиква на Каролина. Каролина й се развиква в отговор. Криста прави опит да се намеси, но Амалия я съветва да стои настрана. Исабела заявява на Каролина, че тя ще й отнеме Алекс.

Росио се дразни от Еделмиро и си мисли, че той си има приятелка. Тя го блъсва в едни храсти. Той решава да изпълни това, за което е изпратен и да открие Каролина.

Макарио открива Диего на територията на Монтеро. Диего му казва, че трябва да свиква, защото той е бъдещия съпруг на Лукресия и минава покрай него.

Лукресия чака Диего в хола. Когато пристига, той й казва, че е спечелила, но той никога няма да я обикне. Виктория влиза малко след него. Лукресия я вижда и се възползва от ситуацията. Тя попречва на Диего да се обърне и го пита дали ще се оженят след два дни. Без да подозира, че Виктория е точно зад него, Диего казва на Лукресия, че сватбата ще е когато тя поиска. Виктория изтърва подноса и се изправя срещу него. Тя го нарича лъжец и предател. Тя го обвинява за това, че я е изоставил, за да се ожени за Лукресия. Лукресия й напомня, че я е предупредила. Той казва, че обича Лукресия. Виктория му отговаря, че той обича нея, а не Лукресия и той винаги ще я обича, въпреки миналото й. Лукресия прегръща Диего, преструвайки се че не я интересува миналото на Виктория.

Каролина и Амалия разговарят за Исабела и Криста.

Исабела казва на Криста, че ще удари Каролина там, където най-много ще я заболи: Алекс. Криста коментира, че Каролина също така много обича майка си и че ако наранят Виктория, ще наранят и Каролина.

Виктория нарича Диего лъжец, а Лукресия й казва, че нейната любов с Диего е истинска и той не обича Виктория. Виктория им казва, че те никога няма да са щастливи заедно.

Амалия и Каролина решават да организират моминско парти за Виктория и правят списък с поканените. Не след дълго, те научават, че Диего и Виктория няма да се женят.

Лукресия казва на Виктория, че тя и Диего ще бъдат щастливи заедно, а Диего казва на Виктория, че той ще се ожени за Лукресия и настоява Виктория да забрави за него. Тя плаче и не може да разбере какво се е случило. Той й казва, че нейното минало е излязло наяве. Тя не вярва, че е само това и има нещо повече. Той й казва, че любовта, която е изпитвал към нея, е умряла. Моли я да ги остави сами. Лукресия повтаря думите му. Виктория им казва, че ще го направи, но преди това иска да научи истинската причина защо той прави това.

Росио открива Мартина и я предупреждава да не се приближава до Еделмиро.

Гладис се подготвя за своята нощ с Гонсало, когато Росио й поднася кафето. Гладис я изгонва и продължава с подготовката.

Гонсало решава да не пие много, защото ще иска да види Виктория гола.

Еделмиро се промъква в колибата и казва на Амалия и Каролина, че Диего и Виктория няма да се женят.

Виктория напомня на Диего за обещанието, което са направили пред Бог и Девата. Лукресия пита за какво говори тя. Той й отговаря, че това не е важно. Той моли Виктория да разбере, че той вече не я обича и че сега обича Лукресия. Разбита, Виктория се разплаква, докато Диего целува Лукресия и тя му отвръща.