Винаги ще те помня (Olvidarte jamas)

97 серия

В „Дъбовете“, Виктория признава на Диего, че се страхува от Гонсало. Диего я предупреждава да не напуска ранчото – той иска само да се види с Флоренсия и да я помоли за прошка за това, че е скрил от нея истината, че Каролина е нейна дъщеря. Виктория се надява, че Флоренсия ще разбере, че Диего е направил всичко от любов към Виктория. Диего знае, че Флоренсия е добър човек и усеща, че тя ще му прости, но въпреки това ще е много трудно да я помоли за прошка. Той се кани да тръгва, а Виктория отбелязва, че той е забравил нещо. Той се усмихва и се приближава към нея, за да я целуне. Той й казва, че никога няма да престане да благодари на Бог за това, че е изправил Виктория на пътя му. Той нежно я целува отново. Двамата си спомнят първата им среща. Виктория му напомня, че той се е опитал да я нарани. Той й отговаря, че с погледа си тя го е превърнала в свой роб завинаги. Те се целуват отново. Виктория му се усмихва. Диего й казва, че ако го целуне по същия начин отново, той няма да може да излезе, за да отиде при Флоренсия. Закачливо, Виктория му казва, че Флоренсия може да изчака още малко. Те отново се целуват. Виктория казва на Диего, че всичко, през което е преминал, си е струвало, защото тя е открила него. Докато се целуват, Клаудио влиза и ги вижда. Той се извинява за прекъсването. С нежелание, Диего казва на Виктория, че вече трябва да тръгва, за да се види с Флоренсия.

В стаята на Флоренсия, Каролина моли Флоренсия да я придружи до ранчото на Монтеро. Тя има прекрасна новина. Алехандро иска да официално да поиска от Флоренсия ръката на Каролина. Флоренсия се чувства поласкана. Каролина й казва, че това е нейното място по право и тя трябва да бъде до булката на сватбата – тя иска Флоренсия да бъде до нея в този толкова специален ден. Каролина е сигурна, че Виктория ще разбере. Флоренсия изведнъж си спомня, че преди това трябва да мине през офиса, но казва на Каролина, че ще отиде с нея при Алехандро. Флоренсия благодари на Каролина за това, че я прави толкова щастлива. Каролина прегръща Флоренсия и й казва да побърза, за да се срещнат в ранчото, защото се опасява, че Алехандро може да промени решението си. Двете се засмиват. Каролина се насочва към вратата, но се връща, за да прегърне отново Флоренсия. Тя й казва, че пред тях е целия живот, за да бъдат заедно и я нарича „мамо“. Флоренсия през сълзи, но щастлива, се съгласява с нея. Когато Каролина излиза от стаята, Флоренсия благодари на Бог, че й е позволил да бъде с дъщеря си и да бъде толкова щастлива.

Докато излиза от апартамента, Каролина се натъква на Мигел, който е там, за да се види с Патрисио. Мигел я пита как се чувства след като е наследила цялото богатство. Тя му отговаря, че няма никакво намерение да задържи парите и смята да го раздели между онези, които заслужават да го получат. Тя си тръгва и го оставя замислен. Той се хваща за думите й и стига до заключението, че и той ще получи част от богатството, защото тя е казала, че ще раздели наследството между всички Монтеро, а той е един Монтеро. Той си мисли, че вече няма нужда от помощта на Патрисио.

Патрисио се радва да види Мигел. Той му казва, че имат проблем. В този момент, Флоренсия се кани да отвори вратата и спира, когато чува Патрисио да казва на Мигел, че Алехандро е научил, че не е баща на детето, което Исабела очаква. Той не знае как ще реагира Алехандро, когато го види и това може да им попречи да откраднат наследството от Каролина. Те трябва да измислят как да отвлекат Каролина. Мигел му казва, че е премислил. Патрисио го сграбчва за ризата и му казва, че те са заедно в това, те са съучастници във всичко, включително в убийството на баща му, Мартин. Флоренсия чува всичко и е шокирана от чутото. Тя влиза в хола. Тя едва може да говори, когато ги пита дали те са убили Мартин. Патрисио е изненадан да види Флоренсия. Тя пита Патрисио дали той е убил баща си. Тя не може да повярва. И планира отвличането на Каролина?! Патрисио се опитва да я успокои, когато тя отбелязва, че трябва да извика полиция. Той я хваща, а тя му се развиква да я остави и да се отдръпне. Тя настоява да разбере какво е неговото оправдание за действията си – да убие собствения си баща! Тя започва да плаче, неспособна да разбере защо той е направил това и защо иска да нарани дъщеря й. Тя се нахвърля на Патрисио, удряйки го и проклинайки го. Патрисио се опитва да я успокои и й се развиква, че няма да й позволи да провали плановете му и няма да се обажда на полицията. Тя му изкрещява, че ще разкаже всичко на полицията и настоява да я остави. Той я отблъсква от себе си. Флоренсия изгубва равновесие и пада, удряйки главата си в ръба на стъклената маса. Мигел остава без думи. Флоренсия лежи на пода, а от носа и устата й тече кръв. Двамата поглеждат към Флоренсия и се чудят дали е мъртва.

Ренато се притеснява, че американските власти ще говорят с тези от Франция, ако Виктория го издаде и той няма да може да се върне във Франция. Той казва на Криста, че ще се наложи да убие Виктория, ако това се случи. Той пита Криста дали Мартина се е обадила с новини за Исабела. Криста му отговаря, че тя все още не се е обаждала. Тя смята, че Мартина е безполезна и ужасна. Ренато й се развиква и й казва, че е изморен от нейната ревност от Мартина. Ренато предупреждава Криста, че тя е тази, която ще страда за това, че го е провалила и че Мартина ще му помогне с наказанието й. Криста му казва, че той може да прави каквото си поиска с нея, но да не замесва Мартина, защото не е справедливо да я унижава по този начин. Тя е била вярна на Ренато дълги години, за да заслужи нещо такова. На вратата се позвънява и Ренато изпраща Криста да отвори вратата. Гладис е. Тя казва на Ренато, че иска част от парите, които е откраднала от Виктория или ще го издаде в полицията. Ренато я предупреждава да бъде много внимателна, защото никой не може да го изнудва. Той й дава идея – тя може да изнуди Гонсало и да задържи парите за себе си. Гладис може да каже на Гонсало, че ще го издаде в полицията за убийството на брата на Диего, ако той не започне да й изплаща месечна издръжка.

Мигел изпада в паника и казва, че само това им остава – да ги обвинят за убийство. Патрисио му се развиква, че това е било инцидент и двамата много добре знаят това, а и тя без малко да се обади в полицията, както е щяла да разкаже на Каролина всичко. Мигел признава, че е много изплашен. Опитвайки се да помисли, Патрисио му казва да млъкне и да се успокои. Флоренсия започва слабо да говори и умолява Патрисио да не причинява нищо на Каролина. Мигел и Патрисио се споглеждат, изненадани да разберат, че Флоренсия все още е жива. Флоренсия умолява Патрисио да не наранява дъщеря й. Тя се надява Бог да му прости. Тя казва, че ще се събере с Мартин. Очите й бавно се затварят и тялото й се отпуска. Мигел пита дали е умряла. Патрисио опитва да контролира емоциите си и му отговаря положително – Флоренсия е мъртва. Мигел пита Патрисио какво ще прави. Ядосан, Патрисио се приближава до Мигел, подпира го на стената и му изкрещява, че двамата са заедно в това, двамата са загазили и са били двамата, а не само той. Мигел настоява, че той няма нищо общо с това, защото този, който е убил Флоренсия, е бил Патрисио и за това само Патрисио е виновен. Патрисио го пита дали вярва в това. Мигел отбелязва, че това се е случило и полицията ще повярва на това. Патрисио предизвиква Мигел да се обади на полицията. След това му обяснява, че когато полицията пристигне, той ще им каже, че мотивът за убийството на Флоренсия е бил, че тя е чула двамата да обсъждат плановете си да отвлекат дъщеря й, освен това ги е чула да говорят за убийството на Мартин и как двамата са виновни, защото са прикрили Макарио. Мигел казва на Патрисио да не бъде идиот, защото полицията няма да открие нищо и те няма да влязат в затвора. Патрисио отбелязва, че сега двамата трябва да се разбират много добре. Той смята, че ще е най-добре, ако Мигел си затвори устата. Патрисио започва да мисли, за да намери решение.

Каролина пристига в ранчото и е посрещната от Алехандро, който й казва, че Исабела вече си е тръгнала и ще бъде добре. Той признава, че въпреки всичко, което им е причинила, тя всъщност е една от жертвите на Ренато. Алехандро се чуди как може да има баща като Ренато. Каролина го моли да не мисли за това, а да гледа към бъдещето. Алехандро вярва, че Исабела и детето й ще бъдат на сигурно място далеч от Ренато. Мартина влиза в стаята, но се скрива зад стената. Каролина открива парче хартия, изпаднало от джоба на Алехандро и го пита какво е. Той й казва, че това е новия адрес на Исабела и моли Каролина да го прибере някъде, защото той сигурно ще го изгуби. Каролина му казва, че тя трябва да се види с Амалия. Алехандро смята да поговори с леля си Констанса. Преди да излязат от стаята, Каролина слага адреса на Исабела в бележника и го оставя на масата. Мартина не губи време и взема адреса. Тя си казва, че Ренато ще бъде много доволен от нея.

Каролина открива Амалия и й казва, че вече е говорила с Флоренсия. Каролина смята, че Флоренсия ще пристигне всеки момент в ранчото. Тя е развълнувана от това, което Алехандро ще й каже. Макарио пристига и й казва, че иска да говори с Амалия насаме. Амалия му отговаря, че няма за какво да говорят. Той настоява, че тя е неговата жена. Каролина го съветва да остави Амалия на мира и отбелязва, че първото нещо, което би искала да направи като новата собственица на ранчото, е да го уволни. Макарио й напомня, че все още няма нищо официално, което да й дава такива права в ранчото. Гонсало пристига и казва на Каролина да забрави за това, че ще вземе богатството на Монтеро. Каролина го пита да не би да мисли да оспорва завещанието. Гонсало й отговаря, че смята да направи нещо по-лошо. Той я съветва да се откаже от наследството. Тя му отговаря, че смята да остави на Алехандро да реши какво да правят с наследството. Гонсало настоява, че Алехандро няма никакви права над богатството. Той смята, че Алехандро само се възползва от наследството, което по право принадлежи на него (на Гонсало). Гонсало съветва Каролина да му предаде наследството или ще съжалява.

Патрисио казва на Мигел, че трябва да намерят някого, когото да обвинят. Те се опитват да открият някой, който би имал мотив да убие Флоренсия. Патрисио се приближава до прозореца, докато прави опити да избистри главата си. Той забелязва Диего на улицата. Той не може да повярва на късмета си и казва на Мигел да се приближи до прозореца. Той го пита дали това е Диего. Мигел потвърждава – това е Диего. Те трябва да се измъкнат от там без да ги видят и трябва да преместят тялото на Флоренсия преди Диего да го види. Патрисио изненадващо хваща Мигел и му казва, че има план – вече са открили кого да обвинят. Той избутва Мигел от апартамента и оставя полуотворена вратата. Малко след това, Диего се появява и чука. След като никой не отговаря, той влиза и открива Флоренсия на пода, кървяща. Той изтичва при нея и кляка до нея, търсейки пулс. Той казва името й и я пита дали е добре. „Случайно“, Патрисио и Мигел пристигат. Патрисио се преструва на шокиран да види Диего, клекнал до Флоренсия. Той се приближава, избутва Диего настрани и се преструва на много притеснен, питайки какво се е случило. Той пита Диего какво е направил. Диего му обяснява, че той не е направил нищо и че току-що пристига и след като е видял вратата отворена, той открил Флоренсия на пода. Патрисио става, ококорва очи и казва на Мигел, че Диего е убил Флоренсия. Той казва, че Флоренсия е споделила с него, че се страхува от Диего и се е опасявала, че той може да се опита да я убие. Диего казва на Патрисио да престане да говори глупости. Патрисио започва да му крещи и да настоява, че Диего е искал Флоренсия да умре, защото тя е щяла да издаде Виктория в полицията за отвличането на Каролина. Патрисио го нарича убиец. Диего не може да повярва какво чува. Той поглежда към Патрисио невярващо. Мигел нарича Диего страхливец. Пита го как е могъл да причини това на сестра му. Той започва да крещи, че трябва да извикат полиция. Диего е съгласен с тях, но настоява преди това да извикат линейка. Патрисио го пита защо да викат Бърза помощ след като Флоренсия е умряла и е била убита от Диего. Диего му изкрещява в отговор, че не я е убивал и че Флоренсия не е мъртва, тъй като има все още пулс. Патрисио е шокиран. Диего вдига телефона и извиква Бърза помощ и полиция. Докато той прави това, Патрисио прошепва на Мигел, че ако Флоренсия оцелее, тя ще ги издаде пред полицията. Мигел го подканя да я убие. Патрисио скача към Флоренсия и започва да я стиска. Диего си мисли, че Патрисио е изгубил самоконтрол и го издърпва от Флоренсия, настоявайки да й остави въздух, за да диша. Двама полицаи пристигат и Патрисио обвинява Диего за убийството на Флоренсия. Мигел потвърждава думите му. Патрисио им казва, че Диего има мотив да я убие.

Алехандро, Херардо и Бианка разговарят с Констанса и й дават цялата си подкрепа, за да не се откаже от развода с Рубен. Тя им благодари и признава, че все още се страхува от Рубен. Алехандро я моли да не се притеснява, Рубен повече няма да я притеснява. Алехандро се чуди защо Флоренсия закъснява. Той няма търпение да говори с бъдещата си тъща и разкрива, че смята официално да поиска от нея ръката на Каролина. Те го поздравяват. Бианка би искала да формализира отношенията си с Клаудио. Те се обръщат към Херардо и го пита кога той ще им предложи своята приятелка официално. Той им отговаря, че за сега предпочита да се наслаждава на свободата си и отбелязва, че ще е много трудно някоя жена да го хване. Росио ги прекъсва и им съобщава, че е пристигнал детектив от полицията (Валентин), който иска да говори с Гонсало. Валентин и Констанса разменят погледи. Тя му се усмихва и той й отвръща с усмивка.

Парамедиците отнасят Флоренсия и казват на Диего, че тя е в много тежко състояние и може да не оживее до болницата. Един от полицаите ги разпитва какво се е случило. Патрисио и Мигел му разказват своята версия на случилото се. Диего им казва, че не е било така. Патрисио го нарича лъжец. Патрисио разказва на полицая, че наскоро е станало ясно, че Виктория е откраднала дъщерята на Флоренсия; Флоренсия е искал да съобщи за това на властите. Патрисио обвинява Диего, че е убил Флоренсия, за да защити любовницата си – Виктория. Полицаят се обръща към Диего и въпреки че той не може да повярва на това, чува думите: „Г-н Ибара, вие сте арестуван“.